Nöje

12 saker Meghan Markle måste sluta med nu när hon blir kunglig

I helgen är det äntligen dags för evenemanget hela världen snackar om. Bröllopet mellan prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle. Nu när Meghan blir kunglig så finns det några saker som hon måste säga hejdå till, till exempel att äta skaldjur.

meghan-markleFoto: REX

När du blir en del av det brittiska kungahuset finns det en hel del regler som du måste förhålla dig till, vissa mer eller mindre rimliga. För det mesta helt orimliga.

1. Ta selfies med sina fans

I sin karriär som skådespelerska har hon förmodligen blivit van vid att fans kommer fram och vill ta bilder tillsammans med henne. Efter bröllopet är det tyvärr slut med det. Detta har hon dock redan börjat med. Meghan ska, enligt Daily Mirror, ha sagt till ett par att ”Vi får inte ta selfies”. Så har du redan hunnit knipa en selfie tillsammans med henne så håll hårt i den.

2. Ha sociala medier

Detta märkte vi redan efter årskiftet, då Meghan stängde ner sina sociala medier. De enda bilderna som vi kommer se på sociala medier är dem som går via Kensington palace egna kanaler.

3. Ha kvar sin blogg

Meghan Markle har under tre år haft en livsstilsportal/blogg, ”The Tig”, där hon publicerat allt från mat och resor till mode och skönhet. Nu när hon blir kunglig får hon inte längre ha kvar sin sajt. Hon har tagit bort allt innehåll på sajten och det enda som finns kvar är ett hejdå-brev till sina följare. Där tackar hon sina följare för de tre åren och avslutar brevet med: ”Framförallt, glöm inte ditt eget värde. Som jag har sagt till dig gång på gång. Du, min kära vän, du är tillräcklig.”

4. Ha färgade naglar

Eh va? Ja, du läste rätt. Som en del i kungahuset får hon bara ha nagellack som är antingen ljusrosa eller nude. Så efter bröllopet får hon inte ha röda, eller rosa naglar och framförallt inte svarta!

5. Hålla tekoppen hur hon vill

England är som bekant landet där den heliga drycken är te. Tydligen finns det väldigt hårda regler för hur du håller en kopp. För du får inte hålla koppen hur som helst. Du ska pressa ihop tummen och pekfingret högst upp på örat, långfingret ska vila mot örats undersida. Glasklart, eller hur? Hon måste också alltid dricka från samma ställe på koppen, så läppstiftet bara hamnar på ett ställe.

6. Sitta hur hon vill

Gillar du att sitta med korsade ben så måste du tyvärr sluta med det, om du har planer på att gifta in dig i kungafamiljen förstås. För det finns bara ett rätt sätt att sitta på,  i alla fall om du är kunglig. Du måste hålla ihop benen och knäna måste nudda varandra. Känner du ett starkt behov av att korsa benen så får du faktiskt korsa dina anklar, så länge knäna nuddar varandra. Puh!

7. Vara politisk

Denna kommer inte som någon chock precis. Innan Meghan blev tillsammans med prins Harry visade hon ett öppet stöd för Hilary Clinton och har även talat emot Brexit. Nu är det slut med det och hon får heller inte rösta.

8. Gå och lägga sig innan drottningen

Om du trodde att tiden med strikta sängtider var förbi så trodde du fel. Enligt drottning Elizabeths sekreterare så vill inte drottningen att någon ska gå och lägga sig innan hon gör det. Tydligen så bröt Diana ofta mot detta och var någonting som uppfattades som oartigt.

9. Ha bara ben

När prins Harry och Meghan offentliggjorde deras förlovning bröt tydligen Meghan mot en regel. Det är visst så att drottning Elizabeth har bestämt att alla kvinnor måste bära nudefärgade strumpbyxor, inga bara ben är tillåtna. Något som Meghan bröt mot vid pressträffen för förlovningen. Detta är den enda regeln drottningen är väldigt bestämd över.

10. Äta skaldjur

Än en gång, va? Det är väldigt viktigt att kungafamiljen alltid ser bra ut, även när de äter (okej?). Därför får kungafamiljen inte äta någonting som kan få dem att må dåligt eller se “fula” ut. Därför är det förbjudet att äta skaldjur, rått kött och väldigt stark mat, speciellt när de är ute och reser. När drottningen och prins Philip var i Rom 2000, fick de inte äta spagetti och tomatsås. Anledningen? Man är inte särskilt vacker ut när man äter spagetti…

11. Skriva autografer

Än en gång måste Meghan sluta med någonting som hon förmodligen är ganska van vid, skriva autografer till sina fans. När prins Charles har blivit ombedd att ge en autograf är hans vanliga svar ”Tyvärr, de tillåter mig inte att göra det”. Vilka menar han med “de”?

12. Skådespela

Ytterligare en sak läggs till på listan. Likt Grace Kelly får inte heller Meghan Markel fortsätta med sin skådespelarkarriär. Vi känner alla henne som Rachel Zane i tv-serien Suits men den tiden är tyvärr förbi.

Källa: Refinery29

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!