Nöje

12 saker vi instagram-stalkare känner igen oss i (alldeles för väl)

Vi har alla gjort det (erkänn!) – stalkat någon på instagram. Men visst kan det uppstå vissa problem när man är ute på stalkingturné. Vi har listat 12 saker som instagram-stalkare garanterat känner igen sig i..

instagram-stalkareFoto: IBL, Priscilla Du Preez/Unsplash

Det kan vara en tinderflört, ditt ex eller din tidigare bästa vän du inte längre har kontakt med. Du är nyfiken och vill ha koll. Du söker upp ett namn på instagram och till din förtjusning – kontot är ÖPPET! Stalkingen kan börja! Men ibland uppstår det situationer då du önskar att det där kontot bara hade varit privat istället..

1.”Neeeej, jag råka likea hans kompis”

Du har hittat din tinderflört på instagram (och alla hans ”bröder”). Men vad händer inte på din stalkingturné? Du är inne på hans bästa väns profil (som du inte ens följer) och råkar gilla en GAMMAL bild tagen för flera år sedan. Du ångrar det fort som tusan och låtsas om som om ingenting har hänt, sen sms-panikar du din bästa vän och berättar om ditt klantiga misstag.

2. Du kan kalla mig FBI-agent

Din vän klagar över att hon inte hittar nåt på den nya killen hon träffar. Vänta va.. vadå hittar ingenting? Hur kan det ens vara möjligt? Du får hans namn och en kvart senare vet du var han bor, hur hans ex ser ut och allt om hans senaste semester.

via GIPHY

3. Du har fler skärmdumpar än selfies sparade i mobilen

Din instagramturné bör inte gå till spillo. Bilderna är bevis som måste sparas. Du vet inte när du kommer behöva dem – men en sak är säker, någongång kommer de att behövas. Ingen får kolla din mobil, den är fylld av bevismaterial (alltså printscreens) och när mobilminnet snart är fullt så raderar du hellre selfies än dina älskade printscreens..

4. När du råkar försäga dig under en dejt

Du är på dejt och har svårt att urskilja på sådant som dejten faktiskt berättat till dig och saker du tagit reda på själv. Du tycker att det går bra – fram tills att du råkar säga ”jag vet” när din dejt berättar att han var i Rom förra året med sin mamma och han tittar förundrat på dig. *Känslan när man är upptäckt.*

via GIPHY

5. Stalking kräver koncentration

När du måste be dina vänner att vara tysta och inte prata med dig för att du måste koncentrera dig. Du ska kolla vilka som är taggade i bilden eller zooma in för att hitta de där extra detaljerna. Ett litet snedsteg och det kan bli en like..

6. Du behöver ”låna” din kompis instagram

Du är rädd för algoritmer och vill inte att din instagram plötsligt ska föreslå dig som vän inför personen du stalkar. Därför lånar du din väns instagram för att göra lite sökningar.. men du säger att du lånar den för att ditt batteri har dött.

7. Känslan när ett konto går från öppet till privat

Hallå, fatta vad jag missar under den här perioden! Varför är det privat nu? Vad är det för hemligheter som pågår nu? Nyfikenheten tar över och du fixar ett fejkkonto och börjar följa det privata kontot. Enkelt!

via GIPHY

8. Du raderar din sökhistorik konstant

Som sagt – stalkingen ska ske anonymt. Du raderar sökhistoriken hela tiden – tänk om någon råkar se att du stalkar dem?

9. Du är livrädd över att… 

Det är mänskligt att vara trött och göra fel. Och det är mänskligt att råka dela ett inlägg till FEL person (nämligen till personen du stalkar istället för din vän). Hur räddar man en sådan situation? *Oups, jag råka skicka fel, hehe.*

via GIPHY

10. Du kan bli irriterad när saker inte går som du vill

Du var ju en FBI-agent eller hur? Men så hittar du inte en person du är hemligt kär i. HUR? Du vet inte vad personen heter, bara hur hen ser ut. Du letar, letar och letar… tills du inser att du letar efter en nål i en höstack. Du hatar att ge upp men du får göra det tills vidare.

11. Livehändelse? Vad trevligt!

Du ser att ditt ex sänder live. Det här får du ju bara inte missa.. Du ringer stolt din bästa vän och berättar vad du tagit reda på, när hon berättar att det går att se vilka som tittar på livehändelsen.

via GIPHY

12. Du fullkomligt hatar att instagram ger sökförslag

Dessa förslag är oftast de konton du har varit lite extra aktiv på. Tänk om din crush råkar se det när ni sitter bredvid varandra i föreläsningssalen eller den du stalkar på jobbet råkat se det under lunchrasten?

Foto: IBL

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!