Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Veckans modenyheter – v.19

Gina Tricots It Girls
Scandinavian It Girl

Den här veckan har vi sett många samarbeten presenteras. Bland annat Ann-Sofie Back och Nike, Gina Tricot och Hanneli Mustaparta och Lena Dunham & Other Stories. Det har också cirkulerat en hel del galabilder eftersom Met-galan levererade extrema outfits och många har pratat om Bruce Jenners kommande operation.

Scandinavian It Girl – I veckan släpptes den sista delen av Gina Tricots kampanj Scandinavian It Girl – en kampanj som går ut på att tre skandinaviska modeprofiler tolkar varsin kollektion och ackompanjerar detta med en kort film. Tidigare har vi sett Pernille Teisbaek och Emma Elwin, och nu var det Hanneli Mustapartas tur och kollektionerna har haft fokus på olika saker – minimalism, hållbarhet respektive vårens trender. Kolla in Hannelis film här:
 

 

Met-galan – Ingen har väl undgått att Met-galan hölls under natten till tisdag. Och mest uppmärksamhet fick nog Rihanna, Beyonce och Sarah Jessica Parker. Uppmärksamhet som Rihannas galna gula klänning med megasläp, Beyonces nakenklänning och SJP:s eldhatt var väl värda. För den som inte fått nog av galan går det gotta sig i massor av bilder och skvaller på Vogue.com.

Maria Nilsdotter – Smyckesdesignern Maria Nilsdotter utökar sin meritlista och lanserar en kollektion bestående av inredningsdetaljer. Maria Nilsdotter Home Collection består av tre vackra mässingdetaljer till hemmet bestående av en stilren ljusstake, ett fat och en brevtyngd i form av ett korphuvud. Kolla in dem här: Maria Nilsdotter satsar på inredningsdetaljer.

 

Ann-Sofie Back och Nike

Ann-Sofie Back och Nike – I veckan presenterades samarbetet som Nike gör med Ann-Sofie Back, där designern fått designa en väska, ett linne och ett smycke som ska ges till dem som deltar i Nikes Just Do It Weekend i Stockholm i slutet av juni. Nikes satsning går ut på att främja storstadstjejens löpning och träning och de BACK-produkter som ges till de deltagande kommer inte att finnas till försäljning. Vi på Metro Mode har intervjuat Ann-Sofie Back och utlovar en intervju inom kort. Fram tills dess kan du läsa mer om Nike Just Do It Weekend här: Nike Women´s 10 km Stockholm och här: N+TC Tour Stockholm.

Bruce Jenner – Något som varit på minst sagt mångas läppar är nyheten som kom ut förra veckan om att Kim Kardashian, Kendal Jenner och Kylie Jenners styvpappa/pappa Bruce Jenner ska göra en könskorrigering. För de som följt realityserien Keeping up with the Kardashians, där man förutom att följa familjen i deras vardag och relationer också har kunnat se Bruce utseende förändrats, kom nog detta dock inte som en överraskning. Beslutet om en operation avslöjade Bruce i en intervju med Diane Sawyer förra veckan och nu har vi också fått ta del av Kim Kardashians och Kendal Jenners känslor kring detta.

Other Stories Rachel Antonov

Lena Dunham och & Other Stories – I veckan släpptes kortfilmen Vote Audrey som Lena Dunham gjort för & Other Stories. Kortfilmen lanseras i samband med en kollektion som den New York-baserade designern Rachel Antonoff gjort för starka kvinnor i karriären och filmen handlar om just detta – en ung kvinna som befinner sig mitt i en valkampanj. Den fina kollektionen släpps 12 maj, men filmen går att se redan nu på denna länk. Och kollektionen kan du smygkika på här. Vi ser fram emot att kunna knipa några av de vackra plaggen.
 
 
Av. Jenny Lacis
Foton. Gina Tricot, & Other Stories och Nike.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!