Nöje

10 bästa filmerna 2018 – allt för den perfekta myskvällen!

2018 håller på att gå mot sitt slut och det har verkligen varit ett bra filmår, det har kommit många nya bra filmer! Vi har fått filmer om svenska ikoner som Ted Gärdestad och Astrid Lindgren och också gripande historier som Adrift och Blackkklansman. Här listar vi våra 10 filmfavoriter från 2018!

FILMER-2018-BASTA-BRA-NYA-

Oavsett om du är sugen på ett drama, en romantisk high-schoolfilm eller någonting heeelt annat så lovar vi att du kommer hitta din nya favoritfilm. En av våra favoriter just nu är To all the boys I loved before och Billionaire boys club. Gör dig redo för höstrusk och kalla vinterkvällar, det enda du behöver göra är att välja snacks och en film i bildspelet här nedan.

Bästa filmerna 2018 - Adrift

Är baserad på en sann historia och handlar om ett ungt par som ger sig ut på en seglats. De hamnar mitt i den värsta orkanen någonsin, det blir ett äventyr där allt handlar om att överleva. Shailene Woodley är helt fantastisk i rollen som Tami Oldham!

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - Ted – För kärlekens skull

Filmen handlar om Ted Gärdestads liv, från underbarn och flickidol till ett djupare mörker där han tampades med psykisk ohälsa. Vi för följa hela hans liv med allt från hitlåtar, kärlek och ångest. En film som berör på så många olika plan och visar hur det är att leva under press och ångest.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - Billionaire boys club

En sann historia som handlar om en grupp rika killar i Los Angeles under början av 1980-talet som skapar en ”get-rich-quick”-bluff som till en början ser ut som en framgångssaga. Snart visar det sig dock vara allt annat än det. En intressant historia som visar baksidan av att drivas av  status, pengar och makt.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - A star is born

Den kända artisten Jack träffar en ung sångerska Ally på en krog. Han övertalar henne att att uppträda med honom och Ally blir genast känd. Medan Allys karriär går spikrakt uppåt blir Jack mer och mer alkoholiserad och hans karriär falnar. Denna är värd att titta på endast för att se Lady Gaga briljera och höra henne och Bradley Cooper sjunga tillsammans.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - Three billboard outside Missouri

Filmen har blivit utsedd av flera kritiker som den bästa filmen under 2018. Den handlar om en mamma tröttnar på att poliserna inte har löst mordet på hennes dotter. Hon tar saken i egna händer och köper tre billboards där hon uttrycker sin kritik mot samhällets auktoriteten. Älskar du mörk humor, annorlunda historier och grymt skådespeleri är detta filmen för dig.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - BlacKKKlansman

Även denna är baserad på en sann historia och handlar om Ron Stallworth som blir den första afroamerikanska polisen i Colorado Springs. Han bestämmer sig för att infiltrera Ku Klux Klan och då avslöja dem. En riktigt sevärd film som ger en riktig tankeställare. Förutom den gripande historien är  gör både John David Washington och Adam Driver grymma insatser.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - Unga Astrid

I den här filmen får vi följa Astrid Ericsson innan hon blev Astrid Lindgren. Hur hon växer upp i Vimmerby, får jobb på Vimmerby tidning och förälskar sig i den 30 år äldre redaktören Reinhold Blomberg. Hon blir gravid och för att undvika en skandal föder hon sonen i Danmark. Där tillbringar också sonen sina första år. Här får vi lära känna en annan sida av Astrid och har du lätt för att gråta? Då ska du ladda upp med näsdukar.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - Gräns

Sveriges bidrag till Oscar och är baserad på en novell av John Ajvide Lindqvist. Tina är tullinspektör och har ett övernaturligt luktsinne, detta gör att hon är väldigt bra på att avslöja smugglare. När Vore kliver av vid färjeterminalen där hon jobbar tvivlar hon på sin insikt. Han döljer något men hon vet inte vad. Denna film är inte som någonting annat och beskrivs som en omänsklig kärlekshistoria.

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - To all the boys I loved before

Lara Jean som lever ett lugnt och anonymt liv, men hon har en hemlighet. Varje gång hon varit kär, har hon skrivit ett kärleksbrev till honom och gömt det i en låda. Men en dag skickas breven ut till killarna och hennes liv får en ny vändning. Detta är den perfekta kärleksfilmen, speciellt om du gillar high school-filmer. Denna är en riktigt favorit just nu!

Nästa bild

Bästa filmerna 2018 - The Post

Filmen är baserad på den verkliga händelsen när The Washington Post och The New York Times publicerade hemligstämplade dokument. Meryl Streep spelar spelar The Posts första kvinnliga tidningsredaktör Kay Graham som krigar för att publicerar dokumenten. Om du vill se Meryl Streep och Tom Hanks briljera i en film signerad Steven Spielberg är detta filmen för dig.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!