Nöje

13 faser du går igenom när du shoppar online

online-shopping-13-faser-du-går-igenom-1
 
Det finns många ursäkter till att ägna sig åt lite oskyldigt slentrianmässigt fönstershoppande på nätet. Vi kanske har haft en tuff dag på jobbet, vi behöver en ny fest-outfit eller så är vi helt enkelt uttråkade. Från det att vi surfar in på den där onlinebutiken så startar en minst sagt känslomässig resa.
 
1. Du ska bara fönstershoppa
Du intalar dig själv att du inte ska köpa någonting, du ska bara titta lite snabbt på veckans nyheter.
 
2. Du inser att ALLT är superfint och att du vill ha ALLT
Du bestämmer dig för att köpa max ett plagg och då bara någonting som du VERKLIGEN behöver, som typ strumpbyxor eller trosor.
 
3. Ditt habegär ökar
Du struntar i allt du någonsin har försökt intala dig. Det har precis varit löning och du känner dig som kung i baren. Här ska shoppas!
 
4. Att välja ut kläder känns som att välja lösgodis
Du tar en sån..två såna och…en sån också…hm… en sån behöver jag också. Du är som ett barn i godisaffären. Du kan inte få nog. Allt ska ner i påsen.
 
5. Du börjar dubbelgardera dig
Det är lika bra att beställa tröjan i två storlekar, du har haft samma storlek så länge du kan minnas men storlekarna kan kanske vara annorlunda på just den här tröjan. Tröjan finns i två färger, lika bra att beställa båda, den svarta kan ju vara finare än den vita…
 
6. Känslan när du ser alla fina kläder i kundkrogen
Du tänker att det måste vara så här Beyoncé eller Kim Kardashian känner när de shoppar. Du är oövervinnerlig.
 
7. Känslan när du ska betala
Du inser att du varken är Beyoncé eller Kim Kardashian och att du inte kan spendera hela din månadslön på kläder. I frustration tar du bort 80 % av allt i kundkorgen.
 
8. Du börjar känna en svag glimt av hopp
Du kände materiell kärlek för alla kläderna och du börjar dammsuga internet efter en rabattkod.
 
online-shopping-addiction-beroende-13-faser-du-går-igenom
 
9. Lyckan är total
Du hittar koden! Livet är på topp! Lägger tillbaka alla kläderna i kundkorgen igen. Trots de 30% som dras av är det fortfarande liiite för dyrt. Du resonerar tillslut fram att du kan äta nudlar resten av månaden, det är värt det för du kommer vara snyggast i stan.
 
10. Väntan
Du har precis klickat på ”betala” och nu börjar den långa väntan. Det har gått fem minuter och du kan inte vänta längre. Du vill ha kläderna nu!
 
11. Paket är äntligen här
Fem dagar senare anländer paketet och det blir julafton! När du öppnar varje paket får du en överraskning. Det har gått så lång tid sen du beställde kläderna så du har glömt vad du har köpt.
 
12. Du ångrar allt
Kläderna du en gång blev så kär i är inte alls lika fina i verkligheten. Du börjar tvivla på ditt omdöme och minst hälften av kläderna läggs tillbaka i paketen. I alla din iver blev förpackningarna sönderrivna och du får ihop dem med en massa tejp. Som ny! Dessutom börjar du inse att du nog faktiskt behöver pengar till mat.
 
13. Du blir uttråkad
När alla kläderna är provade och returerna är postade kommer en svag känsla av tristess tillbaka. Allt är som glömt och du surfar in på Asos för att fönstershoppa. Shoppingkarusellen är igång igen, för du får ju tillbaka pengar för det du skickade tillbaka!
 
 
Läs även:
5 bästa och snyggaste prylarna från Apple hösten 2015
11 ursäkter som alla kvinnor känner igen för att shoppa kläder med gott samvete
9 appar som gör ditt liv enklare
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!