Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

10 modeproblem som bara korta känner igen

Det finns otroligt många fördelar med att vara kort, som till exempel att vi aldrig ser om det är dammigt ovanpå bokhyllan. Vi är experter på att smita före i köer och folksamlingar, vi är näst intill osynliga. MEN det finns trots det en uppsjö med problem som kommer med längden, det blir betydligt svårare att hitta den perfekta långkjolen och stövlarna har alltid för långa skaft. Vi sammanställt 10 modeproblem som bara korta känner igen.

short-girl-problem-modeporblem-korta-känner-igen-1

1. Ärmarna är alltid för långa. ALLTID
Det spelar ingen roll vad det är för tröja, du måste alltid rulla upp dem. Precis som när man var barn och du kommer förmodligen få fortsätta rulla upp ärmarna i framtiden också. Såvida du inte vill bära din tröja som en kombinerad tröja/vante.

2. Det samma gäller för byxbenen
Du har slutat att bry dig om vad det är för längd på byxorna du köper, du vet ändå att de kommer vara för långa. Då har du tre alternativ; rulla upp dem, klippa av dem eller få dem uppfållade. Så mycket jobb för att få ett par byxor att se bra ut.

3. Säg farväl till långkjolar och långklänningar
Det går bara inte. Benen försvinner och de släpar bara i backen. Att försöka fålla upp dem är bara slöseri med tid. Det blir ändå aldrig bra.

short-girl-problem-modeporblem-korta-känner-igen-1

4. Hurra för ankelbyxor
Hurra, hurra! Äntligen ett par byxor som passar oss i längden. Men vi kan ju glömma att faktiskt bära dem som ankelkorta byxor… Ja för då upprepar sig samma process som med normallånga byxor. Ständigt denna kamp mot byxlängden…

5. Lycka till att hitta ett par stövlar som passar
Att hitta ett par stövlar är som att leta efter ett fyrklöver i djungeln. Det är nästan helt omöjligt. Ett par knähöga stövlar är inte riktigt gjorda för en person med väldigt korta vader. Stövlarna blir istället lårhöga… Vill du hitta ett par knähöga får du köpa dig ett par som egentligen ska sluta mitt på vaden. Vi får helt enkelt nöja oss med ett par boots, det blir enklast och minst frustrerande så.

6. Måste bära höga klackar på fest
För att försöka hålla en hyfsad jämn höjd med våra längre kompisar så måste vi ha klackar på oss. Har vi platta skor och våra vänner har klackar… Ja, då förvandlas vi till hobbitar. I och för sig så kan vi utnyttja vår längd till att smita före i kön istället.

short-girl-problem-modeporblem-korta-känner-igen-1

7. Bye bye byxdress
Vi kortisar kan helt enkelt inte ha byxdress på oss… Proportionerna stämmer liksom inte riktigt överens med våra kroppar. Midjan hamnar på höfterna och benen blir såklart för långa. Vi får ge upp drömmen om att vara snygg i en byxdress.

8. Flares är ett ständigt problem
För det första så är de alldeles för långa. Suprise! För det andra så försvinner själva flare-effekten när vi fållar upp dem. Det slutar med att vi har på oss ett par rymliga bootcut byxor. Vill vi ha flares så får vi köpa oss ett par ankelkorta helt enkelt.

short-girl-problem-modeporblem-korta-känner-igen-1

9. Svårt att shoppa online
Går klänningen ända ner i marken på modellen så är den garanterat för lång för dig. Ett plagg ser aldrig likadant ut på den långa modellen som på en kortis. Det finns en stor risk att vi bara blir besvikna om vi inte får prova plagget först.

10. Oversize blir OVER oversize
Oversize klänningen blir en gardin och jackan blir ett tält. Det ser lite ut som att ett barn försökt klä ut sig till vuxen/tant. Det är helt enkelt inte lika snyggt på en kortis som på en lång person.

Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!