Nöje

10 saker som avslöjar att din dejt INTE är den du söker

Ska du på en dejt med någon för första gången? Härligt! Det finns dock några tecken du kan hålla utkik efter, för att ta reda på om det blir en andra dejt eller inte.

Foto: Unsplash

Har du en dejt inplanerad? Att dejta kan vara riktigt roligt – men det kan också vara en plåga om du råkar träffa en person som du absolut inte klickar med. Pratar din dejt bara om sig själv eller väljer hen att prata negativt om sitt ex under hela dejten? Då bör du faktiskt fundera ett extra varv om du verkligen vill gå på en andra dejt. Nedan hittar du fler varningssignaler att hålla utkik efter.

1. Pratar negativt om sitt ex

Om du under dejten vid flertalet gånger får höra negativa saker om din dejts ex kan det vara en bra idé att backa. Förmodligen har hen inte helt kommit över sitt ex och om hen kan prata illa om någon på det viset (till en främling) visar det starkt på en dålig karaktär. Du bör helt klart fundera på om du tycker det är värt att gå på en andra dejt.

2. Inte ställer frågor och bara pratar om sig själv

En ultimat dejt är en träff där både du och din dejt ställer frågor till varandra. Om ni båda är nyfikna på varandra bör ni båda ha intresset för att ställa frågor. Sitter din dejt och bara pratar om sig själv, och inte låter dig få en syl i vädret, kanske en andra dejt inte känns särskilt aktuellt?

3. Är otrevlig och dryg

Ja, rubriken säger sig självt. Om personen du träffar är otrevlig mot dig eller någon annan ni stöter på under dejten (så som servispersonal) är det ju definitivt något att se upp för! Om hen till exempel börjar bli dryg för att ni inte delar samma åsikter är det ju inte någon man vill träffa igen.

4. Olika värderingar

Ibland kan det vara sunt att möta någon med andra värderingar – för att diskutera och vidga sina vyer. Men om du märker att ni resonerar helt olika gällande framtid och levnadssätt bör du tänka efter. Kanske vill personen aldrig ha barn – medan du drömmer om en stor familj. Visserligen kan saker och ting ändras under tiden men om det inte gör det kommer det hela sluta i besvikelse. Om ni verkligen inte alls delar samma syn på livet kanske ni helt enkelt inte är ämnade för varandra.

5. Skryter dejten igenom

Hur intressant är det egentligen att lyssna på skryt rakt igenom under en hel dejt? Inte särskilt. Självklart ska man vara ärlig (och kanske sitter personen i fråga inne med flera miljoner på kontot) men att ta tillfället i akt under en dejt att skryta om sig själv är ganska oattraktivt.

6. Redan är svartsjuk

Om din dejt redan visar tendenser på svartsjuka är det verkligen ett varningstecken. Svartsjuka är ingenting man vill ha i sitt liv och om du redan märker av detta på första dejten är det bara att packa ihop och gå!

7. Gör dig obekväm

Om du märker att din dejt gång på gång gör dig obekväm är denna person inte någon som du vill ha i ditt liv. Kommentarer som “ska du verkligen äta allt det där” eller sexistiska kommentarer ska man aldrig behöva utstå!

8. Inte sliter blicken från mobilen

Hur kul är det att gå på dejt med någon som sitter med mobilen i högsta hugg? Om personen knappt kommunicerar med dig eller kanske till och med håller på med mobilen när du pratar, låter det inte särskilt aktuellt med en andra träff.

9. Berättar om sina dejter till dig

Okej, det är er första dejt så det är inte en helt främmande tanke att personen dejtar andra. Men av respekt till dig borde personen inte sitta och berätta om dejter hen haft några dagar innan dig – det fyller faktiskt inget syfte.

10. Inte dyker upp

Ja, denna rubrik kräver egentligen inte mer förklaring. Om din dejt INTE dyker upp och flera timmar senare ursäktar sig med någon trist ursäkt – gör dig själv tjänsten att inte boka in en andra dejt.

Inspiration av: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!