Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

11 emojis du använt helt fel – det här betyder de egentligen

Alla känner nog antingen hatkärlek eller ren kärlek till emojis, men vad betyder de egentligen?

emoji-emojis-

Om du äger en smartphone så har du förmodligen använt en emoji vare sig du vill eller inte. Fast vem vill inte använda emojis? Även det tråkigaste meddelandet blir lite roligare med en enhörning. Vi kan helt enkelt inte få nog av emojis! Frågan är bara om vi har använt dem rätt? Orgnisationen Unicode har tagit tag i det här och gjort ett emoji-lexikon. Vi har hittat 11 emojis som inte alls betyder det vi trodde.

1. Ledsen gubbe/kallsvettande gubbe
besviken-men-lattnad-emoji
Den här emojin ser ju verkligen uppgiven ut. Tydligen så är den inte alls ledsen utan besviken men lättad. Har du någon gång funderat över hur en lättad person ser ut så är det tydligen så här. Vi förstår inte vad vattendroppen ska föreställa …

2. Gubbe som vinkar som en tok
emoji-kram-kramande-kramig
Den här emojin vinkar inte och den gör inte heller jazz-hands. Den vill bara krama dig. Det är helt uppenbart.

3. Tjej som posar som en ballerina
Emoji-ballerina-okej
Vi har alla trott att den här emojin visar en tjej som gör en ballerina-pose, men icke! Den här tjejen visar nämligen att hon är okej.

4. Gubbe som gör en grimas
emoji-hanskrattande-hanskratt-grimas
Den här emojin har skapat stora förvirringar. Ler den, grimaserar den eller morrar den? Svaret är att den hånskrattar eller flinar!

5. “Jättemärklig-sak-med-klegg”
emoji-rostad-sotpotatis
Vi har alla sett den, reflekterat över den och funderat över vad det kan vara. Nu kan du sluta fundera för det är nämligen en rostad sötpotatis. Hur självklart som helst!

6. Gubbe som gråter krokodiltårar eller snorar

emoji-trott-
Det här ser ut som en gubbe som antingen ha en stor snorbubbla i näsan eller gråter en krokodiltår. Ingen av tolkningarna är faktiskt rätt. Den här emojin är trött. Återigen, vad är vattendroppen för något? En blöt gäsp?

7. Frustrerad gubbe
Emoji-trott-2
Den är emojin använder nog alla fel! Den här emojin ser ut att skrika ut sin frustration och den tycker att allt är pest och pina. Det är ju helt uppenbart, tycker vi i alla fall. Tyvärr så är det fel. Den är emojin är också trött, super-duper-mega-trött. Vi vägrar tro på det.

8. Tjej som vinkar eller tycker hon är “piffig”

emoji-receptionist
Alla vi som någon gång använt den här emojin som något annat än en receptionist kan sluta nu. För det här är tydligen en receptionist, punkt slut.

9. High-five

knappta-hander-bon-highfive-high-five-buga-emoji
Vi vet kanske vid det här laget att det här inte är en high-five utan är ett par knäppta händer. Så nog om det.

10. Frustande gubbe som är ilsken som en tjur
emoji-triumferande-frustrerande-
Den här är faktiskt helt sjuk. Denna emoji ser ut att vara riktigt ilsken, den frustar och rök kommer ur näsan. Den är egentligen inte alls arg eller frustrerad, detta är ett klassiskt triumferande ansiktsuttryck. Frågor på det? Ja, en hel del faktiskt. Som varför kommer det rök ur näsan?

11. Död, medvetslös eller utslagen gubbe
emoji-forvanad-hapen-svinlande-yr-yrsel-
Här ser ni två liknande ansiktsuttryck. Den med tänder är förvånad eller häpen och den utan tänder är yr. Så lika varandra men ändå så olika.

Foto: REX/Emojipedia

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!