Nöje

10 tips på saker du måste göra på semestern

Det kan vara svårt att planera en resa, du vill ta det lugnt men samtidigt vill du upptäcka nya spännande platser. Du behöver inte vara en globetrotter för att lyckas med resan. Här är 10 tips som kommer få varje resa att bli din drömresa.

Foto: @tanbyklara / unsplash

När det är dags att åka på den där efterlängtade resan kan det lätt bli att du har alldeles för höga förväntningar och resan blir kanske inte så där bra som du hade velat. Du låg kanske vid poolen hela veckan och åt på samma restaurang som du hittade första kvällen. Resan blev helt enkelt inte så spännande. Vi listar allt du behöver veta för att resa som ett proffs.

Ta del av nattlivet

Ta del av nattlivet

Även om du är en nattuggla eller inte så borde du ta dig ner på stan och uppleva ditt semesterresmål på kvällen. Klä upp dig och sätt dig på en uteservering eller besök en bar eller klubb.

Nästa bild
Dokumentera

Dokumentera

Skriv en resedagbok och ta många bilder. Du kommer älska att du kommer kunna gå tillbaka och läsa om allt du var med om. Det kommer (nästan) kännas som att du återupplever resan igen. Glöm dock inte att uppleva allt från första början.

Nästa bild
Gå vilse

Gå vilse

Nu när vi ständigt är uppkopplade och tack vare får GPS kan vi aldrig gå vilse. Tyvärr så missar du så mycket när du går och kollar ner i mobilen efter den snabbaste vägen till restaurangen. Strunta i GPS:sen och ge dig ut på egen hand. Försök hitta till restaurangen själv, kanske hittar du en mysigare restaurang på vägen? Går du vilse? Fråga efter vägen. Det är inte så farligt och de kommer inte bita dig.

Foto: @angelicablick

Nästa bild
Utmana dig själv

Utmana dig själv

Testa någonting som du aldrig kanske skulle testa. Kanske beställa någon mat som du inte vet vad det är. Varför inte testa något som ligger långt utanför din bekvämlighets zon, kanske att fråga en främling efter vägen?

Foto: @tanbyklara

Nästa bild
Våga gå utanför stigen

Våga gå utanför stigen

Även om det kan kännas bekvämt att hålla sig till turiststråken och det som rekommenderas i reseguiderna så du få ut mer av din semester om du ger dig ut på egen hand. Fråga lokalbefolkningen om de har några tips eller ge dig ut på en upptäcktsfärd. Du kommer inte hitta de övergivna paradisstränderna om du håller dig till reseguiderna.

Nästa bild
Köp en souvenir

Köp en souvenir

Från varje resa du gör så måste du köpa med dig en souvenir, och då menar vi inte en magnet med några fastklistrade snäckor som det står Kreta på. Utan någonting personligt som du kan titta på och minnas tillbaka. Kanske en väska, tavla eller någon prydnad som du köpt i någon spännande affär.

Nästa bild
Åk på en utflykt

Åk på en utflykt

Det kan kännas bekvämt att bara stanna i byn där hotellet ligger men du kommer missa så mycket. Åk på en båttur eller hyr en cykel och åk i väg. De mest populära turistställena är populära av en anledning. Du kommer inte att ångra dig.

Nästa bild
Ät där lokalbefolkningen äter

Ät där lokalbefolkningen äter

Det finns många sajter som sätter betyg på restauranger världen över men det enda stället du borde testa är det som någon rekommenderat speciellt till dig. Fråga någon som varit där som du känner eller (det bästa) fråga lokalbefolkningen.

Nästa bild
Upptäck ett område

Upptäck ett område

Om du reser till en större stad är det ett bra tips att spendera en hel dag i ett område. Du bestämmer inga planer utan vandrar runt och gör det som faller dig in. Du kommer upptäcka ställen som du aldrig skulle ha hittat annars.

Foto: @angelicablick

Nästa bild
Lär dig språket

Lär dig språket

Ja, vi vet du kommer inte börja prata flytande kroatiska för att du åker dit, men lär dig enkla fraser som till exempel hej, tack och hejdå. Om du ger dig ut på landsbygden kommer du klara dig mycket längre än om du bara kan prata engelska. Ett ytterligare tips att lära dig var kyckling, kött och fisk heter, då slipper du otrevliga överraskningar när du ska beställa mat.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!