Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VUITTON INGÅR STREET ART SAMARBETE – IGEN

Nu ingår modehuset Louis Vuitton sitt andra Street Art samarbete med konstnärerna eL Seed, EINE och Eko Nugroho.

För hösten 2013 har Louis Vuitton bjudit in tre nya internationella gatukonstnärer – Eko Nugroho från Indonesien, eine från Storbritannien och fransk-tunisiska eL Seed som alla tre har designat sin egna, klassiska, Louis Vuitton silkesscarf. Detta blir andra samarbetet i rad som märket ingår tillsammans med tre olika Street Art artister där vi förra gången såg konstnärerna RETINA, AIKO och Os Gemeous bakom designen.

 

De tre olika sjalarna skiljer sig rejält från varandra och vi ser en blandningen av stads- och pop influenser ihop med traditionella indonesiska motiv i Eko Nugrohos spännande design. Konstnären eine har valt att gå en annan väg och uttrycker sig i sin design med ord som ”stora äventyr” och med mycket färg. Han berättar att han inspirerats av spänningen man får av ens olika resor man gjort genom livet. eL Seed i sin tur har inspirerats av arabisk kalligrafi där graciösa virvlar står för den uråldriga konsten och där ena halvan av scarfen är tryckt i färgen fuchsia medan den andra är täckt med en diskret filigran som avslöjar, snarare än döljer, Louis Vuittons ikoniska motiv.

 

Sjalarna kommer att finnas till försäljning i Louis Vuittons olika butiker runt om i världens från juli månad.

 

Av. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. DAMIEN BLOTTIÈRE

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!