Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

13 personliga och inspirerande böcker att haffa på bokrean 2018

Just nu vill vi kura ner oss i sängen eller fåtöljen och fly in i en annan värld med hjälp av en bok! För en mer avslappnad vardag försöker vi att byta ut skärmtid och Instagram-scrollandet till att läsa istället. Vi har samlat tretton personliga och inspirerande böcker som handlar om hur man fortsätter leva och kämpa trots svåra skeden i livet samt hur du varvar ner i vardagen.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

inspirerande-bockerFoto: Unsplash

Psykisk ohälsa där du brottas med panikångest och utmattning, att vakna upp en morgon utan hörsel eller att en dag få beskedet: “du har en hjärntumör”, är några utav de livsberättelser som du kan ta del av i böckerna nedan. För hur fortsätter man med vardagen när ett besked vänder upp och ner på livet? Och hur kan man minska stressen i en vardag där de flesta eftersträvar perfektionism och ständigt försöker uppnå den optimala versionen av sig själv? Vill du dessutom få ta del av tips och hemligheter till framgång finns det böcker nedan som hjälper dig att ta klivet framåt i karriärstegen. Vad passar dessutom inte bättre än att klicka hem en bok på bokrean till billigare priser? Nedan har vi samlat tretton böcker som både inspirerar och peppar dig i livet.

Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni KÖP

Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni

“Jag är inte perfekt, tyvärr” är en kombinerad dagbok och självhjälpsbok där Michaela Forni skriver om hur krav, perfektionism och sociala medier kan leda till stress och oro hos unga kvinnor.

Michaela sa upp sig från ett framgångsrikt och välbetalt jobb för ett stort medieföretag 26 år gammal. Efter en period av utmattning fick mindfulness och terapi henne att hitta tillbaka till livet. I boken delar hon med sig av hur det kan kännas när man inte längre vill leva samt råd på hur man kan agera när ångesten knackar på.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner av Åsa Tönne KÖP

Jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner av Åsa Tönne

När Åsa fick diagnosen “malign hjärntumör” rasade hela hennes liv samman. Den personliga och självutlämnande boken handlar om cancerlivets berg- och dalbana och om Åsa, hennes läkare, familj och vänner. Idag är Åsa friskförklarad och menar att det är vår skyldighet att ta hand om våra liv och värna om det – vi har trots allt bara ett liv!

Pris: Storytel / 169 kronor i månaden för tiotusentals ljud-och e-böcker eller prova på gratis i 14 dagar.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren KÖP

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren

Sveriges största kvinnliga youtuber, Therése Lindgren, skriver en ärlig och personlig bok om psykisk ohälsa. Hon delar med sig av sina erfarenheter gällande panikångest och delar med sig av sina bästa tips.

Pris: 85 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
15 sätt att bli fri från stress av Karin Isberg KÖP

15 sätt att bli fri från stress av Karin Isberg

Om du vill minska stressen i ditt vardagsliv, både hemma som på jobbet, är denna bok något för dig. Du får tillgång till 15 enkla och praktiska metoder på hur du drar ner på stressen och hur du kan spara på tid och energi för att få mer ork i vardagen. Vad sägs om att bli en lugnare, gladare och mer harmonisk person under 2018 (och alla andra resterande år för den delen)?

Pris: 219 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Himlen kan vänta: om cellgifter, champagne och luftslottet som rasade av Lotta Gray KÖP

Himlen kan vänta: om cellgifter, champagne och luftslottet som rasade av Lotta Gray

Lotta Gray väljer att på ett personligt sätt öppna upp om åren med cancer, den tunga skilsmässan och livet efter sjukdomen. Med boken vill hon inspirera andra som går igenom ett svårt livsöde med sjukdom eller kris. Hennes inspirerande motto är: You can. End of story.

Pris: 54 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Den vilda jakten på ett bättre jag av André Spicer och Carl Cederström KÖP

Den vilda jakten på ett bättre jag av André Spicer och Carl Cederström

I dagens samhälle strävar många efter att bli bättre människor i allt vad det innebär – bli snyggare, smartare, mer produktiva, bättre älskare och mer hälsosamma. Därför genomgår forskarna Carl Cederström och André Spicer ett experiment under ett års tid där de systematiskt förbättrar sina liv i att bli den optimala versionen av sig själva. Den självutlämnande boken beskriver på ett humoristiskt sätt vad självhjälpsindustrin gör med oss.

