Nöje

14 enkla knep för att få fart på sexlivet

Sexlivet kan stöta på många utmaningar och det kan vara svårt att hålla gnistan vid liv i livets alla skeden. I en långvarig relation blir mönstren ofta de samma och sexet kan riskera att upplevas som tråkigt. Nedan listar vi fjorton knep som kan få upp temperaturen mellan er!

Foto: Unsplash

Den första och viktigaste regeln när det kommer till sexlivet stavas: kommunikation. Prata igenom vad ni har för önskemål och tankar kring ert sexliv och försök undvika att anklaga eller pressa den andra. Med detta som utgångspunkt har sedan sexexperterna Jenni Skyler och Wendasha Jenkins Hall delat med sig av sina bästa tips till Women’s Health för att få fart på sexlivet igen.

Här listar vi 14 av deras bästa knep!

Bygg upp förväntningar

Förväntningar kan leda till mer upphetsning, en rolig sak att pröva är att prata om vad ni vill göra redan innan ni börjar ha sex. Att bygga upp förväntningarna på detta sätt kan göra att ni njuter mer av sexet sen när det blir av.

Skapa en sexig spellista

Sätt ihop en spellista tillsammans och fyll på med låtar som ger er energi och gör att ni känner er trygga. Musik kan göra mycket för både stämning och känsla. 

Sexleksaker

Sexleksaker är en ypperlig sak att ta till för att få upp spänningen eller förstärka det ni redan gör, se alltså inte på det som en konkurrent. Sexleksaker kan göra det både roligare och mer givande att ha sex!

Kyla och värme

Testa att leka med olika temperaturer när det kommer till beröring. En kall isbit eller varm luft kan verkligen sätta fart på saker och ting.

Yoga innan sex

Yoga kan hjälpa er att släppa vardagens stress och spänningar och göra er mer närvarande i stunden. Testa att ha en liten yogastund tillsammans innan ni har sex. kanske kan det vara en del av förspelet? 

Ta för er

Det kan också vara väldigt spännande att be om det man vill ha. Berätta hur du vill bli kysst eller smekt och våga ta kommando. 

Nya platser

Det kan också hjälpa mycket att byta plats där ni brukar ha sex. Kanske kan ni testa att ha sex i bilen på en avskild plats? Eller så kan köksgolvet eller fåtöljen räcka långt i många fall!

Olika tekniker vid penetrering

Testa att variera tekniken om ni inte redan gör det. Istället för att bara ha något slags “in och ut” kan man testa att gunga upp och ner, eller variera djupt och ytligt. 

Boka en hotellnatt

För att hotta upp miljön ytterligare kan ni unna er en natt på hotell. Se till att få en liten minisemester och minimera störande moment. Ett härligt plus är hotellfrukosten följande dag!

Hitta fler känsliga områden

Våga utforska varandras kroppar där ni kanske inte gör det annars. Kroppen har fullt av känsliga områden och möjligheterna är oändliga!

Släpp ut dina känslor

Sex är också ett bra sätt att lätta på spänningar och få utlopp för sina känslor. Har ni  mycket konflikter i relationen kan det dock vara en bra idé att lösa dessa först!

Vänd på positionerna

Försök att inte fastna i samma mönster, vänd på positionerna istället och våga utmana er själva. Att testa nya positioner kan vara både roligt och njutbart!

Spela ett sex-spel

Det finns många spännande spel av detta slaget på marknaden. Botanisera tillsammans och hitta något som passar er. Klä upp er, korka upp en flaska vin och spela till tända ljus i bakgrunden. Vi lovar ett maxat mys!

Träffa varandra igen för första gången

Det kan kännas konstigt att låtsas vara någon annan men försök då att låtsas som att ni var på en första dejt eller kanske ska ha sex för första gången. Ett ypperligt sätt att få fram de härliga fjärilarna i magen igen!

Källa: Women’s Health

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!