Mode

Vill du shoppa mer second hand? Här är plaggen du borde kolla efter

Vill du lära dig mer om hur du shoppar smart och miljövänligt? När det kommer till second hand-shopping så finns det vissa plagg som du borde kolla efter. Nedan listar vi 6 smarta vintage-köp. 

Foto: Unsplash/Instagram @juditssecondhand

Second hand-shopping och hållbart mode är både trendigt och miljövänligt. Det finns mängder av butiker som säljer vintage och vi älskar det. Vad sägs om ett par perfekt blekta Levi’s jeans eller en stilren märkesväska? För att göra shoppingen både lättare och roligare tipsar vi om vilka plagg du borde kolla lite extra efter.

Jeans

Ett plagg att kolla efter lite extra är jeans. Här menar vi främst Levi’s 501:or som är omåttligt populära och har varit i många år. En hög modell som finns i mängder av olika tvättar. Det bästa med att köpa jeansen second-hand är att de ofta fått den snygga urtvättade looken, samt att de finns ute för bara några hundralappar.

Kavajer/Blazers

En kavaj i oversize-modell är en trend som nu är hetare än någonsin. De stora kedjorna säljer mängder av olika modeller. Det tråkiga med det är att många kommer bära exakt samma kavaj som du gör. Så varför inte köpa en second hand som garanterat bara du kommer bära? Det är både billigare och snällare mot miljön.

Bälten och accessoarer

Här finns det många fynd att göra. Många av de bälten som trendar har en vintagelook, så varför inte fynda ett? När det kommer till smycken har många butiker fullt av dem i olika modeller och uttrycksformer. Många har garanterat en spännande historia bakom sig. Kanske hittar du någons bröllopsring – fynda och ge den en ny historia.

Klänningar

Här är det särskilt sommarklänningar vi menar. Långa vintageklänningar med vackra detaljer är ett perfekt fynd. Vissa butiker har även magiska bröllopsklänningar. Vill du hålla ner din budget inför din stora dag är det ett perfekt fynd.

T-shirts

Det mest användbara basplagget är just t-shirten. De går att matcha till allt och både klä upp med klackar, eller ner med sneakers. Fyll upp din garderob med några i vintage-modell med trendiga tryck och loggor.

Jackor

Eftersom trender alltid kommer tillbaka finns det garanterat jackor från olika årtal som är lika heta idag. Butikerna är ofta fyllda med jeansjackor, skinnjackor, trenchcoats och mockajackor. Är det någon detalj du inte gillar på jackan kan du alltid byta ut någon detalj.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!