Nöje

11 frågor du ska förbereda dig på att få under en artbetsintervju

intervju fragor tips

Här kommer 10 frågor du bör vara förberedd på att få under en arbetsintervju. Med dessa ovärderliga tips kan du kamma hem det där drömjobbet du aldrig trodde att du skulle få. Scrolla ner för se några av de vanligaste frågorna på arbetsintervjun och tips på hur du bör svara som ett riktigt intervjuproffs!

1. När hade du senast roligt på en arbetsplats?
Med denna fråga vill intervjuaren få en känsla för din personlighet. Även om du har en bra arbetsmoral och god kompetens, så kan du behöva ha en personlighet som passar ihop med de andra personerna på arbetsplatsen. Om du läst på ordentligt om företaget innan din intervju kommer du med större sannolikhet kunna svara något smart på den här frågan.

2. Vad är den största risken du någonsin tagit?
De flesta arbetsgivare vill anställa människor som inte bara uppfyller det som de ska. De vill ha någon som kan förutse förändringar och som ger förslag på hur man kan förbättra eller utveckla arbetet. Det är viktigt för företaget att anställa personer med framåtanda, så svara här med något som understryker din förmåga att se framåt.

3. Vad har du för förväntningar på det här jobbet?
Detta här är en fråga för du faktiskt bör ställa dig själv innan du skickar in din ansökan till ett jobb. För att kunna besvara den här frågan så bör du lusläsa annonsen, göra research om företaget och dess policy, värderingar och ledord. På så vis kommer du få en större förståelse för vad som förväntas av dig men också vad du kommer att kunna tillföra.

4. Vem inspirerar dig och varför?
Vem som är din förebild och varför säger en hel del om dig! Tänk noga igenom vem som inspirerar dig och som du ser upp till, både sett till livsval, värderingar och inom karriären. Det är bra både för din egen del och för att motivera beslut eller val du tagit tidigare i livet. Om du redan tänkt igenom detta blir frågan enklare och du kommer att framstå som mer målmedveten.

 

 

5. Vad motiverar dig att kliva upp ur sängen varje morgon
Det är viktigt att framstå som flitig och visa att du har en hög arbetsmoral. Var ärlig med vad som motiverar dig, vare sig det är ekonomisk vinning, att göra världen till en lite bättre plats eller att känna dig duktig och behövd. Det gäller bara att sätta ord på det för dig själv redan innan så att du kan formulera dig på ett smart sätt.

6. Varför ska vi välja just dg?
Var inte blyg! Förbered 3 saker som du är bra på som du utifrån annonsen tror kan vara till din fördel. Intervjuaren vill såklart få förståelse för vad dina goda egenskaper är. Om du vill kan du också nämna ett exempel från en tidigare arbetsplats där du gjort något som uppskattats.

7. Hur ser du på teamwork?
Teamwork är viktigt på de flesta företag, även om du inte jobbar i en grupp är det viktigt att alla på arbetsplatsen funkar ihop och kan lyfta varandra. Det gäller att förstå att du är en del av en större helhet och att det egentligen inte spelar någon roll om det är du eller en kollega som löser ett problem eller en uppgift, ni jobbar trots allt mot ett gemensamt mål.

8. Nämn en sak du hade velat förändra på ditt senaste jobb?
Den här frågan är så bra, den ger utrymme för dig att glänsa! Ett stort själ till att man vill anställa en person är för att personen har ett driv om att vilja lyfta företaget, om du då kan berätta att du tidigare gjort just detta så blir intervjuaren klart imponerad.

9. Nämn en dålig egenskap hos dig själv.
Den här frågan handlar egentligen inte så mycket om vad det är för egenskaper du berättar om, snarare om hur stor självinsikt du har. Ingen människa är felfri och det gäller att veta om det och vara ödmjuk. Här gäller det alltså att vara ärlig men samtidigt berätta om hur du gör för att undvika att hamna i situationer där de dåliga egenskaperna kommer fram eller hur du tidigare löst dem. Till exempel: “Jag kan ibland bli lite glömsk eller tankspridd, därför har jag alltid långa listor där jag skriver uppå vad jag ska komma ihåg, vilket hittills funkat jättebra för mig”

10. Vad skulle en person som inte gillar dig säga om dig?
Det här är egentligen en annan variant av “en dålig egenskap-frågan”. Tänk igenom den här noggrant, det kan vara nyttigt för dig att se på dig själv ur ett annat perspektiv.

11. Marknadsför dig själv!
Tänk ut en liten reklamfilm om dig själv. I slutet av intervjun kommer intervjuaren antagligen fråga dig om du undrar över något eller har något att tillägga. Det här är ett ypperligt tillfälle för dig att berätta de saker om dig som du kanske förberett dig på att nämna men som inte flätats in i tidigare intervjusvar. Ställ gärna frågor om arbetsplatsen, det får dig att verka intresserad och påläst.

 

Bildkälla: Rex Features

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!