Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

10 enkla knep som kan rädda dina förstörda kläder

Fläckar och lukt kan få oss att ge upp på våra kläder. Men det finns flera enkla knep för att rädda kläderna som varken kräver dyr utrustning eller speciella produkter. I de flesta fall räcker de med genomskinligt nagellack och en frys. Här kommer 10 enkla knep på hur du kan rädda dina förstörda kläder.

Foto: Unsplash / @xeniaadonts 

1. Illaluktande jeans
Det sliter väldigt mycket på dina jeans när du tvättar dem och har du svarta jeans så har de en förmåga att tappa färgen. Så vad gör du när de börjar stinka och du inte vill tvätta dem? Jo du stoppar dem i frysen. Lägg jeansen i en påsen och lägg dem i frysen en stund så kommer kylan att döda de illaluktande bakterierna. (Glöm dem dock inte där inne för länge!)

2. Sneda solglasögonen
Det händer ganska ofta att ena skalmen på solglasögonen blir väldigt lös vilket gör att dina solglasögon blir sneda. För att fixa dem behövs en sån där superliten skruvmejsel och har du inte någon sådan så är det här knepet perfekt för dig. Ta ett genomskinligt nagellack och lägg på lite lack där skruven sitter så kommer skalmen att temporärt sitta hårdare och du slipper gå runt med sneda glasögon.

3. Smutsiga mockaskor
Använda en nagelfil för att enkelt fila bort smutsen. Filen hjälper till att ta bort smuts som fastnat i tyget.

4. Fettfläckar
Fettfläckar är nästan allas mardröm och de känns omöjliga att få bort. Men det enda du behöver är diskmedel. På med lite diskmedel och skrubba in det på fläcken. Tvätta därefter kläderna och fläcken kommer vara borta!

5. Illaluktande skor
Att dina skor börjar lukta illa efter ett tag är svårt att undvika men det finns en räddning. Lägg massa tepåsar i skorna under natten eller testa och lägga lite bakpulver i dem. Båda suger upp svetten och tar bort lukten.

6. Dragkedjor som fastnat
Dragkedjor som fastnat kan kännas omöjliga att få upp. Men med hjälp av en tops och lite vaselin går det! Gnugga in vaselinet med hjälp av topsen runt dragkedjan och testa sen att dra.

7. Tröjor som fäller
Du köper en fantastiskt fin tröja. Den är mjuk, skön och snygg MEN den fäller. Om du lägger tröjan i en plastpåse och därefter lägger den i frysen under natten (glöm den inte!) så kommer den sluta fälla. Se till och göra detta varje gång innan du ska använda den.

8. Foundationfläckar
De allra flesta tjejer har nog råkat ut för att få foundationfläckar på kragen. Antingen när man sätter på sig tröjan eller tar av den. Ett enkelt knep för att få bort fläckarna är att använda sig av hårspray. Spraya hårspray på fläcken och gnugga sen bort det med hjälp av en blöt handduk eller en våtservett.

9. Rädda knappen!
Det kan vara väldigt irriterande när man upptäcker att en av knapparna på blusen är på väg att ramla av och du inte har någon nål eller tråd. Då är det här knepet utmärkt! Ta genomskinligt nagellack och lägg på lite på knappen. På så sätt håller den sig kvar på tråden och du slipper byta om. Genomskinligt nagellack funkar också jättebra om du råkar få en maska på dina strumpbyxor. Lägg på lite direkt så riskerar du inte att maskan blir ännu större.

10. Noppriga kläder
Många klädesplagg har en förmåga att bli noppriga efter ett tag och istället för att slänga dem eller köpa en noppmaskin kan du enkelt använda en rakhyvel. Dra rakhyveln försiktig mot det noppriga så borde de försvinna.

Källa: cosmopolitan.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!