Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

12 underskattade – och fantastiska – platser vi drömmer om att besöka 2022

Glöm de klassiska och välbesökta semesterorterna och styr kosan mot några av världens gömda pärlor. Vi listar 12 oväntade och underskattade platser vi drömmer om att besöka under 2022, där du både kan få ut mer av din semester och ta fantastiska bilder.

Foto: Instagram @ig_genova_ @viagensedestinosperfeitos

Det är långt kvar till sommarens semester, och om vi faktiskt kan resa utanför Sveriges gränser igen då är det lätt hänt att man bokar resan till förutsägbara platser som Mallorca och Kreta – ställen som är packade med turister och där du kanske redan varit. Men världen är stor och det finns så många fler resmål du kan besöka, som både är vackrare och mer spännande än de klassiska charterorterna. Vi listar några av dem som vi drömmer om att besöka under 2022 eller i framtiden!

Colmar, Frankrike

Colmar, Frankrike

Colmar är en liten pittoresk by som ligger alldeles intill den tyska gränsen. Tack vare dess många kanaler kallas den ibland för lilla Venedig. Husen är byggda i korsvirkesstil och det är svårt att tro att denna by finns på riktigt. Roligt att veta är också att det står en kopia av Frihetsgudinnan i den lilla staden. Skaparen av Frihetsgudinnan, skulptören Frederic Auguste Bartholdi, föddes nämligen här.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Fernando de Noronha, Brasilien

Fernando de Noronha, Brasilien

Fernando de Noronha är en ögrupp som ligger utanför Brasiliens kust. Hela ögruppen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en enda stor nationalpark. Här finns det vacker natur och kristallklart vatten med havssköldpaddor, koraller och delfiner. Fernando de Noronha brukar ibland kallas delfinernas ö, så har du någon gång drömt om att få simma med delfiner så kan den gå i uppfyllelse här.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Gdansk , Polen

Gdansk , Polen

Vill du inte åka så långt kan en weekendresa till Gdansk vara ett bra alternativ. Staden är en av de största och äldsta i Polen och här kan du få både stadsliv och sol och bad. Gdansk är en stad som är full av historia och staden har varit central del i många viktiga händelser. Till exempel så startade andra världskriget här. Förutom historian och närheten till långa sandstränder så är Gdansk värd att besöka för sin fantastiska arkitektur.

Foto: Instagram @travel_notes

Nästa bild
Granada, Nicaragua

Granada, Nicaragua

I Centralamerika, närmare bestämt i Nicaragua, ligger Granada: en vacker stad full av arkitektur från kolonialtiden. Det finns gott om ”Insta-moments” i denna fotogeniska stad. Här kan du segla på Nicaraguasjön, besöka den vilande vulkanen Mombacho eller unna dig själv en spabehandling.

Foto: Instagram @tristan.travels

Nästa bild
Genua, Italien

Genua, Italien

Regionen Genua (stavas ibland Genoa eller Genova) som ligger i norra Italien hamnar ofta i skuggan av de mest kända turistmagneterna i Italien. Vill du uppleva något annat ska du verkligen åka hit, till exempel till staden Portofino på bilden, som ligger nära staden Genua. Du får samma färgglada hus som på Amalfikusten men mindre turister, och hamnstäderna är fulla av uteserveringar och barer! älskar du det italienska köket ska du verkligen ta dig hit.

Foto: Instagram @ig_genova_

Nästa bild
Ksamil, Albanien

Ksamil, Albanien

Vill du ha kritvita stränder och turkost vatten? Då ska du åka till Ksamil i Albanien. Landet var länge stängt från omvärlden men nu kan vi njuta av de vita stränderna och folklivet. Här finns det gott om historiska platser att besöka. Hyr en bil och åk genom olivlundar och citronodlingar. Vill du få ut mycket för pengarna ska du åka hit. Albanien liknar sitt grannland Grekland men har färre turister.

Foto: Instagram @worldwidealbania

Nästa bild
Kotor, Montenegro

Kotor, Montenegro

Kotor är en vacker medeltidsstad på Montenegros kust vid Adriatiska havet. Gamla staden i Kotor är en av de mest bevarade medelstidsstäder och finns med på Uescos världsarvlista. Montenegros natur påminner om Kroatiens med kristallklart vatten och kalkstensstränder.

Foto: Instagram @viagensedestinosperfeitos

Nästa bild
Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon är en fantastisk stad vid floden Tejos mynning ut i Atlanten. Här kan du njuta av storstadsliv och samtidigt ha nära till Portugals Riviera där de badorterna Estroil och Cascais ligger. Lissabon är känt för sina mysiga gränder och underbara kaféer. Denna trevliga stad är dessutom Europas billigaste huvudstad så här kan du njuta fast du har en begränsad budget.

Foto: Instagram @beautifullplacesintheworld

Nästa bild
Ljubljana, Slovenien

Ljubljana, Slovenien

Är du sugen på ett annorlunda och spännande resmål ska du ta dig till Sloveniens huvudstad Ljubljana. Inklämd mellan Kroatien och Italien har Slovenien glömts bort. Här kan du njuta av vacker natur, kanaler och fina byggnader. Ljubljana påminner lite om Amsterdam, för här tar man sig fram med båt eller med cykel. Den största skillnaden är att i Ljubljana är det betydligt färre turister.

Foto: Instagram @northandforth

Nästa bild
Mocambique

Mocambique

Mocambique är ett riktigt paradisresemål. Landet har en 2000 kilometer lång kustlinje med underbara stränder och här kan du få utlopp för din äventyrliga sida genom att testa på sea kayaking eller utforska de fantastiska dykplatserna. Passa också på att besöka staden Maputo, en portugisisk kolonistad med många härliga marknader och god mat.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Mostar, Bosnien och Herzegovina

Mostar, Bosnien och Herzegovina

Mostar ligger i södra Bosnien-Hercegovina delas över floden Neretva. Den vackra bron Stari most binder samman staden som har en fascinerande historia. Överallt i staden finns byggnader från det Osmanska riket och flera kyrkor och moskéer samsas i gamla staden. Du åker till Mostar för att njuta av den vackra naturen och det varma klimatet.

Foto: Instagram @gegovic_

Nästa bild
Zhangjiajie, Kina

Zhangjiajie, Kina

Zhangjiajie National Forest Park måste upplevas med egna ögon. En skog full av sandstenspelare. Nationalparken ligger i sydcentrala delen av Kina i provinsen Hunan. Zhangjiajie är egentligen inte så underskattad men kommer ändå i skym undan av Kinas största sevärdhet, Kinesiska muren. Dock fick parken ett uppsving efter att filmen Avatar kom ut, många av miljöerna var inspirerade av bergsvyerna i Zhangjiajie.

Foto: Instagram @weatherbug

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!