Nöje

10 saker som avslöjar en perfektionist – känner du igen dig?

Om du är en perfektionist får du panik om lägenheten är huller om buller, om din att-göra-lista plötsligt är spårlöst försvunnen och att lämna in ett jobb du inte är nöjd med känns alltid lite extra jobbigt. Känslan när vingarna på din eyeliner är symmetriska– så vill perfektionister känna i allt de gör. Här är 10 saker alla perfektionister förmodligen känner igen sig i!

Foto: Unsplash

1. To do-listor utan dess like

Du skriver listor på ALLT och du älskar att bocka av de du hunnit med. Vare sig det är vad du ska köpa i matbutiken eller det du ska genomföra på jobbet, listorna är sjukt tillfredställande!

2. Du är alltid organiserad

Paniken som uppstår när du glömt ett möte eller en tandläkartid.. det får bara inte hända! Du har kontroll på allt och kalendern är fylld med allt från när tjejmiddagen äger rum till när du ska städa lägenheten.

3. Perfektion på din plats

Vid din dator på jobbet är post it-lapparna snyggt placerade och din favoritkopp pryder ditt bord på en specifik plats. Det är ordning och reda och hur du inreder din plats på jobbet avslöjar perfektionisten i dig direkt!

4. Du mår dåligt när allt är huller om buller

Det finns inget värre än när det inte finns någon som helst ordning. Du är hembjuden på middag hos din mamma och när du ser att lägenheten är i fullständig kaos kan du bara inte hjälpa att städa undan “lite” vid middagsbordet innan ni börjar äta..

5. Google är din bästa vän

Du vill inte särskriva och du vill inte stava fel – en snabb googling (trots att du egentligen vet svaret) hjälper din oro att lugna sig.

6. Känslan när något inte är perfekt

Att lämna ifrån dig en skol- eller arbetsuppgift som du inte är nöjd med kan definitivt döda ditt humör. När till och med klumpen kommer fram i magen är perfektionisten i dig inte alls nöjd men kom ihåg – ta inte allt för seriöst och var inte för hård mot dig själv! Det är okej att allt du gör inte blir bäst och det är okej att vissa saker blir halvdana.

7. Grupparbeten får dig att hoppas lite extra på…

… att resterande gruppmedlemmar inte är så kallade “slackers” och att de också vill få arbetet gjort på ett perfekt sätt. Problemet kan ju dock vara om alla är perfektionister på sina egna vis och alla “vet bäst”. Kom ihåg att ditt liv inte hänger på det här grupparbetet – att lära dig kompromissa däremot är en grym erfarenhet!

8. Perfekt vingad eyeliner

Dagar när du vill piffa till dig lite extra och slå till med en vingad eyeliner avslöjar perfektionisten i dig. Gör du om tills den är heeelt jämn eller går du iväg till jobbet för att slippa bli sen och låter den vara lite halvdan?

9. Du har svårt att lita på folk

När din partner erbjuder sig att slå in presenten ni ska ge bort till din vän kryper känslan att du helst vill göra det själv – tänk om det inte blir sådär snyggt och perfekt som du skulle ha gjort det? Du har svårt att lämna ifrån dig uppgifter till andra och när du väl gör det dubbelkollar du deras arbete ändå..

10. Din klädgarderob är rena rama drömmen

Kläderna i ditt skåp är snyggt organiserade – skjortor för sig och koftor för sig. Därefter är de också strukturerade efter vilken färg de har. Perfektionisten i dig inser att du hade varit grym på att jobba i en klädbutik (om du inte redan gör det!).

Perfektionism behöver inte vara något dåligt men kom ihåg att inte vara för hård mot dig själv. Om du känner att du mår dåligt när saker och ting inte blir perfekta och att du aldrig känner dig riktigt helt nöjd är det viktigt att påminna dig om att allt inte alltid behöver vara det! Du behöver inte lägga ner din själ i precis allt du gör.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!