Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

10 böcker du måste läsa – innan de blir film 2018

“Boken var bättre än filmen”, hur många gånger har en inte hört den där frasen? Så fort en bok blir film är det minst en som säger det. Så varför inte läsa boken istället? Här listar vi tio böcker som kommer filmatiseras under 2018 som du måste läsa.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

Foto: Unsplash/Pexels

Att läsa en bok är en speciell upplevelse, som att kliva in i en film där du är regissören. Du bestämmer hur miljön ser ut, hur karaktärerna ser ut och låter när de pratar. Du kan också tänka att om boken är tillräckligt bra kommer den förmodligen filmatiseras. Då kan du se filmen på ungefär två timmar och du behöver inte bestämma någonting. Eller så kan du såklart göra både och, läsa boken först och sen se filmen. Så tänker i alla fall vi göra, för under 2018 kommer en massa spännande böcker att filmatiseras.  Allt från svenska skräcknoveller till amerikanska ungdomsböcker, här nedan listar vi tio “bok-filmer” vi ser framemot. Så du vet vad du ska läsa i vår (eller vänta på).

Gräns - John Ajvide Lindqvist KÖP

Gräns - John Ajvide Lindqvist

Gräns ingår i novellsamlingen Pappersväggar skriven av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist. Gräns handlar om Tina som jobbar vid tullen och som en dag stoppar en man som har något märkligt med sig. Filmen kommer ha premiär någon gång under året.

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
Where'd You Go, Bernadette - Maria Semple KÖP

Where'd You Go, Bernadette - Maria Semple

Boken handlar om Bernadette Fox som försöker anpassa sig till ett liv i Seattle och som helt plötsligt försvinner. Filmen har premiär i USA 2018 och Bernadette kommer spelas av Cate Blanchett.

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
Astrid Lindgren en levnadsteckning - Margareta Strömstedt KÖP

Astrid Lindgren en levnadsteckning - Margareta Strömstedt

Det är väl egentligen inte den här boken som blir film utan snarare Astrid Lindgrens liv. Vill du ha lite kött på benen innan du ser filmen, “Unga Astrid”, som har premiär i september kan du läsa denna bok.

Här kan du köpa boken.

KÖP

Nästa bild
Bara tre ord - Becky Albertalli KÖP

Bara tre ord - Becky Albertalli

Denna fina bok handlar om Simon som bär på en hemlighet – ingen vet att han är gay. Han vill berätta för alla att ha är kär i den finaste killen i världen, men vet inte hur han ska göra det. Filmen “Love, Simon” har premiär i juni.

Här kan du köpa boken.

KÖP

Nästa bild
Det som inte dödar oss - David Lagercrantz KÖP

Det som inte dödar oss - David Lagercrantz

David Lagercrantz har skrivit två nya böcker i Stieg Larssons Millenniumtriologi och nu är det dags för den första att bli filmatiserad. Boken handlar om att Mikael Blomkvist får kontakt med en professor som säger sig sitta på hemlig information om amerikanska underrättelsetjänsten. Filmen, “The Girl in the Spider’s web” har premiär i oktober och huvudrollerna kommer spelas av Sverrir Gudnason och Claire Foy. 

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury KÖP

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Fahrenheit är en riktig klassiker som är en dystopisk roman som handlar om en värld där staten har gett brandmännen uppdraget att bränna alla böcker. Denna bok filmatiseras av HBO och kommer ut i maj.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
The Little Stranger - Sarah Waters KÖP

The Little Stranger - Sarah Waters

Främlingen i huset, som den heter på svenska, är en berättelse som utspelar sig i 1940-talets England och handlar om ett gods och en doktor och en familj som försöker komma på fötter igen. En historisk roman som även är en spännande spökhistoria.  Kommer på bio i september.

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
Glaskupan - Sylvia Plath KÖP

Glaskupan - Sylvia Plath

Boken är en klassiker som handlar om en ung kvinnans identitetssökande. Kristen Dunst kommer regissera filmatiseringen av Sylvia Plath’s roman ”The bell jar”. Dakota Fanning kommer att spela huvudrollen Esther Greenwood.

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
On Chesil Beach - Ian McEwan KÖP

On Chesil Beach - Ian McEwan

Året är 1962 och ett par har precis gift sig på Chesil Beach och de är båda nervösa över bröllopsnatten, nervositeten hotar att övergå till panik. Boken är skildring av det psykologiska spelet mellan två människor, spänningar och hur varje gest har en betydelse. Kommer på bio i maj.

Köp boken här. 

KÖP

Nästa bild
Tre sekunder - Roslund & Holmström KÖP

Tre sekunder - Roslund & Holmström

Fjärde svenska boken på den här listan. Den här succé-deckaren handlar om en man som lever ett dubbelliv. Ett med sin älskade familj och ett hemligt liv där han varje dag riskerar att förlora allt. Den kommer på bio i augusti och kommer heta ”Three seconds”.

Köp boken här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!