Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

10 gånger du helt enkelt inte ska köpa det där plagget

Det finns ett par tillfällen då du borde låta bli att köpa det där plagget som du suktat efter så länge. Vi listar de 10 vanligaste orsakerna.

Foto:  @lizkaeber / @junesixtyfive

1. Den sitter inte perfekt
Detta är enkelt; är den för stor, för trång eller sitter konstigt då är det inte läge att öppna plånboken. Det finns en bättre som väntar på dig. Vi lovar.

2. Du kan knappt komma på två tillfällen då du skulle ha den
Varningsflaggan är hissad! Det finns en mycket stor risk att plagget kommer hänga oanvänd i garderoben. Det spelar ingen roll hur häftigt, snyggt eller fantastiskt plagget är. Du ska inte köpa det. Punkt.

via GIPHY

3. När du inte är säker på dina känslor för plagget
Om du känner kärlek vid första ögonkastet och du kan inte sluta tänkta på plagget, då är det bara att slå till! En sådan stark kärlek ska man inte ignorera, ni kan bli väldigt lyckliga ihop. Men känner du att du kanske kommer att älska plagget om du ger det ett par dagar så, nej. Du ska inte köpa den. Du kommer förmodligen inte sakna den, ni kommer inte leva lyckliga i alla era dagar.

4. Den passar inte till någonting du äger
Det är lätt att bli förblindad av materiell kärlek, men du måste stå på dig. Passar inte plagget till någonting annat du äger, så köp det inte! Risken är annars att det blir en väldigt dyr historia eller att du får ångest varje gång du ser din kärlek hänga oanvänd i garderoben. För att ingen ska bli sårad är det lika bra att låta plagget hänga kvar i butiken.

via GIPHY

5. Du var ute efter något specifikt och plagget är inte riktigt perfekt, men nästan
Nöj dig inte med någonting halvdant eller något som nästan är perfekt. Din själsfrände finns därute, den hänger och väntar på dig i en annan butik. Köper du plagget kommer alltid titta på det och tänka att den nästan är perfekt men att den inte är den som du letade efter.

6. Den är obekväm
Behöver vi ens skriva någonting här? Skärp dig. Köp inget som du inte tycker är skönt. Du kommer dra dig för att sätta på dig den där tröjan som klias och sticks. Eller rättare sagt, du kommer ALDRIG vilja ta på dig den där tröjan som klias och sticks.

7. Den kräver specialunderkläder som du inte har
Har du inte allt som krävs för att bära plagget så ska du helt enkelt inte köpa det. Undantaget är förstås om du vet att du kommer använda Bh:n flera gånger.

8. Är ett sådant plagg du önskar du kunde ha men faktiskt aldrig har
Om du vet med dig att du aldrig kommer våga eller vara bekväm i den där tajta klänningen så ska du inte köpa den. Då kommer den förmodligen hänga i garderoben och skrika fegis efter dig. Kanske kommer du ta på dig den varenda gång du ska ut, men byter precis innan du ska gå.

via GIPHY

9. Du kan inte matcha plagget på mer än två sätt
Kan du inte komma på fler än två olika sätt att stajla plagget så kommer du snart tröttna på det. Gå igenom din garderob och fundera ut minst fem olika outfits, klarar du det kommer du förmodligen inte tröttna på det i första taget. Då är det läge att ta på dig spenderarbyxorna för nu har du hittat det perfekta plagget.

10. Du har faktiskt inte råd
Här får du faktiskt vara realistisk, mat är viktigare än kläder. Alla gånger. Står du och funderar på att äta nudlar de kommande månaderna för att kunna gå runt och vara dösnygg i en svindyr kappa? Lägg ner direkt. Du kommer att ångra dig några timmar senare när dina vänner vill gå ut och äta. Men du kan sitta hemma och vara dösnygg i din kappa, det är ju kul det också.

Läs också: 13 faser du går igenom när du shoppar online

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!