Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

14 inspirerande svenska powerkvinnor du måste följa på Instagram

Är det någonting vi behöver mer av i vårt flöde så är det coola powerkvinnor som sprider energi och inspiration. Vi vet ju alla att Oprah är en grym inspirationskälla, men vi behöver inte titta långt för att hitta grymma kvinnor. Här är  tips på 14 galet coola och inspirerande svenska kvinnor du måste följa på Instagram.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

powerkvinnorFoto: @alicebahkunhke/@sdahlstrom

Vi blir alla inspirerade av olika saker, men någonting som nog får alla att bli inspirerade är starka powerkvinnor. De som antingen höjer sin röst och når ut med budskap som de brinner för, följer sin drömmar eller peppar andra till att bli sina bästa jag. Det är precis det som dessa 14 kvinnor gör. I bildspelet här nedan har vi listat kvinnorna som vi tycker ska finnas i allas flöden på Instagram. Kvinnorna som ger dig peppen och inspirationen du behöver i ditt liv.

Amie Bramme KÖP

Amie Bramme

Hon är programledare och sprider en massa kärlek på sin Instagram. Tillsammans med Fanna N’Dow Norrby driver hon Raseriet-podden, där tar det upp allt som är deras vardag som relationer och rasism.

Här hittar du hennes Instagram>

KÖP

Nästa bild
Alice Bah Kuhnke KÖP

Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiministern bjuder på en Instagram som är full av kvinnligt power. Hon är en förebild som får en att vilja hitta sin passion och hon inspirerar en till att vilja göra skillnad. Denna grymma kvinna gästade även WomanUp-podden tidigare i år och pratade om hur man tar steget till att våga förändra sitt liv.

Här hittar du hennes Instagram>

KÖP

Nästa bild
Cissi Wallin KÖP

Cissi Wallin

Debattören tog ett stort steg för Metoo i Sverige när hon la upp ett inlägg där hon avslöjade vem den kända profilen var som våldtog henne. Hon lägger ständigt upp intressanta inlägg och inspirerar en verkligen till att våga ta plats och stå på sig som kvinna.

Här hittar du hennes Instagram>

KÖP

Nästa bild
Elaine Eksvärd KÖP

Elaine Eksvärd

Är retorikexperten som med sitt Instagramkonto peppar kvinnor till att våga synas, höras och ta konflikter. Förutom det kämpar hon för barnens rättigheter och mot sexuellt utnyttjande av barn. Hon kämpar även för att funktionsvariationer ska bli normaliserat och har startat hashtaggen, #intesåkonstigt.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Mia Skäringer Lázár KÖP

Mia Skäringer Lázár

Skådespelarens Instagram är full av intressanta reflektioner och tankar. Hon utmanar modeföretagens kroppsideal och för en kamp för jämställdhet. Tillsammans med Anna Mannheimer driver hon podden Skäringer och Mannheimer där de ofta för intressanta och feministiska diskussioner.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Josefin Dahlberg KÖP

Josefin Dahlberg

Behöver du ha en förebild som uppmanar till en sund livsstil och att du ska ta hand om dig själsligt så måste du följa Bloggaren och entreprenören Josefin Dahlberg. Har delar hon med sig av mindfullness tips, mantran och peppar dig till att våga tro på dig själv.

Hennes Instagram hittar du här>

Lyssna på när hon gästade WomanUp-podden>

KÖP

Nästa bild
Elin Lewenhaupt KÖP

Elin Lewenhaupt

Hon är en före detta mjölkbonde som bor i Eksjö i Småland, en cool entreprenör och lantis. Bjuder på inspirerande bilder från livet på landet och får en att vilja ta vara på livet och följa sin livsdröm.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Stina Wollter KÖP

Stina Wollter

Konstnären och radioprogramledarens Instagramkonto är full av härliga dansvideor och vackra kroppsbilder. Hon delar med sig av intressanta tankar och framförallt visar hon upp att alla kroppar är vackra.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Annelie Pompe KÖP

Annelie Pompe

Hon är en äventyrare från Göteborg som har gjort det mesta i livet, hon har bestigit Mount Everst och länge varit en av världens bästa fridykare. Hon är en inspirerande föreläsare och författare har bland annat skrivit boken “Otroligt högt och extremt djupt“. Hon inspirerar en till att våga ta steget och följa sin dröm och även till att ta vara på livet.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Feminstpastorn KÖP

Feminstpastorn

Esther Kazen kan verka som vilken feminist som helst som skriver långa och tänkvärda analyser om jämställdhet, kvinnliga och mänskliga rättigheter. Det som skiljer henne från andra är att hon är pastor.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Isabel Boltenstern KÖP

Isabel Boltenstern

Sportjournalisten gick in i väggen 2014 när hon var 23 år. När hon kom tillbaka efter sin utbrändhet har hon kämpat för att det ska bli utmattningssyndrom ska bli accepterat. På hennes Instagram sprider hon pepp och tankar kring utbrändhet och utmattning.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Linnea Claeson KÖP

Linnea Claeson

Driver kontot assholesonline där hon postar sexuelltstötande meddelanden hon får från män. Hon är människoaktivist och är ambassadör för organisationen Kvinna till Kvinna. Hon gästar dessutom säsong 2 av WomanUp-podden.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Fanna N’dow Norrby KÖP

Fanna N’dow Norrby

Fanna var under hösten 2017 aktuell med tv-serien ”We can’t do it”, som handlade om utbrändhet bland unga kvinnor. Hon driver dessutom Instagramkontot Svart kvinna som tar upp vardagsrasismen i samhället. Tidigare i år gästade hon dessutom WomanUp-podden och pratade om att utmattning handlar inte om lathet.

Hennes Instagram hittar du här>

KÖP

Nästa bild
Sara Dahlström KÖP

Sara Dahlström

Hon är chefredaktör för hälsomagasinet Hälsa & Fitness. På sitt Instagramkonto delar hon med sig en massa härlig kroppspositivitet i form av underbara dansvideor. Hon varvar dansvideor med träningsklipp där hon visar att tjejer minsann kan vara starka och lyfta tunga vikter.

Hennes Instagramkonto hittar du här>

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!