Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

12 saker som alltid händer i filmer (men aldrig i verkligheten!)

Nu när det är kallt och mörkt ute kan vi inte få nog utav filmer och tv-serier. Något vi däremot har tänkt på är hur vissa saker som händer på vita duken aldrig skulle ske i verkligheten. Nedan har vi samlat tolv sådana situationer.

spidermanFoto: REX

Visst, en film är en film och syftet är att det ska vara något överdrivet för att rycka med oss tittare – vi köper det. Ändå finns det vissa saker vi reagerar över, en hel del är bara så osannolikt. Hur många gånger hittar du egentligen en parkeringsplats direkt (och dessutom utanför ditt hus!) och hur ofta kysser du din partner ute i spöregnet? I verkligheten har man oftast glömt paraplyet hemma, börjar småtjafsa och fortsätter i rask fart hemåt. Nedan följer tolv saker som är mer troligt att ske i filmer än i verkligheten.

Du vaknar med smink

Vi önskar att vi kunde vakna med smink, men sanningen är att det tar en stund att fixa till sig på morgonen. Med andra ord vaknar vi aldrig upp med mascara och perfekt bas. Enda gångerna vi möjligen vaknar upp med smink är efter en hård utekväll och då ser vi snarare ut som tvättbjörnar med den svarta sotningen utsmetad över hela ansiktet.

Du går ifrån en explosion coolare än coolast

Förhoppningsvis kommer du aldrig att orsaka en explosion men om du mot förmodan skulle göra det, skulle du säkert vända dig om och kolla på det som precis hänt. Inte skulle vi väl känna oss för coola för att bara fortsätta framåt med explosionen i ryggen? Glöm att du blir skadad av olyckan, kanske får du ett litet skrapsår och blir lite sotig i ansiktet.

Du låser aldrig efter dig

Du ska ut, smäller igen dörren till ditt hem och går. Men att låsa efter sig verkar inte behövas! Kanske är de inte rädda för inbrottstjuvar helt enkelt.

Du är med på nyheterna och stänger av 

Om en person blir efterlyst i en film syns de alltid på nyheterna, dessutom alltid i det första inslaget. Något vi dock reagerar på är att den efterlysta personen ofta stänger av tv:n, vilket verkar vara ett ganska osmart drag. Bättre hade väl varit att kolla klart och ta reda på detaljerna – det hade vi i alla fall gjort!

Du är alltid uppklädd på jobbet

Vit skjorta, pennkjol och höga klackar verkar vara det obligatoriska klädtemat på jobbet i filmer. Stickade tröjor, jeans och sneakers verkar knappt existera men känns mer förankrat i verkligheten.

Du blir skjuten i benet men kan fortsätta slåss

Du är mitt upp i en fight och har blivit skjuten i benet. Några skrik senare verkar du kunna ställa dig upp och fortsätta slåss. Verkar inte lika troligt i det verkliga livet.

Du sköljer ansiktet med kallt vatten (trots smink!)

När personer i filmer upplever en jobbig dag i skolan eller på jobbet tycks alltid lösningen vara att gå in på toaletten och skölja ansiktet med kallt vatten. Det otroliga är att sminket sitter minst lika bra efter en kall dusch. Låter ju egentligen riktigt uppfriskande med att kyla ner ansiktet med vatten men hur många gånger har du egentligen gjort det? I verkliga livet går vi nog hellre ut och tar en nypa luft.

Du behöver information och allt är ett klick bort

Personer i filmer hittar det de söker med en gång oavsett hur avancerad sökning det rör sig om. Det kan vara allt från CSI som letar i ett datasystem eller en privatperson som hittar en egen hemsida där alla detaljer finns med.

Du kysser din partner i regnet 

Det mest romantiska i filmer verkar vara att kyssas i kyla och spöregn. Hur ofta händer det egentligen?

Du hör ett läskigt ljud och ska ta reda på vad det är 

I filmer tycks ingen vika sig för läskiga ljud. I det verkliga livet blir vi skrämda och ringer någon för att inte känna oss ensamma. Vi brukar ofta inte gå på en jakt efter det läskiga ljudet utan stelnar till och hoppas att det vi hört bara var en inbillning.

Du får bråttom ut ur taxin och verkar ha exakt rätt summa på dig

Har du någon gång satt dig i en taxi och skrikit: “Följ efter den bilen!”. I filmer händer det alltid och chauffören lyckas dessutom hinna ikapp den andra bilen. När personen nått sin destination och ska kliva ut verkar hen dessutom betala med exakt rätt summa (eller så lämnar de bara rejält med dricks?).

Du möter någon på stan – några veckor senare är ni gifta

Tänk om det vore så enkelt att bara gå ut på gatan, råka springa på en snygging för att sedan spontant möta denna person några dagar efter igen. Ni byter nummer, börjar dejta och några veckor senare planerar ni bröllop. I verkliga livet använder vi Tinder i flera månader utan framgång.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!