Nöje

10 hetaste svenska modellerna på Instagram

Metro Mode väljer ut de tio snyggaste, roligaste och mest framgångsrika svenska modellerna på Instagram just nu.
 
 
Elsa-Hosk-Instagram-modell-träning-@hoskelsa-runway-backstage
Elsa Hosk
@hoskelsa
1,5 miljoner följare
26-åriga Elsa Hosk är Sveriges starkast lysande modellstjärna. Hade denna Brommabo inte blivit upptäckt av modellagenturen Mikas redan som 13-åring skulle hon sannolikt ha sysslat med sin största passion – basket. En av Sveriges bäst betalda modeller, som även gör succé på Instagram med över 1,1 miljoner följare.
 
 
Kelly-Gale-instagram-@kellybellyboom-modell-backstage-photoshoot-model-runway-victoria's-secret
Kelly Gale
@kellybellyboom
344 000 följare
När Kelly Gale var 13 jagades hon ner av modellscouter på ett café i hemstaden Göteborg. Sju år har gått sedan dess och nu har hon visningar för bland andra Chanel, Ralph Lauren och Jean Paul Gaultier på cv:t. Dessutom har hon varit en av Victoria’s Secrets änglar i märkets mytomspunna show.
 
 
Tilda-lindstam-@tildalindstam-instagram-modell-model-backstage-funny-rolig-humor-zoolando-runway-photoshoot
Tilda Lindstam
@tildalindstam
312 000 följare
Vogue har utsett Tilda Lindstam till den roligaste modellen på Instagram. Vi förstår varför. Här hittar vi allt från galna bildcollage där hon klippt in sitt eget ansikte i gamla Hansonaffischer och fredagstacos (?) till smygfoton på medresenärer under långdragna flygresor. En humor som givit henne en roll i nya Zoolanderfilmen.
 
 
Frida-Gustavsson-instagram-@fridargustavsson-modell-bröllop-wedding-backtage-photoshoot-runway
Frida Gustavsson
@fridargustavsson
135 000 följare
Förra året lade Frida Gustavsson modellkarriären på hyllan för att satsa på skådespelaryrket. Men denna blott 21 år gamla Hässelbytjej har gått visningar för fler modehus än de flesta kan namnet på. Fritiden tillbringar hon helst ute i skogen, vilket märks i hennes Instagramfeed.
 
 
Caroline-Winberg-@carolinewinberg-Instagram-mamma-modell-backstage-runway-photoshoot
Caroline Winberg
@carolinewinberg
65 400 följare
Den relativt nyblivna mamman Caroline Winberg är en veteran i modellkretsar. Nyligen flyttade hon till London med kärleken Wynton Fauré, efter att ha tillbringat 12 vilda år i New York. Hennes Instagram är ett potpurri av semesterbilder, galna modeplåtningar och lugnt familjeliv.
 
 
Theres-Alexandersson-@alextheres-instagram-modell-backstage-runway-model-photoshoot
Theres Alexandersson
@alextheres
43 500 följare
22-åriga Theres Alexandersson har tagit sig långt från hemstaden Uddevalla. Trots att hon bara modellat de senaste fem åren stoltserar hon med uppdragsgivare som Vogue, Harper’s Bazaar, Chloé och Lanvin. Hennes drygt 45 000 Instagramföljare får ta del av allt från snapshots på nyplockade smultron till rosévinspimplande och hennes bedårande lilla hund Sigge.
 
 
Emmy-Rappe-modell-instagram-@emmyra8-backstage-paris-photoshoot
Emmy Rappe
@emmyra8
9 209 följare
Fotbollstjejen Emmy Rappe fick under hela uppväxten höra att hon borde bli modell. Till slut skickade systern in bilder till Stockholmsgruppen. Sedan dess har denna 20-åring klättrat snabbt på karriärstegen med visningar för Chanel, Chloé och Louis Vuitton. Hennes konto är en brokig blandning av modevisningar och drag queen-fester.
 
 
Hedvig-palm-instagram-@hedvigpa-modell-runway-backstage-photoshoot
Hedvig Palm
@hedvigpa
9 427 följare
Håll ögonen på 20-åriga Hedvig Palm. Denna konstintresserade skönhet har redan gått visningar för Gucci, Dior och Vera Wang. Vi spår henne en lysande modellkarriär, om hon inte satsar på sin stora passion – musiken. Hon både sjunger och spelar cello som en gudinna.
 
 
josefin-gustafsson-instagram-@gustafsson_-modell-runway-backstage-pohotoshoot-topmodel
Josefin Gustafsson
@Gustafsson_
7 178 följare
Sedan Josefin Gustafsson vann Top Model för två år sedan har karriären gått spikrakt uppåt. På hennes Insta får vi följa med backstage på plåtningar i New York, Paris och Tokyo – och en hel del stökiga hemmafester.
 
&nbsp
Mona-Johannesson-instagram-@monajohannesson-modell-hästar-horses-photoshoot-kicks-backstage-runway-
Mona Johannesson
@monajohannesson
6 394följare
Att hästar är den 28-åriga modellen Mona Johannessons stora passion har inte undgått någon av hennes Instagramföljare. För när hon inte dokumenterar sin modellkarriär från världen över är det hennes fyrbenta vänner på hästgården hemma i Växjö som är motivet.
 
 
Läs även:
Gigi Hadid svarar kroppshatarna: ”Ja, jag har bröst och rumpa”
9 appar som gör ditt liv enklare
10 kändisar med gigantiska förlovningsringar
 
Av: Elina Malm

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!