Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

11 saker du borde sluta med när du fyller 30

Börjar du närma dig 30 och börjar få lite ångest över att du faktiskt blir vuxen på riktigt? Orolig över hur du ska klara av det? Kanske känner du dig inte så vuxen som du borde göra. Ta det lugnt, vi har gjort en checklista över det du inte ska göra när du passerat 30-strecket. Bra va?

Foto: Instagram @lissyroddyy

1. Stanna för länge i ett dåligt förhållande

När du har fyllt 30 är det faktiskt hög tid att du börjar tänka på dig själv. Det är därför dags att sluta lägga energi på partners som inte är bra för dig och inte ger dig det du förtjänar. Det är så mycket roligare att vara singel än leva i ett förhållande som kväver dig.

2. Komma försent 

Du kan inte vara försenad och sen tro att det är lite gulligt, en del i din charmiga personlighet. Ja, kanske när du var 21. När du är 30 är det bara respektlöst och irriterande. Kom i tid.

3. Inte använda solskyddsfaktor

Du är inte töntig om du använder solskyddsfaktor (som du kanske tyckte när du var 20) det är bara korkat att INTE använda solskydd. Nu är du faktiskt vuxen och du måste börja ta hand om dig. Vad är viktigast? En brunbränd kropp eller att inte  få hudcancer … Välj själv. Om du behöver facit så är det “att inte få hudcancer” som är viktigast.

4. Låtsats att du gillar saker du egentligen avskyr

Var ingen annan än dig själv. Sluta låtsas tycka om saker för att passa in. Gillar du inte indiskt men alla andra i gruppen vill äta indiskt, säg det då. Dagarna då vi åt saker vi inte gillade, tittade på tråkiga saker är över nu. Nu gör vi bara sånt vi älskar.

5. Inte äga en “vuxen-outfit”

Att vara vuxen innebär en hel del vuxna sysslor, som till exempel ansöka om lån eller gå på jobbintervju. För det behöver du en professionell outfit som utstrålar självsäkerhet. Du behöver inte byta ut alla dina kläder till kavajer och dräkter men din garderob behöver i alla fall en sån outfit.

6. Vara långsint

Det är bara onödigt att slösa energi på någonting som hände för en vecka sen, en månad sen eller flera år sedan. Långsinthet klär ingen och är extremt osmickrande. Du kommer dessutom må så mycket bättre om du inte går runt och är sur på någon som sa eller gjorde någonting för längesen.

7. Bara äta skräp

Vi har sagt förut och säger det igen, när du är 30 måste du börja ta hand om dig själv. Det betyder bland annat att du måste börja tänka på vad du äter. Skräpmat är snabbt och (faktiskt) gott men tyvärr är det just skräp. Du kan fortfarande äta det någon gång i bland men du måste faktiskt laga hälsosam mat också.

8. Sova för lite

Sömnen är viktig! Det bara är så. Du måste lära dig att ta tid till att sova och komma ner i varv. Din kropp behöver det.

9. Umgås med energitjuvar 

Varför umgås med människor som tar mer energi än vad de ger? Hitta de vänner som är dina verkliga vänner och som får dig att må bra. Osäker på om din vän är en energitjuv? Här är 5 tecken på att din vän är en energitjuv.

10.  Inte gå till doktorn

När du har fyllt 30 borde du faktiskt börja gå på regelbundna läkarbesök. Bara för att kolla upp så att allt ser bra ut. Märker du att någonting inte riktigt känns som det brukar? Åk till doktorn. Det är bara dumt att låta bli.

11. Jämföra dig med andra

Vi är alla olika och är bra på olika saker, så sluta jämföra dig. Det är bara onödigt. Vill du må sjukt dåligt, så sätt igång och jämför dig. Vill du må bra? Titta inte på vad andra gör utan titta bara på det du gör. Det du åstadkommer och är bra på är det enda som är viktigt. Du är viktig.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!