Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

11 romantiska filmer att se i helgen

Behöver du en stund för dig själv eller bara koppla av? Kura dig då upp i soffan med en massa mysiga filtar och en romantisk rulle. 

film-basta-romantiska-filmer-alla-hjartans-dag-puff-1

Har du haft en dålig dag på jobbet eller känner du dig inte på humör för någonting? Då finns det få saker som passar bättre än en filmkväll och en massa romantiska filmer. De där lyckliga filmerna där du inte behöver tänka så mycket utan bara njuta av det som sker på duken (eller ja, TVn eller datorn). Här listar vi 11 filmer som vi ALDRIG tröttnar på och som vi gärna ser om och om igen. Helst vill vi titta på alla samtidigt men vi får nöja oss med en åt gången.

Titanic

Titanic

En lista med romantiska filmer utan att ta med Titanic är nästan ett brott. Njut av Rose och Jacks förtrollande kärlek och deras fina kärlekshistoria. Kom bara ihåg att stänga av efter scenen i bilen, efter det börjar det gå utför. Så för att undvika en gråtfest är det bäst att stänga av.

Foto: All over press

Nästa bild
Fucking Åmål

Fucking Åmål

Filmen som belönades med flera guldbaggar och som gång på gång anses vara det bästa från filmsverige. Den är klockren på så många sätt. En film och småstadsliv, växa upp och att vara kär. Om ni inte sett den så gör det nu, vänta inte tills helgen utan gör det nu på en gång. Nu.

Nästa bild
500 days of Summer

500 days of Summer

Denna är jättefin och man kan inte annat än bli lite kär i Joseph Gordon Levitt och i Zooey Deschanel för den delen. Handlingen är enkel och precis som vi förväntar oss att en kärleksfilm ska vara. Kille träffar tjej. De blir kära. Den är dock inte så enkel som den brukar vara. 500 days of Summer är en modern kärlekshistoria som visar hur invecklad verklig kärlek är.

Foto: REX

Nästa bild
Brokeback mountain

Brokeback mountain

Denna lista är fullproppad med klassiska kärleksfilmer. Därför måste denna härliga film vara med. Två cowboys som finner kärleken på Brokeback mountain i Wyoming. En riktigt sevärd rulle som visar komplicerad och vacker kärlek.

Foto: REX

Nästa bild
Casablanca

Casablanca

När man börjar prata om kärleksklassiker så får man inte glömma bort Casablanca. En filmklassiker som lever upp till sitt rykte. Andra världskriget, Ingrid Bergman och romantik. Du kommer att älska den!

Foto: REX

Nästa bild
Eternal sunshine of the spotless mind

Eternal sunshine of the spotless mind

En annorlunda kärlekshistoria som varken är töntig eller sockersöt. Joel och Clementine har förlorat kärleken till varandra och för att göra  separationen lite enklare beslutar sig Joel för att sudda ut alla minnen av Clementine. Halvvägs in i processen ångrar han sig. Filmen är ett konstnärligt och mästerligt underverk.

Foto: REX

Nästa bild
När Harry mötte Sally

När Harry mötte Sally

När Harry mötte Sally kom ut 1989 blev det en dundersuccé. Man pratar om att filmen var startskott för den romantiska komedin framtid. En kultförklarad rulle som är känd för scenen där Sally visar Harry hur man fejkar en orgasm. Kort och gott så handlar den om ifall en man och en kvinna kan vara kompisar efter att de har haft sex.

Foto: REX

Nästa bild
Dagboken

Dagboken

Den romantiska filmen nummer ett! Historien om Allie och Noah som blir upp över öronen förälskade som sträcker sig över sex decennier. Är deras kärlek för stark för deras eget bästa? Vi lovar att inga ögon kommer vara torra när den här filmen är slut.

Foto: REX

Nästa bild
Förr eller senare exploderar jag

Förr eller senare exploderar jag

Hazel är 17 år och har en långgången lungcancer och blir ständigt påmind om hennes tillstånd. Hon träffar Gus och en stark kärlek uppstår. En vacker film om hur svårt livet kan vara och att ödet inte alltid vill samma sak som en själv vill.

Nästa bild
Valentine's Day

Valentine's Day

Det är ju ändå Alla hjärtans dag och då måste denna film vara med. Den handlar ju faktiskt om den dagen. Detta är en klassisk amerikansk romantisk komedi, okomplicerad och full av kärlek. Vi får följa olika par och singlar i Los Angeles. Stjärnspäckad rollista med bland annat Jessica Alba, Julia Roberts och Patrick Dempsey. 

Nästa bild
Wall-E

Wall-E

Wall-E säger inte så mycket som man kan förstå i denna underbara Pixar film, men det behövs inte. Han visar så mycket känslor och man älskar honom. Filmen utspelar sig i framtiden och Wall-E är en robot som har sänts till jorden för att städa upp det vi människor har ställt till med. Han är för det mesta lycklig med sin tillvaro men han är ensam. Han har en längtan efter att få sällskap. En dag dyker robotsonden EVA upp. En vacker och tänkvärd film om vad människan är kapabel till och om vad ensamhet är.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!