Nöje

10 tecken på att du och din partner inte är rätt för varandra

Om någon eller några av de här punkterna stämmer in på ditt förhållande så är det inte säkert att ni måste göra slut – men det är ett tecken på du i alla fall måste se över saker och ting i er relation. Ett förhållande ska ju faktiskt höja dig och tillföra något i ditt liv, inte ge dig ännu mer oro, sorg och sämre självkänsla.

Foto: Unsplash

1. Han respekterar inte dig

Om din pojkvän på ett eller annat sätt visar att han inte riktigt respekterar dig, och att hans vilja och känslor alltid ska sättas i första rummet, är det ett dåligt tecken. Han kan säga massor av fina saker, och fullkomligt överösa dig med komplimanger och försäkringar om att du är den enda och den viktigaste personen i världen, men om han inte också visar det utan hela tiden får dig att kompromissa med den du är och det du vill för att vara honom till lags så är det något som inte står rätt till i er relation.

2. Ni har olika värderingar

Du kanske tänker att det inte är hela världen om ni har olika åsikter när det kommer till samhälle, politik, religion, miljö och barn. Men i takt med att omgivningen och världen ständigt förändras kan även dessa åsikter växa starkare. Var därför noga med att prata om mer än bara er själva när ni är tillsammans. På så sätt kan du förutspå ifall ni fortfarande fungerar som ett team.

3. Du är beredd att göra mer för honom än vad han gör för dig

Det här betyder inte att du ska förlora dig själv och göra precis allt som din partner ber om. Men det är viktigt att känna att man kan lita på sin partner, oavsett vad som händer, och att han då ställer upp och alltid finns där. Ställer du alltid upp och finns där för din partner, men känner att han inte gör likadant mot dig? Då är det hög tid för att fundera kring om han verkligen är rätt för dig.

4. Du får inte träffa hans vänner och familj

Självklart kan du inte kräva att du ska släppas in i hela hans sfär på en gång – och samma sak gäller givetvis åt andra hållet – men om det går många månader och kanske till och med år utan att du får träffa någon av hans närstående är det inte ett gott tecken. Det behöver inte vara så allvarligt som att han lever ett dubbelliv, eller att han skäms för dig, men om du är ute efter en djup och nära relation med din partner så bör du i alla fall fråga varför du inte får se den delen av hans liv.

5. Han gör dig inte (mycket) mer glad än vad han gör dig ledsen

Även om en relation inte alltid är en dans på rosor, så är det ändå väldigt viktigt att din pojkvän gör dig mer glad än vad han gör dig ledsen. Känner du att bråk och annat tjafs tar över från de härliga stunderna, ja då är det helt enkelt inte rätt. En partner ska vara en del av ditt liv för att ni lyfter och stöttar varandra och ger varandra glädje i livet.

6. Ni har svårt för att kommunicera på en djupare nivå

En relation som bara flyter på ytan kan i längden skapa problem. Kan ni inte prata om djupare ämnen såsom känslor är risken stor att hamna i konflikter eller onödiga missförstånd. En öppen kommunikation är väldigt viktigt för att relationen ska fungera. Känner du att ni inte pratar om djupare ämnen och att din kille inte är särskilt intresserad av att göra det heller, då är han kanske inte rätt.

7. Han gillar inte dina kompisar och familj (och tvärtom)

Nej, alla kommer inte alltid överens med alla. Men om han gång på gång klankar ner eller klagar på dina nära och kära, som du ändå vet är bra personer, bör du fundera på vad hans syfte med det är. Han kanske inte gör det med flit, men det är inte helt ovanligt att bli manipulerad av sin partner för att ta avstånd från andra i livet och på så sätt förlita sig mycket mer på honom. Frågar du honom om det försäkrar han säkert att så inte är fallet, men här är det viktigt att du litar på din magkänsla. Om din mamma, syster eller vänner ifrågasätter hans beteende behöver de absolut inte ha rätt, men fundera i alla fall på om det på riktigt ligger någonting i vad de säger.

8. Du känner att du inte kan lita på honom

Om du inte litar på din partner och känner att han utstrålar en energi som inte känns öppen, rak och ärlig, samt att du känner att ni inte kan prata öppet kring saker i förhållandet, kan det vara läge att dra på sig löparskorna och springa.

9. Ni har olika mål i livet 

Alla har vi olika viljor i livet och trots att ni har olika ambitioner nu och allt flyter på, så innebär det inte att det kan medföra problem längre fram i relationen. Mål och ambitioner tar tid att nå fram till, men när dessa sedan knackar på dörren kan även en relation börja svaja ordentligt.

10. Han litar inte på dig

Svartsjuka är ett vanligt inslag i många relationer, men det behöver inte betyda att det är vare sig okej eller befogat. Visst kan vi alla hamna i situationer där vi ifrågasätter vår partners beteende, och ibland är det helt rimligt att göra det. Men om han hela tiden ska hålla koll på vad du gör och vem du är med, eller förhör dig om vad som hände under varje liten minut på festen han inte följde med på, så är det viktigt att komma ihåg att du inte behöver gå med på det. Tillit är en viktig pusselbit i ett sunt förhållande, och om den inte finns överhuvudtaget mellan er så är det dags att fundera på varför.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!