Nöje

12 läskiga dokumentärer som ger dig kalla kårar på riktigt

Tycker du att skräckfilmer bara känns töntiga och SÅ overkliga? Då är det dags att du tittar på de verkliga skräckfilmerna, alltså läskiga dokumentärer om verkliga händelser. Så obehagligt och ger en kalla kårar ända in i märgen.

 


1.The Six Degrees of Helter Skelter (2009)
Handlar om den sektliknande Mansonfamiljen och de mord som dess ledare Charles Manson beställde. Vi får följa familjens fotspår och besöker 40 platser som är kopplade till de ökända Tate/LaBianca-morden.

 


2. Beware of Slenderman (2016)
Två tolvåriga flickor, Morgan och Anissa, bestämmer sig för att mörda deras bästa vän. Morgan och Anissa säger att de gjorde för att Slendermans skull, en påhittad skräckkaraktär. (Finns på HBO)

 


3.The Cheshire Murders (2013)
I Cheshire i Connecticut blir Jennifer och hennes två döttrar attackerade och brutalt mördade i sitt hem. Dokumentärer handlar om mordet som skadade en hel stad och hur det kunde ha förhindrats.(Finns på HBO)


4. The Mary Bell Case (2015)
Mary Bell är en elvaårig flicka som 1968 mördar två pojkar, fyra och tre år gamla. 1998 berättare hon om de övergrepp hon varit med om som barn av sin mamma, som var prostituerad och hennes klienter.

 


5.The Nightmare (2015)
Tänk dig din allra värsta mardröm, att den utspelar sig i ditt sovrum och att du är helt medveten om den. Den här obehagliga dokumentären handlar om sömnparalys som så många drabbas av. (Finns på Netflix)

 


6. The Cannibal That Walked Free (2007)
Japanen Issei Sagawa blev tagen på bar gärning när han mördade och åt en ung kvinna. Polisen kunde inte döma honom för detta då han inte var i sitt hemland. Så han är fortfarande på fri fot och hymlar inte om hur mycket han längtar efter människokött.


7. Cropsey (2009)
Handlar om försvinnandet av fem barn och den riktiga ” boogeymannen” som kopplades till fallet. En obehaglig dokumentär om en legend som blev verklighet.

8. Monster: The Josef Fritzl Story (2010)
Den här dokumentären handlar om Josef Fritzl som höll sin dotter fången i källaren i 24 år och där hon födde honom sju barn. Här får vi höra familjemedlemmar och offer berätta om denna händelse.

 


9. Killer Legends (2014)
En riktig rysare som går till botten med vår tids värsta skräckhistorier och legender och även de verkliga historierna som troligtvis varit inspirationen till dem. Fram med kudden!

 


10.The Imposter (2012)
En ung man låtsats vara en pojke som förvann för tre år sedan. Han lever med sin ”familj” i ett halvår innan det avslöjas att han är en bedragare.


11. Resurrect Dead: The Mystery of the Toynbee Tiles (2011)
En man hittar en massa mystiska meddelanden runt om i  USA och Sydamerika. Han försöker ta reda på hemligheten bakom dessa meddelanden och inser att historien bakom är mer surrealistisk än vad han trott.

 


12. Making a Murderer (2015)
Är en dokumentärserie om Steven Avery som satt i fängelse i arton år för att ha mördat och förgripits sig på Penny Beerntsen. 2003 blir han frikänd och utsläppt ur fängelset, fyra år senare blir han dömd för mordet på fotografen Teresa Halbach.

Annonslänkar från Metro Mode:

Behöver du uppdatera ditt trötta gamla bredband för att kunna streama bättre?

Varför inte uppdatera det med obegränsat bredband för 399 kronor och få en Google Home Mini, Chromecast Ultra och en 4G-router hos Tre? Om du ställer superhöga krav på hastigehten på ditt bredband kan det vara värt att kolla in bredbandet där du kan få upp till 1000 mbit/s hos Ownit. Ska ditt bredband passa hela familjen? Då  gör du rätt i att kolla in erbjudandet som Telenor  har just nu med endast 299 kronor i månaden för 200 mbit/s.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!