Mode

VECKANS STIL: MOA GAMMEL

 

Trippelaktuell på bio i vår och utsedd till årets bäst klädda kvinna på den prestigefyllda ELLE-galan. Denna vecka har vi snackat stil med filmstjärnan Moa Gammel.

 

Moa Gammel

 

Vad inspireras du av just nu?

– Jag fascineras av designers som nästan verkar mer inom konstvärlden och tillverkar plagg som är på gränslandet till konst. Tittar vi på Maison Martin Margiela, Diana Orving och på den svenska sidan Altewai Saome och Back så gör de fantastiska plagg som nästan är konst och inte så kommersiella.

Ditt bästa stiltips?

– Att vara bekväm i sin klädsel. Det är inte snyggt att ha höga klackar om du inte kan gå i dem. Man ser direkt om någon inte trivs i vad den har på sig. Sen tycker jag det är superfint med bara ryggar – visa ryggen mer.

När startade ditt modeintresse?

– Jag har lekt väldigt mycket med kläder i hela mitt liv. Jag minns särskilt när jag var tolv år och spelade karaktären Annika i Pippi Långstrump på Dramaten. Jag bar en fin röd klänning som var sydd helt efter mig och minns hur vacker jag kände mig. Det var nog då fick jag upp mina ögon för kläder.

Hur blir man Sveriges bäst klädda kvinna?

– Jag utgår från mig själv, inifrån och ut, och följer inga trender. Jag tror på att man ska köra sin egen stil och stå upp för det man tycker är snyggt.

 

Tre plagg du inte klarar dig utan?

– Mina tre garderobsfavoriter är ett par svarta stövletter med lagom hög klack, en randig tröja från 60-talet och en skinnjacka. Det är plagg som alltid funkar och du kan ha länge.

 

Förra veckans stiltips från smyckesdesignern Maria Nilsdotter kan du läsa här.

 

– Martin Hansson

Foto. Mathias Nordgren

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!