Nöje

10 tips som gör livet betydligt enklare

När är man egentligen vuxen? Vissa känner sig aldrig vuxna och andra känner sig vuxna fast de är barn. När man är över 20 och närmar sig 30 då definierar i alla fall samhället en som vuxen. Att vara vuxen är inte lätt alla gånger och ibland dyker det upp problem som man inte ens visste var ett problem. Som hur får man upp dragkedjan på klänningen när man bor själv? Eller hur får man bort en läppstiftsfläck på favorittröjan? Metro Mode ger dig 10 hacks som kommer göra vuxenlivet mycket enklare.

Foto: Pixabay/Pexels

1. Marshmallows hjälper mot halsont
När man når en viss ålder så måste man hantera förkylningen, halsflussen och influensan på egen hand. Ligger du hemma, sjuk och eländig utan någon som kan gå och köpa halstabletter? Det enda du har hemma är ett paket marshmallows, kvar från sommaren sista grillning. Då är det ingen fara! Marshmallows kan nämligen dämpa din halsont, det sägs att gelatinet dämpar smärtan.

2. Stopp i avloppet? Använd bakpulver och vinäger
Vad gör man när man får stopp i avloppet? Har du varken kaustiksoda eller en avloppsrensare hemma så går det alldeles utmärkt med bakpulver och vinäger. Häll 1 deciliter bakpulver och 1 deciliter vinäger i avloppet, låt stå en stund och häll sedan på med kokhett vatten. Det kommer bubbla till lite grann och stoppet kommer släppa.

3. Avbryt ett sms som håller på att hamna hos fel person
Hur många gånger har man inte fått panik när man upptäckt att ett sms håller på att hamna hos fel person? Det finns en lösning på problemet! Sätt på flygplansläget direkt och smset kommer inte att komma fram. Se dock till att du inte har wifi på… annars kan det komma fram ändå.. Detta lilla knep fungerar för alla appar, allt från vanliga sms till snaps. Ha på flygplansläget ända tills det står att sändningen misslyckades, annars kan meddelandet gå iväg ändå.

4. Använd hårsprej för att ta bort läppstiftfläckar

Foto: Unsplash

När man nu är vuxen så måste man veta hur man får bort fläckar från sina kläder. Du kan vägra att lära dig och istället lämna in plagget på kemtvätt, eller så läser du vidare och fylls med kunskap. Spreja fläcken med lite hårsprej, låt det verka ett par minuter. Badda lite på fläcken, släng in den i tvättmaskinen och tvätta som vanligt. Fläcken kommer vara ett minne blott.

5. Fixa dina slitna läderskor med en hudkräm
Om du inte samlat ihop tillräckligt många vuxenpoäng för att äga ett skoputskit, så kan du enkelt fixa dina läderskor med en hudkräm. Putsa skorna med en handduk och lite lotion, skorna kommer bli som nya igen!

6. Använd tejp för att enkelt kunna sätta på dig ett armband
Att sätta på sig ett armband är näst intill omöjligt. Speciellt om man inte har någon som kan hjälpa till. Vi har lösningen som gör detta så mycket enklare. Tejpa fast den ena änden av armbandet på din arm, då kan du enkelt knäppa armbandet utan att det kan glida av.

7. Använd ett torkat spagetti för att tända ett nästan nerbrunnet ljus
Du behöver inte slänga ditt superdyra och snygga doftljus bara för att det brunnit så långt ner att du riskerar att elda upp din arm när du försöker tända det. Tänd eld på ett torkat spagetti och använd den som tändsticka. Volà! Nu är du the master of fire och kan tända alla ljus i hela världen.

8. Använd en säkerhetsnål och ett snöre för att dra upp dragkedjan på din klänning

Foto: Unsplash

Att dra upp dragkedjan på en klänning är nästan helt omöjligt och om du bor själv så skapar det problem. Om du inte vill knacka på hos närmaste granne och be hen att dra upp din dragkedja så borde du lära dig detta trick. Dra ett snöre genom hålet i säkerhetsnålen, knyt en knut. Fäst säkerhetsnålen i dragkedjan, dra i snöret och dragkedjan kommer att stängas.

9. Använd en kam eller klädnypa för att hålla i en spik
När man är vuxen måste man faktiskt kunna hantera en hammare och spik. Är man inte en snickarbegåvning kan man få både en och två blåa fingrar när en tavla ska sättas upp. Låt en kam eller en klädnypa få agera spikhållare och du behöver inte offra några fingrar för att få upp en tavla på väggen.

10. Få upp svåröppnade burkar med hjälp av en gummisnodd
En burk ska inte få vinna över dig. Vi har hittat alla svåröppnade burkars akilleshäl, gummisnoddar. Sätt en på locket och den andra på själva burken. Sen kan du enkelt öppna burken utan att dina händer halkar omkring.

 

Foto: Pixabay/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!