Pris: 199 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer KÖP

Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer

I boken skildrar Mia Skäringer sitt liv och delar med sig av sina erfarenheter vad gäller skilsmässa och föräldraskap på ett öppet och personligt sätt. På ett roligt och allvarligt sätt skriver hon även om prestationsångest och vacklande självförtroende. Mia Skäringer vill att vi ska sluta tro på en superkvinna som alltid ler glatt medan hon jonglerar alla bollar i luften och önskar att vi kunde tänka mindre på att duga och våga vara den man är!

Pris: Nextory/ Obegränsad tillgång till e-böcker/ljudböcker i din surfplatta eller mobil från 119 kronor i månaden eller prova gratis i 14 dagar.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Vad sa du? av Ida Bäckström KÖP

Vad sa du? av Ida Bäckström

Ida, 26, vaknar upp en tidig morgon och inser att hon inte längre kan höra. Hon har drabbats att plötslig dövhet på båda öronen och det enda hon kan höra är en tjutande tinnitus. Rädd och osäker försöker hon återgå till vardagen och bestämmer sig sedan för att ensam ta sig till Bali och Nepal och söka efter sitt nya jag och vad meningen med livet egentligen är. I boken skriver Ida om sådant som är svårt för omgivningen att förstå men även om igenkänning för de som drabbats av hörselnedsättning och dövhet.

Pris: 189 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Kärleken till livet av Marie Fredriksson och Helena von Zweigbergk KÖP

Kärleken till livet av Marie Fredriksson och Helena von Zweigbergk

Marie Fredriksson är kanske mest känd för sin världskarriär med Roxette. Men hennes fattiga uppväxt på skånska landsbygden och sorgen som familjen gick igenom när en av hennes systrar dog i en bilolycka är det inte lika många som känner till. I senare skede kom ännu en katastrof – hjärntumören med en dödsdom. Boken är ärlig och självutlämnande och handlar om kärlek, sorg, framgång och en revanschen mot alla odds, allt vare kärleken till livet.

Pris: Storytel / 169 kronor i månaden för tiotusentals ljud-och e-böcker eller prova på gratis i 14 dagar.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Om jag bara vore lite smalare av Mikaela Urbom och Sara Olsson KÖP

Om jag bara vore lite smalare av Mikaela Urbom och Sara Olsson

Boken handlar om Mikaelas drömmar, musik, dans, kreativitet och motivation men även om djup ångest och hennes svåra resa genom anorexi. På ett personligt plan (och med en dos av humor) delar hon med sig av sin berättelse från sjukdomstiden, ett inre krig med självhat och envishet där hennes målsättning var att bli smalare. Så fortsatte det – tills döden var nära.

Hennes berättelse får stöd av människor i hennes närhet samt personer inom vården. Boken hjälper anhöriga att förstå men även vad man kan göra när man ser tecken på ätstörningar. I boken får du även veta hur Mikaelas väg ut ur anorexin sett ut och hur hon gjorde för att bli frisk.

Pris: 157 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Torka aldrig tårar utan handskar: 1. Kärleken av Jonas Gardell KÖP

Torka aldrig tårar utan handskar: 1. Kärleken av Jonas Gardell

Jonas Gardell skriver en kärlekshistoria om Rasmus och Benjamin 1982 i de homosexuellas Stockholm. När de träffas blir ingenting som förr igen. Berättelsen bygger på en sann historia och beskriver en stad där de flesta fortsatte leva sina liv som vanligt när unga män började insjukna, tyna bort och dö. Jonas Gardell var en av de som överlevde: “Det här är min och mina vänners historia.”

Pris: Nextory/ Obegränsad tillgång till e-böcker/ljudböcker i din surfplatta eller mobil från 119 kronor i månaden eller prova gratis i 14 dagar.

Köp här.

 

KÖP

Nästa bild
12 livsregler: ett motgift mot kaos av Jordan B. Peterson KÖP

12 livsregler: ett motgift mot kaos av Jordan B. Peterson

Psykologen Jordan B. Peterson söker efter kunskap gällande ämnen som disciplin, frihet, äventyr och ansvar. Han kommer fram till att det finns 12 praktiska livsregler som ändrar vår bild av vetenskap och tron.

Pris: 169 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Min hemlighet av Petter Stordalen och Jonas Forsang KÖP

Min hemlighet av Petter Stordalen och Jonas Forsang

Petter Anker Stordalen gick från att vara jordgubbsförsäljare till att bygga upp en av de största hotellkoncerner i Skandinavien. I boken delar han med sig av tips och alla hemligheter till framgång som tagit honom dit han är idag både vad gäller privat- och karriärlivet.

Pris: 79 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!