Nöje

10 anledningar till varför midsommar är den bästa högtiden

Årets härligaste högtid närmar sig – midsommar 2021 kommer att bli den bästa hittills eller hur? Metro Mode listar 10 anledningar till varför (om du inte redan visste det) midsommar är den bästa dagen på året.

Foto: Interflora

1. Blomsterkransar
Vi älskar blomsterkransar! Att göra sig fin ända ut i fingerspetsarna och därefter toppa det hela med vackra blommor i håret… Det är liksom höjden av att vara somrigt fin! Att du därtill har bruna ben och några fräknar på näsan gör dig inte direkt mindre oemotständlig.

Foto: Interflora

2. Fest över generationsgränser
Det är så fint när alla kan samlas och ha kul ihop, någon gammal faster röjer loss, alla kan skratta ihop åt gamla minnen och barnen är glada för att de får dansa runt midsommarstången i det nyklippta gräset. Hur härligt?

3. Löjliga sånger
Det är något särskilt med att brista ut i sång tillsammans, det behöver inte låta speciellt vackert eller välstämt, det är bara känslan av att brista ut i sång tillsammans. Så snåla inte med varken snapsvisor eller små grodor, det kommer nämligen höja stämningen avsevärt.

4. MAT!
Här gäller det att inte spara på krutet, alla dieter läggs åt sidan! De läckerheter som serveras på högtiden är värda firandet i sig! Färskpotatis, jordgubbar, sill och mormors köttbullar, vi blir lyckliga av bara tanken!

5. Hembakat
Visst är det väl härligt när det dimper ner en härlig jordgubbstårta täckt av lättvispad grädde på långbordet, eller när någon har med sig en påse hembakta kanelbullar eller kolakakor att knapra på till kaffet? Genuin svensk sommar i ätbar form!

Foto: Instagram @royfares

6. Sommaroptimism
Det spelar ingen roll att det är 8 grader och spöregn, när det är midsommar åker den tunna lilla sommarklänningen på! Det är väl fint att vi alla hoppas in i det sista på att vädret ska bli sådär perfekt! Vi prioriterar att se sommarfina ut trots att vi riskerar snuva och öm hals redan till midsommardagen.

7. Årets längsta dag – i bra bemärkelse
Inte nog med att man går upp i ottan för att hinna med alla förberedelser med mat, piff dukning och pynt! Det är ju trots allt årets längsta dag. Du kommer garanterat hinna njuta av varenda minut och tänka tillbaka på när kyliga november plötsligt är här.

8. Ljuset!
Är det inte magiskt att det är ljust nästan hela dygnet? Vi svenskar som är så svältfödda på just ljus blir helt lyriska av det här, så passa på att vara utomhus och stanna uppe så länge du bara kan.

Foto: Pexels

9. Romantik
Det är något som får midsommar att kännas lite extra romantiskt. Vi menar inte bara för par utan för alla! Familjer, vänner och själva stämningen gör att vi blir lite extra varma i bröstet av kärlek.

10. Att få vara utomhus
Paraply och regnjacka eller bara ben och blomsterkrans – det spelar ingen större roll. Att bara få vara ute i friska luften gör oss gott och skänker oss lite extra glädje.

Här hittar du massor av inspirerande artiklar inför Midsommar!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!