Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

10 kokböcker som underlättar vardagen

Svårt att veta vad du ska laga för mat under veckorna? Vi tipsar om 10 kokböcker som hjälper dig med recept och inspiration för lättlagade och framförallt goda middagar.

Foto: Unsplash

Nedan hittar du 10 tips på kokböcker som gör matlagningen lite lättare och mycket roligare!

Quanto basta : italienska favoriter och familjerecept - Oliver Ingrosso KÖP

Quanto basta : italienska favoriter och familjerecept - Oliver Ingrosso

Pris: 269 kronor.

I italiensk matlagning betyder quanto basta ungefär så mycket som behövs. Så mycket du vill. Det som är tillräckligt för dig. Med de ledorden vill Oliver lära dig sina bästa tekniker och metoder för att laga fantastiskt god italiensk mat, utan att fokusera på exakta teskedar salt och minutanvisningar. Det blir klassiska pastarätter, familjens favoriter, rätter du slänger ihop på trettio minuter och riktiga långkok. På Olivers egna, varma sätt såklart.

KÖP

Nästa bild
Darling pasta -  Sofia Wood KÖP

Darling pasta - Sofia Wood

Pris: 269 kronor.

Sofia Wood är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter.

KÖP

Nästa bild
Mera vego på 30 minuter - Ylva Bergqvist KÖP

Mera vego på 30 minuter - Ylva Bergqvist

Pris: 250 kronor.

För dig som vill äta ännu mera grönt och få fler recept på snabba rätter som funkar året om. Boken bjuder på 100 nya lakto-ovo-vegetariska och veganska recept med det där lilla extra i smaken som gör att du vill laga dem om och om igen.

KÖP

Nästa bild
Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter - Tareq Taylor KÖP

Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter - Tareq Taylor

Pris: 289 kronor.

Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

KÖP

Nästa bild
Gott käk utan krångel : rätter med få ingredienser - Tina Nordström KÖP

Gott käk utan krångel : rätter med få ingredienser - Tina Nordström

Pris: 264 kronor.

Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott.

KÖP

Nästa bild
Plåtmat: grönt i en långpanna - Julia Tuvesson KÖP

Plåtmat: grönt i en långpanna - Julia Tuvesson

Pris: 259 kronor.

I Plåtmat – gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser.

KÖP

Nästa bild
Laga mat : steg-för-steg i text och bild - Jessica Frej KÖP

Laga mat : steg-för-steg i text och bild - Jessica Frej

Pris: 229 kronor.

Jessica Frej är proffs på supergod mat som är lätt att laga. I Laga mat har hon samlat sina bästa recept på middagar med få ingredienser och moment. De flesta rätterna lagas dessutom i en enda kastrull eller på en plåt. Varför krångla till det i onödan när enkelt kan vara så väldigt gott?

KÖP

Nästa bild
Chez Wood - en kokbok för vardag, vila och fest - Sofia Wood KÖP

Chez Wood - en kokbok för vardag, vila och fest - Sofia Wood

Pris: 269 kronor.

Den här boken vill upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare. Boken står på tre ben – vardagen, festen och vilan – och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.

KÖP

Nästa bild
Snabb vardagsmat på bara 15,20,25,30 minuter -  Gunilla von Heland, Cecilia Lundin, Petra Pettersson, Suzanne Ribbing KÖP

Snabb vardagsmat på bara 15,20,25,30 minuter - Gunilla von Heland, Cecilia Lundin, Petra Pettersson, Suzanne Ribbing

Pris: 269 kronor.

Finns även hos Bokus!

Vardagsmat ska lagas av få ingredienser, vara hälsosam, hyfsat billig, gå snabbt att laga och självklart smaka gott. Även om man är van och säker på att laga mat, sa är det på vardagar när det är ont om tid som fantasin tryter.

Idén i den här boken är att med bara 5 ingredienser och sådant som redan finns hemma snabbt laga goda och hälsosamma vardagsrätter med bara en kvart till 30 minuters arbete.

KÖP

Nästa bild
Vegan på 5 ingredienser - Siri Barje KÖP

Vegan på 5 ingredienser - Siri Barje

Pris: 269 kronor.

Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av klassiker som bouillabaisse och chokladmousse. Här finns recept till frukost, smårätter, huvudrätter och efterrätter.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!