Nöje

10 romantiska aktiviteter inför alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är här och det är hög tid att fira kärleken! Passa på att hitta på något särskilt med din partner som kan föra er närmre varandra. Som tur är finns det många aktiviteter som även passar för en mindre plånbok – spana in våra tips nedan!

Foto: Shutterstock

Man kan behöva investera lite extra i en relation för att hålla den levande, som tur är kan man komma billigt undan utan att tumma på mysfaktorn. Satsa på romantiken och att ha roligt tillsammans under årets alla hjärtans dag med hjälp av tipsen här nedan!

Väck gemensamma minnen till liv

Ta er tid och prata igenom gemensamma minnen från er relation. Kanske har ni varit tillsammans länge eller så träffades ni under speciella omständigheter. Berätta om när känslorna började kicka in, vad ni kände för den andra och era härligaste minnen från början av relationen.

Laga mat tillsammans

Istället för att gå ut och äta på en dyr restaurang – ta er tid att laga något extra omsorgsfullt tillsammans. En välsmakande middag som ni avnjuter med några glas vin. Obs. glöm inte att sätta på trevlig musik och dricka vin även under matlagningen!

Levande ljus

Gör det extra mysigt hemma med levande ljus. Kanske bäddar du upp i vardagsrummet för en mysig filmkväll med din partners favoritsnacks och något gott i glasen?

Utflykt i skogen

Varför inte laga till en härlig lunch utomhus? Packa ner stormköket, ta på kängorna och vandra till närmsta vackra naturupplevelse där ni äter en tidig middag ihop. (Se bara till att vädret inte är allt för blött och tråkigt.)

Gå på museum

Gå på en efterlängtad utställning tillsammans och passa på att prata om det ni ser, vad ni känner och tänker. Låt en utställning bli något att prata om och fundera utifrån. Avsluta med en god kaffe eller ett glas på närliggande bar.

Spela dart

Vill ni göra en rolig och lite oväntad aktivitet? Ta med din kära till en bar där ni kan spela dart. Se dock till att vinnarskallen få ta över lagom mycket, ni vill inte ha dåliga förlorare och dålig stämning.

Hotyoga

Gör ett pass hotyoga tillsammans under alla hjärtans dag. Att träna yoga tillsammans, och dessutom i en varm lokal, är en mysig aktivitet och ger ett lugn som ni kan njuta av tillsammans efteråt.

Picknick hemma

Picknick vid en strand är mysigt, men det kan vara precis lika mysigt hemma! Duka upp middagen på en filt på vardagsrumsgolvet och satsa på att maxa mysfaktorn. Duka upp god plockmat som ni kan avnjuta under en längre stund.

Bastu och kallbad

Att basta och kallbada kan bli en riktig endorfinkick. Gör det tillsammans med din partner och packa även ner en god matsäck.

Läs högt för varandra

En mycket underskattad aktivitet är högläsning. I själva verket är det något som kan föra er närmare och ni kan också prata om det ni läser. Kom överens om en bok och läs sedan högt för varandra, turas om och fortsätt gärna med aktiviteten även när det inte är alla hjärtans dag. Varför inte läsa en klassisk kärlekshistoria för varandra?

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!