Nöje

11 onödiga saker alla par någon gång bråkat om

Alla som någon gång varit i ett förhållande kan nog känna igen sig i att man ofta bråkar om väldigt onödiga saker. Det är något med att vara i ett förhållande som gör att larviga saker helt plötsligt blir jätteviktiga. Här är 11 saker de flesta nog någon gång har bråkat om.

Foto: Unsplash

1. Någon har gjort något ”fel”
Många bråk handlar oftast om att någon gjort något fel, och då inte fel som i att vara otrogen. Istället handlar det ofta om larviga saker som att du serverat mat i “fel” skål eller att du ställt in disken i diskmaskinen på “fel” sätt.

2. Drömmar
Att bråka om drömmar kan kännas otroligt larvigt men det händer. Oftast handlar det om att någon av er drömt om att den andre varit otrogen och vaknar upp väldigt arg. Viktigt att komma ihåg är att det bara var en dröm.

3. Toalettstolen
Ett standardbråk mellan många par handlar om just toalettlocket, och då självklart om att fälla ner det.

4. Sysslor
Det absolut vanligaste alla par bråkar om är definitivt sysslor och fördelningen av dem. Ni känner nog igen er i de här uttrycken: ”Jag tvättade sist”, ”Det är din tur att dammsuga” eller ”Jag gör allt här hemma och du gör ingenting”.

5. Spel
Att spela spel tillsammans är också något som kan sätta i gång ett bråk. ”Du fuskar”, ”det där kan inte vara rätt, googla det” eller ”ecklesiastikminister är ett inte ett ord” är vanligt förekommande meningar.

6. Täcket
Behöver vi ens nämna ”vem har mest täcke”-bråket?

7. Onödiga lögner
Många tycker att små vita lögner är helt okej men de har en förmåga att skapa onödigt mycket bråk. De typiska lögnerna är dessutom inte ens nödvändiga då ofta handlar om vem som drack upp den sista mjölken eller vem som senast diskade.

8. Tv-program
Även tv-program kan trigga igång ett bråk och speciellt om tävlingsinstinkten kommer fram. Ni hejar på olika personer vilket slutar med att den som ”förlorar” blir sur. Tv-program eller streamingtjänster kan också starta bråk genom att ni inte kan bestämma er för vad ni vill se. Vilket ofta slutar med “Jag måste alltid välja, det är din tur nu” eller “Jag vill inte se det här, varför ska du alltid välja?”.

9. Svarar inte i telefon
Ett annat vanligt bråk handlar om att inte svara i telefonen. Man ringer och ringer men inget svar, även fast man anser att personen borde ha tid att svara (trots att man inte har en aning om vad hen exmepelvis kan vara upptagen med på jobbet just då).

10. Oväntade saker
Sen finns det självklart massa oväntade saker man bråkar om. Det kan vara allt från att ”du håller hellre om en kudde när du sover än att hålla om mig” till ”Din katt är brun. Nej den är svart. Nej den är brun” och så vidare.

11. Mat
Mat är ett ständigt tema i många bråk. Det handlar oftast om att man inte kan bestämma vad man ska äta, och det tillsammans med att man redan är hungrig kan bara sluta illa. Ett hett tips är att förbereda en veckomeny så ni slipper dessa bråk.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!