Nöje

10 frågor för att få igång samtalet på första dejten

Det är inte alltid enkelt att inleda ett samtal med en främling på första dejten. Nedan tipsar vi om tio frågor att ha i bakhuvudet om du behöver hjälp att kicka igång samtalet!

Foto: GoodFreePhotos

Det är vanligt att kvinnor tar ett stort socialt ansvar i många situationer, och under en dejt är det viktigt att båda parter hjälps åt för att skapa en god och trevlig stämning som gör att ni får möjlighet att lära känna varandra. Går det för trögt och ifall du upplever att den andra personen inte alls hjälper till socialt kan det vara lika bra att strunta i fortsatta dejter. Du ska inte behöva jobba ihjäl dig! Men för att bli lite varm i kläderna och komma igång med samtalsämnen listar vi tio frågor som kan vara en hjälp på vägen!

  1. Har du en bästis? Genom att fråga din dejt om dens vänner kan du få reda på mycket. Delvis hur hen är som vän men också om hur personen ser på vänskaper.
  2. Vad gör du på din fritid? Detta hjälper dig också att ta reda på vad personen är för typ och hur väl ni skulle kunna passa ihop om ni fortsatte dejta.
  3. Tycker du om ditt jobb? Istället för att bara fråga vad personen jobbar med kan det vara intressant att veta hur väl personen trivs med sitt jobb.
  4. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Alltid roligt att veta om någon som man eventuellt inleder en relation med…
  5. Är du nära din familj? Det skadar inte att veta hur personens familjerelationer ser ut, och det kan vara bra att vara beredd på eventuella familjekonflikter och eller påträngande svärföräldrar i framtiden…
  6. Röker du / tar du droger? Här vet du själv bäst var du står, men det skadar inte att veta om personen du dejtar står långt ifrån dig själv i den här frågan.
  7. Samlar du på något? Detta kan säga mycket om personen.
  8. Har du sett någon bra film eller tv-serie nyligen? Här är det kul att veta om ni står nära eller långt ifrån varandra när det kommer till smak.
  9. Har du några matpreferenser? Ta reda på om personen har allergier eller är exempelvis vegetarian eller vegan.
  10. Vilka är dina stora passioner i livet? Här finns många intressanta möjligheter till samtal och att lära känna varandra – på riktigt!

Det faktum att ni kanske är olika behöver inte betyda någonting, snarare kan det vara en styrka. Om personen däremot inte ställer några motfrågor bör du ta det som en rejäl varningsklocka!

Foto: GoodFreePhotos

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!