Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

12 bästa pocketböckerna att läsa under semestern

Ska du slappa i gungstolen på landet eller bege dig ut mot sydligare breddgrader? Oavsett dina sommarplaner så är pocketboken bästa sällskapet! 

bra-pocketbockerFoto: Bethany Laird, Rawpixel / Unsplash

En dag i solstolen på stranden, häng i gungstolen på landet eller att slå sig ner på en filt i en park – hur härligt är inte det? Och ännu härligare blir det med en bra bok som sällskap! Dessutom går avkoppling och semester hand i hand, vilket gör att vi byter ut mobil-scrollandet mot att läsa istället. Behöver du tips på pocketböcker inför dina lediga dagar i sommar? Nedan hittar du tolv pocketböcker som vi gärna plockar ner i strandväskan!

 

Strandcaféet – Lucy Diamond KÖP

Strandcaféet – Lucy Diamond

Evie, som alltid varit familjens svarta får, ärver ett strandcafé av sin moster. Hon bestämmer sig för att flytta dit och driva caféet, men det sätter både jobb och kärleken på spel.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Top Dogg – Jens Lapidus KÖP

Top Dogg – Jens Lapidus

I decennier har ett hemligt nätverk i Stockholm utnyttjat unga flickor. Den som försöker komma de på spåren utsätter sitt liv för fara. Och även om polisen tillsatt en specialgrupp så kommer de inte åt våldet.

Pris: 58 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Hjärnstark, hur motion och träning stärker din hjärna – Anders Hansen KÖP

Hjärnstark, hur motion och träning stärker din hjärna – Anders Hansen

Den bästa hjärngympan som finns har visat sig vara regelbunden träning. Författaren Anders Hansen, som är överläkare i psykiatri, ger dig konkreta tips på hur du ska röra dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen visar.

Pris: 59 kronor

Köp här.

 

 

KÖP

Nästa bild
Italienska nätter – Katherine Webb KÖP

Italienska nätter – Katherine Webb

Året är 1921 när unga Clare reser genom Italien på väg till den lilla staden Giogia del Colle. Där ska hon tillsammans med sin make tillbringa sommaren, men redan när hon stiger av tåget får hon onda aningar. Hjärtan kommer att krossas, fiendeskap kommer att gro och omtumlande sanningar kommer att avslöjas. Dessutom lär sig Clare en läxa för livet.

Pris: 55 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Patrioterna – Pascal Engman KÖP

Patrioterna – Pascal Engman

Efter mordet på en kvinnlig journalist sprider sig oron på Stockholms nyhetsredaktioner. Medarbetare fruktar för sina liv – även om de i vanliga fall vant sig vid att motta hot. Samtidigt har journalisten Madeleine siktet inställt på något helt annat – hon är på väg att göra ett rejält scoop och vet exakt hur hon ska ta sig framåt i karriären.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Ensam i Paris och andra historier – Jojo Moyes KÖP

Ensam i Paris och andra historier – Jojo Moyes

Nell, 26, gillar inte att åka utomlands men ska till Paris med pojkvännen. När han inte dyker upp vid tåget har hon chansen att bevisa för alla andra (och sig själv) att hon kan vara självständig och modig. I Paris hittar hon en sida av sig själv hon inte ens visste fanns.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Trogen intill döden – Jonas Moström KÖP

Trogen intill döden – Jonas Moström

En landslagsstjärna hittas död och det mesta tyder på ett naturligt dödsfall. En märklig detalj förbryllar polisen: en blå ros på hans bröst. Ytterligare två dödsfall påträffas inom en vecka på olika platser i Sverige. Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp och psykiatrikern Nathalie kallas in och en intensiv jakt på en oförutsägbar seriemördare påbörjas.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Gänget – Katarina Wennstam KÖP

Gänget – Katarina Wennstam

Killarna som en gång utgjorde Gänget är nu vuxna – med fruar, barn och karriärer. De träffas fortfarande och håller ihop, men när en av de försvinner blir de plötsligt indragna i en historia där det förflutna gör sig påmint. 

Pris: 55 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan KÖP

Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan

Nina får som bibliotekarie göra det hon gillar allra mest – att matcha rätt bok med rätt person. Men när biblioteket stängs ner står hon utan jobb. Hon får en idé om att starta en egen bokhandel på hjul. Verkligheten som hon gärna drömmer sig bort i visar sig vara något helt annat.

Pris: 58 kronor

Köp här. 

KÖP

Nästa bild
Bara ett barn – Malin Persson Giolito KÖP

Bara ett barn – Malin Persson Giolito

Alex som är sju år pratar knappt och somnar på lektionerna. En lärare upptäcker en dag något som får henne att slå larm då hon tror sig förstått varför han har problem. Eftersom misstankarna tas på största allvar tvångsomhändertas Alex av socialen och poliser inleder en brottsutredning. Han får advokaten Sophia som aldrig fått företräda några kallblodiga brottslingar. Snart kommer Alex att göra henne känd.

Pris: 49 kronor

Köp här.

 

KÖP

Nästa bild
Ikaros – Deon Meyer KÖP

Ikaros – Deon Meyer

Ernst Richter har blivit hotad till livet fler gånger efter att ha startat en sajt för otrogna med särskilda behov. I de sydafrikanska medierna blir det därför en stor grej när han hittas död i sanden. Samtidigt får en kvinnlig advokat en historia berättad för sig av en ung man. Han berättar om vinodling och komplicerade fäder, något som visar sig hänga ihop med mordet på Richter.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Harry Potter och det fördömda barnet – J.K. Rowling KÖP

Harry Potter och det fördömda barnet – J.K. Rowling

Att vara Harry Potter har alltid varit svårt och livet blir inte enklare som överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och pappa till tre skolbarn. Harrys son slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av samtidigt som Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint. Att nutiden smälter samman med det förflutna är olycksbådande.

Pris: 58 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!