Nöje

10 mysiga filmer som får oss att bli så redo för hösten

En stor fördel med hösten är ju alla mysiga kvällar då vi är inne och tittar på massor av film och dricker varm choklad. Men innan vi är riktigt där får vi komma i stämning genom att titta på filmer som ger oss den perfekta höstkänslan. 

Foto: Unsplash

Just nu håller vi på att lämna sommarens varma dagar bakom oss (och ska vi erkänna så känns det rätt skönt), vi längtar efter gula löv och varma tröjor. Medan vi väntar på att löven ska byta färg så får vi nöja oss med att titta på höstiga och mysiga filmer som gör oss SÅ redo för hösten som väntar. Så ta på dig din mysigaste tröja, koka te och tryck på play. Nedan hittar du alla filmer du behöver.

Silver linings playbook


Filmen handlar om den manodepressiva Pat (Bradley Cooper) som precis har vårdats på en psykiatrisk klinik som flyttat hem till sina föräldrar. Han träffar änkan Tiffany (Jennifer Lawrence ) som har förlorat sitt jobb och lider av en depression. Jennifer Lawrence vann en Oscar för sin roll som Tiffany.

Nästa bild

När Harry mötte Sally


En klassiker om de bästa vännerna Harry och Sally och deras relation under elva år. Kommer de någonsin förstå att de egentligen är gjorda för varandra? I den här filmen finns flera klassiska ögonblick, som Harrys tal till Sally och Sallys fejkade orgasm.

Nästa bild

Garden State


Efter att den misslyckade skådisen Andrew ”Large” Largeman mamma dör, återvänder han till sin hemstad. Där träffar han Sam som får honom att våga öppna upp sig för livet igen.

Nästa bild

Fantastic Mr Fox


En film som helt går i höstens ljuvliga färger. Handlar om den sluge räven som använder sin list till att övervinna tre bönder. Rollistan är stjärnspäckad med bland annat George Clooney, Maryl Streep, Owen Wilson och Bill Murray.

Nästa bild

Stepmom


Modefotografen Isabel (Julia Roberts) försöker få ihop livet med sin pojkvän, hans barn och hans exfru som inte gillar att Isabel kommer för nära. Hans exfru (Susanne Sarandon) drabbas av cancer och inser att någon måste ta öve som mamma för barnen.

Nästa bild

Du har mejl


Kathleen och Joe jobbar båda inom bokbranschen och är varandras fiender. Det ingen av dem vet är att de egentligen är kära i varandra. Den anonyma personen Kathleen har börjat chatta med på nätet är nämligen Joe.

Nästa bild

Will Hunting


Will Hunting handlar om en ung, arg och överintelligent man som är den smartaste på universitet. Men han är inte där som student utan jobbar där som vaktmästare. Hans intelligent blir upptäckt och efter en fängelsedom går han med på att få terapi. I rollistan finns bland annat Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skarsgård och Robin Williams.

Nästa bild

Far from heaven


Utspelar sig i 50-talets Connecticut och handlar om familjen Whitaker. Under deras perfekta yta håller föräldrarnas förhållande på att brista. Filmen handlar om undertrycka känslor och att spräcka sexuella och rasmässiga barriärer.

Nästa bild

Rushmore


Filmen handlar om Max Fischer som är en talang på privatskolan Rushmore Academy. Han är en rebellsik tonåring som trots att han är ordförande i flera klubbar och föreningar på skolan är en av de besvärligaste eleverna.

Nästa bild

Höst i New york


Filmen utspelar sig som namnet avslöjar på hösten och handlar om ungkarlen Will och Charlotte som inleder ett passionerat och skandalomsusad affär. Will vill bryta förhållandet, men då berättar Charlotte att hon bara har ett år kvar att leva.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!