Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

13 saker du verkligen borde ha med i väskan – varje dag

Plötsligt får du din mens och du kollar i din väska men du har inte med dig några tamponger … eller så var du bara tvungen att hålla i dig i bussräcket – men när du kliver av hittar du inte handspriten i väskan! Vi listar 13 saker du alltid borde bära med dig, här är den enda checklistan du behöver.

Foto: Instagram @emilisindlev

1. Nycklar

Det säger sig självt – du vill gärna komma in till ditt hem efter en lång dag ute.

2. Plånbok

Du behöver säkert ditt busskort för att ta dig runt och pengar att betala lunchen med … Plånboken är ett måste att ha med.

3. Mobilen

Vad skulle vi egentligen göra utan vår smartphone? Man kan ju bli sugen på att testa en dag utan mobilen, men sanningen är att få av oss faktiskt kommer göra det.

4. Handsprit

Du har behövt röra på bussräcket, knappat in din kod på kortterminalen… eller så har du precis skakat hand med en person som i efterhand berättar att hen är extremt förkyld. Det känns alltid skönt när man vet att handdesinfektionen gömmer sig någonstans i väskan.

5. Tamponger, bindor eller menskopp

Finns det något värre än att känna hur mensen kommer oväntat och när du inser att du inte har något skydd med dig? Mensskydd är ett måste för de flesta kvinnor att ha i väskan! Har du stenkoll på när du får din kan det alltid vara bra att ha en tampong att ge till den person som panikslaget frågar dig om du har en extra med dig.

6. Hörlurar

Skrikande barn och personer som pratar alldeles för högt på tunnelbanan får dig att leta frenetiskt i väskan efter hörlurar – när du inser att du glömt de hemma blir färden nästintill lidande. Ibland är det bara så skönt att avskärma sig från omgivningen och lyssna på musik.

7. Tuggummi

Du ser att din flört närmar sig och du åt bland annat vitlöksbröd till lunch. Ett tuggummi kan vara en räddare i nöden om du vill utbyta några ord med din crush.

8. Mobilladdare (och eventuell powerbank)

Du ska iväg på en after work och du kommer inte vara hemma förrän sent. Batteriet står på 8 procent vilket börjar stressa dig en aning, men dina nerver lugnas när du ser laddaren längst ner i väskan.

9. Deo eller parfymflaska

Du har sprungit mellan olika möten och inser att dagen gjort dig svettig. Att fräscha upp dig själv med lite parfym eller bättra på deon kan vara det som gör att dagens känns lite lättare att ta sig igenom.

10. Näsdukar

Vare sig din näsa har börjat rinna efter en kylig promenad till jobbet, eller din take away-lunch läckt ut över hela dig, kan det vara en bra idé att alltid ha näsdukar med sig.

11. Spegel

En liten spegel och en snabb titt kan avslöja om du har något mellan tänderna eller om mascaran runnit ner under dagen. Då slipper du svara på frågan “med guuu, har du gråtit?”.

12. Smärtstillande

Du får akut mensvärk eller huvudvärk och du behöver hjälp med en gång, eller så räddar du en vän eller kollega som drabbats.

13. Plåster

När du satte på dig dina nya snygga skor på morgonen tänkte du inte på att du skulle få ett skavskor från helvetet. Ett plåster lindrar definitivt besväret!

Om du ofta byter väska är det lätt att vissa saker glöms kvar i den andra eller så tar det bara onödig tid att flytta överallt. Vårt bästa tips är därför att ha en liten necessär som rymmer de flesta av de 13 sakerna. På så sätt behöver du bara komma ihåg en enda sak – den lilla necessären! Hur smart?

Sminkväska - Ceannis KÖP

Sminkväska - Ceannis

Vacker necessär i mjukt virkat material, den prefekta väskan i väskan. Kan även bäras som clutch. Det finns tre innerfack och necessären är fodrad med ett avtorkningsbart tyg.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Airpods fodral - iDeal of Sweden KÖP

Airpods fodral - iDeal of Sweden

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Påfyllningsbar parfymflaska - Kicks KÖP

Påfyllningsbar parfymflaska - Kicks

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tuggummi mot dålig andedräkt - SB12 KÖP

Tuggummi mot dålig andedräkt - SB12

Pris: 49 kronor.

KÖP

Nästa bild
Handsprit (60 ml) - Salubrin KÖP

Handsprit (60 ml) - Salubrin

Pris: 10 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tamponger 16-pack - Libresse KÖP

Tamponger 16-pack - Libresse

Pris: 28 kronor.

KÖP

Nästa bild
Menskopp - MonthlyCup KÖP

Menskopp - MonthlyCup

Pris: 254 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skavsårsplåster (5-pack) - Compeed KÖP

Skavsårsplåster (5-pack) - Compeed

Pris: 48 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!