Nöje

10 saker du gjorde i början av förhållandet – men som du struntar i nu

Du kanske inbillar dig att du är precis likadan som i början av ert förhållande, men det finns en hel del saker som ni faktiskt inte gör längre.

Foto: @simonandpauli, @couplegoals

I början av ett förhållande gör många allt i sin makt för att ställa sig in hos sin partner: sminkar sig varje dag, låtsas gilla vissa filmer och framförallt så låtsas man som att man inte går på toaletten. Det finns nog inte någon som inte putsat upp fasaden lite extra under de där första månaderna i förhållandet. Här är 10 saker du gjorde i början av förhållandet som du absolut inte gör nu.

1. Låtsas som att ditt sminkade ansikte är din “naturliga look”
I början sminkade du dig i timmar innan du skulle träffa din partner. Nu vet du knappt vad smink är och att sminka sig inför en hemmakväll är helt otänkbart. Du kan inte förstå varför du skulle lägga ner 20 minuter på ditt smink om det ändå bara är din partner som får se dig. Din partner vet att hen bara får se ditt sminkade ansikte när du ska gå ut träffa andra människor.

2. Låtsas som att du inte går på toaletten, pruttar eller rapar
I början höll du allt inne, ansträngde dig till det yttersta att det inte skulle låta när du gick på toaletten och gud förbjude om du råkade rapa! Du tog tjocka lager av papper och la i toaletten för att det inte skulle låta och du duschade varje gång du skulle göra nummer två, för att eliminera alla bevis på att du kanske hade gått på toaletten! Nu kan du och din partner ha prutt-tävlingar och ni har till och med slutat att stänga toalettdörren …

3. Låtsas att du är superfräsch
När du började dejta din partner så duschade du förmodligen trippelt så mycket som du gjorde innan du träffade honom. Varje gång ni sågs luktade du rosor och sommaräng och du fick ständigt höra att du luktade gott. Nu duschar du bara när du har tränat och ibland kan det gå alldeles för lång tid mellan duscharna. Nu får du höra att din naturliga doft luktar gott eller att du helt enkelt stinker svett.

4. Säger att du gillar något fast du inte gör det

Hur många gånger har du inte tvingat dig igenom sega filmer eller börjat lyssna på ett band som du inte alls gillar endast för att du vet att din partner älskar dem? Nu skiter du fullständigt i vad hen gillar och vägrar titta på hens favoritfilmer.

5. Låtsas vara en trevlig person
Du jobbar stenhårt på att ställa dig in och vara så otroligt härlig och glad hela tiden. Varje gång du träffar din partner sprudlar du av skratt och tycker livet är underbart. Nu har du slutat låtsas vara en människa som alltid är trevlig och glad och vågar istället visa dina riktiga sidor. Nu blir du vansinnig när toalettpappret är slut och säger gärna vilken idiot din partner är som inte har bäddat sängen.

6. Döljer att du är galen
När du precis börjat träffa din partner vill du inte gärna visa att du gråter till Toy Story eller att du älskar ketchup och pannkaka. Du förnekar allt som är lite galet men efter sex månader börjar du sakta men säkert introducera dina små egenheter. Nu sitter du bredvid din partner i soffan, stortjuter till Toy Story och glufsar ketchup och pannkaka.

7. Gick på lyxiga dejter varje vecka

Nu orkar ni knappt lämna hemmet och stannar hellre hemma med en skål ostbågar och Melodifestivalen än klär upp er och går på en fin restaurang. När ni gör det gnäller ni på att maten är dyr och att ni lätt hade kunnat fixa det hemma.

8. Offrar kroppsdelar för att kunna mysa när ni sover
När ni precis blivit ihop skulle ni alltid mysa när ni sov. Ligga på bröstet och somna så för att sen vakna med en känsla av att armarna somnade och behövde amputeras. Nu har ni insett att det är omöjligt att mysa när man ska sova och du håller dig till din sida av sängen.

9. Bråkar om söta små saker som inte spelar någon roll
Hehe, nu bråkar ni om ännu mindre saker som verkligen inte spelar någon roll. Ert värsta gräl den här veckan är förmodligen vem som diskade senast eller vem som glömt köpa toapapper. Alla små egenheter som din partner har är heller inte så gulliga längre och kan bli starten på ett bråk.

10. Gör saker som du egentligen inte gillar
Du går på hockeymatchen, dansuppvisningen eller auktionen fast att du håller på att dö av uttråkning endast för att du vet att din partner kommer bli glad. Nu en bit in i förhållandet har du slutat att försöka ställa dig in och svarar ett tydligt och bestämt nej när hen frågar om du vill följa med.

Foto: REX/Giphy

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!