Nöje

11 saker du borde veta innan du börjar leta efter den perfekta brudklänningen

Är det dags för dig att börja leta efter dina drömmas brudklänning? Någonting som kan kännas galet svårt då det finns mängder av drömmiga klänningar att välja mellan. Här är några saker du ska tänka på som gör det lättare för dig att hitta din unika brudklänning.

Foto: Unsplash

Vägen till drömmarnas brudklänning kan var brokig och lång. Det kan också kännas svårt att veta hur du ska gå tillväga för att göra hitta den perfekta klänningen. Cosmopolitan.com frågade Hayley Paige och Lori Allen som är experter på att hitta brudklänningar i bland annat program som “Say yes to the dress” om vad de vill att deras kunder ska känna till. Här är några av de saker de tyckte att du borde ha koll på innan du köper din drömklänning.

1. Din väg till den perfekta klänningen är unik
Bara för att din syster hittade klänningen på första försöker betyder det inte att du kommer göra det och vise versa. Det är viktigt att du kommer ihåg att din resa är unik och strunta i hur andra kände och upplevde det. Tyckte någon att en butik var jättedålig så kan ändå din drömklänning finnas där. Det kan gå snabbt och det kan också ta tid, kom ihåg att ha kul längs vägen.

2. Sätt en budget
Redan innan du börjar kolla efter inspiration borde du sätta en budget, för du vill inte råka hitta din drömklänning och sen inse att du inte har råd med den. Din budget behöver inte vara skriven i sten men är ändå en riktlinje för var du ska hålla dig.

3. Gör din research
Det är så mycket lättare om du, innan du fysiskt ger dig ut på jakt, har gjort en ordentlig research. Kolla inspiration i magasin, på nätet och i din närhet. Gör en mood board över de saker du gillar mest, du ser du snabbt vilken typ av klänning du gillar och vilka detaljer som är dina favoriter.

4. Var försiktig med Pinterest
Denna punkt hör lite ihop med den över och det är så himla lätt att fastna på Pinterest (även om en inte ens ska gifta sig). Du blir överröst av magiska bröllopsbilder och brudklänningar. Risken med just Pinterest är att du bygger upp en orealistisk dröm och förväntningarna blir skyhöga på att du ska se ut EXAKT som bruden på bilden. Resultatet kan tyvärr bli att du blir besviken och missnöjd när du inte hittar rätt klänning eller inte alls ser ut som du tänkt dig. Inspiration är jättebra men bara det inte blir en ouppnåelig målbild.

5. Har inte för många med dig när du provar klänningen
Vi har väl alla sett minst en amerikansk romantisk film där ett helt tjejgäng är med när bruden letar efter sin klänning. Enligt designern Hayley Paige kommer du bara känna dig överväldigad av alla åsikter. Det är bättre att du har någon med dig vars åsikt du verkligen litar på.

6. Bestäm dig för att du kommer hitta din dröm
Går du in med inställningen att du aldrig kommer hitta en klänning som passar dig och som du kommer förälska dig så kommer det förmodligen ta ganska lång tid för dig att hitta en. Går du däremot in med inställningen att du kommer hitta din drömklänning så kommer det förmodligen gå lite fortare. Att ha en positiv inställning kommer göra att letandet känns lite lättare, även om du tycker det känns som att du ALDRIG hittar något.

7. Du kommer känna när det är rätt
Enligt butiksägaren Lori Allen kommer du märka när du har hittat rätt klänningar. Hon berättar att många börjar gråta eller blir röda i ansiktet. Har du hittat din brudklänning kommer det alltså kännas rätt i hela kroppen.

8. Lägg inte för stor vikt vid fotona på dig själv i klänningen
När du provar klänningen du bestämt dig för kommer den inte sitta perfekt, eftersom den inte är sydd efter exakt dina mått. När ni sen justerar den efter just dig kommer den sitta betydligt bättre. Så om du känner dig osäker på klänningen när du tittar på bilderna för att den sitter konstigt kan du lugna dig med att det kommer bli mycket bättre när den är helt klar.

9. Var öppen för förslag
Du har kanske bestämt dig för att du vill ha en bohemisk klänning med en massa spets, du provar hur många som helst men ingen känns rätt. Då är det bra om du är öppen för förslag och kan tänka dig att testa andra klänningar. För trots att du har bestämt dig för en typ av klänning kan det vara en helt annan variant som du tillslut faller för.

10. Du ska känna dig bekväm
Detta är det viktigaste. Du ska välja en klänning som du känner dig bekväm med och som du verkligen trivs i. Fundera över vilken typ av modell som du känner dig finast i, kanske är det en kort klänning, kjol eller en kostym. Det är din dag och det är du som bestämmer hur du vill se ut.

11. Ha med dig ett par klackar
Ska du ha klackar på dig när du gifter dig? Ha då med dig ett par när du provar klänningen, det är svårt att veta hur det kommer att se ut om du står i ett par snobbenstrumpor. Har du klackar som är så höga som du ska ha på bröllopet så ser du exakt hur klänningen kommer falla och hur mycket som ska fållas upp.

Källa: Cosmopolitan.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!