Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

10 poddtips att lyssna på i sommar

Blir det en sommar på hemmaplan för dig också? Om du blir rastlös efter ett tag är en podd perfekt för att få lite nya intryck, idéer och tankar – vi har listat våra 10 absoluta favoriter just nu!

Foto: Unsplash

Snack

Skäringer Mannheimer

Två av Sveriges coolaste profiler i en och samma podd. Kan det bli bättre? JA DET KAN DET! För ett tag sedan höll de nämligen en insamling där de samlade in över en halv miljon (!) kronor som ska delas ut till vårdpersonal runtom i landet så att de kan handla mat från sin lokala restaurang. En win-win, med andra ord. Och så är det ju otroligt snack i podden också, såklart!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Insamlingen är avslutad. Vi har Sveriges bästa lyssnare!!!❤️ TACK!! #skäringermannheimer

Ett inlägg delat av Skäringer & Mannheimer (@skaringermannheimer)


Det skaver

Trodde du att du skulle vara någon annanstans i livet än vad du är nu som nybliven 30-åring? Då är du inte ensam. I beskrivningen av podden går att läsa följande:

“Som teens följde vi Sex and the city och dagdrömde om hur livet skulle bli när vi blev stora. Lyckad karriär, vara rika, bo i en lyxig våning, ha massa härligt sex och såklart ha hittat the one. Nu är vi 30 plus, men INGENTING är som vi tänkt. Är det okej att fortfarande festa flera gånger i veckan? Ha 5 kr på kontot och ej veta när nästa lön kommer? Äggen är på väg att ta slut och man är ganska gay och behöver en alternativ lösning? Varför började jag inte pensionsspara för tio år sen? Kan man börja plugga nu?”

Ja, du hör ju!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

#23: Karantänkärlek, köksluckor och konsten att bo ihop! Studion är fortfarande stängd och den här veckan poddas det från Nadias kontor bland massa kläder. Tjejerna spekulerar kring hur det skulle vara att sitta i karantän med någon man precis börjat dejta. Skulle det resultera i ett giftermål? Vem vill man egentligen sitta i karantän med och vilka av tjejerna skulle döda varandra om de blev inlåsta tillsammans? Elsa har iakttagit att män verkar ha problem med att stänga alla typer av lådor och luckor efter sig och hur hon själv hanterar detta hemma. Sedan snackas det kvinnofällor, könsroller, favoritbarn och konstiga grejer man har för sig hemma.

Ett inlägg delat av DET SKAVER PODCAST (@detskaverpodcast)

Daddy Issues

Två personer som lär känna varandra i en podcast – det var så historien om Julia Frändfors och Julia Lyskova började, när de möttes för första gången på arbetsplatsen Perfect Day och ganska så omgående insåg att deras snack skulle passa alldeles utmärkt i poddformat. Om du vill ägna dig åt underbar sekundärskam, höra sjuka anekdoter och lyssna på både glatt snack och minst ett REJÄLT bråk är det här podden för dig!

Flashback Forever

Var finns svaret på livets stora frågor? Sanningshalten i svaren är tveksam – men många försök finns på forumet Flashback. Det tar Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia fasta på i sin relativt nya podd, där de djupdyker i konspirationsteorierna och de minst sagt otippade trådarna på forumet. (Den otroliga tripprapport-tråden om muskotnöt är för övrigt en personlig favorit.)


Gott folk

Vem vill inte höra Hanna “Hanapee” Persson filosofera om de stora frågorna? Det gör hon tillsammans med en gäst i varje avsnitt, där hon också får dem att ta ställning i moraliska dilemman av olika dignitet. Är dina favoritkändisar så goda som du tror – egentligen?

Singelrådet

Oavsett om du är singel eller inte gör du rätt i att spana i några avsnitt av Emilie Ebbis Roslunds podcast, där hon med både återkommande och nya gäster reder ut vitt skilda ämnen som till exempel hur man går vidare efter otrohet, fenomenet Incels, KK-relationer och snålhet i relationer.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

styrkekram i plural till alla som dm:at snål-berättelser inför veckans poddavsnitt ?

Ett inlägg delat av Emilie Ebbis Roslund (@ebbiskatt)

Dokumentär

P3 Dokumentär

Det vore ju nästan ett brott att lista poddar utan att nämna P3 Dokumentär, som är en favorit hos många. Välarbetat, genomtänkt och faktakollat – det är ju något särskilt med public service ändå, eller hur?

Stil i P1

Att lyssna på modesnack utan bild är faktiskt mer givande än vad man kan tro, i alla fall om det är Susanne Ljung som står bakom micken. Här djupdyker hon i allt från dagens och framtidens klädkonsumtion till selfies och enhörningar, vilket genererar oväntat mycket intresse från vår sida i så gott som samtliga ämnen. Varför inte lära dig mer om nordamerikas kanske coolaste kvinna i helgen, domaren i USA:s högsta domstol Ruth Bader Ginsburg?

Personporträtt

Värvet

Här möter Kristoffer Triumf allt från de hetaste profilerna just nu, till personer du inte alls visste att du var nyfiken på men som blir till otroliga avsnitt. Intervjutekniken är ärlig och med gästen i fokus – ett vinnande koncept för intressanta samtal.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jajamän! @klarazimmer i #värvet imorgon! Men ingen riktig söndag utan #uppvärvning: Fotomin! Christopher Walken! @iamzlatanibrahimovic!

Ett inlägg delat av VÄRVET (@varvet)

Framgångspodden

I Alexander Pärleros framgångsrika podcast har han fått långa pratstunder med stora namn som Petter Stordalen, men här finns också mer nischade gäster inom en rad olika ämnen – allt från hur du blir rik och hur du ändrar ditt liv genom att ändra dina tankar, till hur tarmfloran fungerar och de bästa träningstipsen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!