Nöje

14 onödiga saker du måste sluta slösa pengar på

Vi har väl alla någon gång varit med om att pengarna försvunnit så fort de kommit in på kontot? Varje gång de händer har vi ingen aning om var de har tagit vägen. Eller? Sanningen är att vi spenderar (slösar) våra pengar på små saker som är helt onödiga.

Foto: Instagram @lissyroddyy

1. Din dagliga latte
Hur gott och praktiskt det än är att köpa med sig en nybryggd latte på väg till jobbet så är faktiskt den där koppen riktigt onödig, och framför allt dyr. En latte kostar ungefär 40 kronor och på en månad blir det ungefär 1 200 kronor. Helt sjukt.

2. Impulsköp
Kommer du verkligen använda alla tröjor som du spontanköpte på lunchen? Vi kan nästan lova att en stor del av din lön går åt till saker du varken behöver eller kommer använda.

3. Ditt oanvända gymkort
Du blev medlem i ett gym när du fick feeling och tänkte att du minsann skulle träna varenda dag. Det kanske funkade första veckan men nu har du inte satt din fot på gymmet på flera månader. Du har accepterat att 600 kronor dras från ditt konto varje månad. Pengar som du skulle kunna gjort så mycket roligt för. Du kommer inte börja träna, säg bara upp det.

spartips

4. Supermat
Just nu ska vi äta gojibär, baobabpulver, spirulina och chiafrön. Har du någon gång gått in i en hälsokostbutik så vet du att supermat inte är det billigaste du kan köpa. Satsa på att äta billig supermat som till exempel bönor och linser.

5. Märken
Behöver du verkligen köpa toalettpapper, tandkräm och tvättmedel av det dyraste märket? Nej, det spelar ingen roll vad dessa förbrukningsvaror har för märke. De tar slut lika fort ändå.

6. Trendig färskpressad juice
Det är helt sjukt att vi ens tycker det är rimligt att betala ungefär 60 kronor för ett glas med pressade frukter. När vi kan köpa opressade frukter för halva priset.

7. Förseningsavgifter
Detta är så otroligt onödigt. Betalar du räkningarna så fort de kommer slipper du betala den där irriterande förseningsavgiften.

spartips-pengar-spara-

8. Halvfabrikat
Du kommer spara pengar och må bättre om du skippar att köpa färdig guacamole eller tzatziki. Det är faktiskt inte krångligt och du kommer kanske tycka det är roligt att servera något du gjort själv.

9. Lunch
Hur ofta har en inte ätit en tråkig sallad som är alldeles för dyr bara för att en inte orkat göra en matlåda. En lunch kostar ungefär 100 kronor och på bara en vecka blir det 500 kronor. För lite mat som du ändå inte kommer uppskatta.

10. Surf
Vi älskar att surfa på våra telefoner. Vi gör det så fort vi får chansen, men använder du verkligen all den surf som du betalar för? Ett enkelt sätt att spara pengar är att börja betala för mindre surf och istället börja koppla upp dig på wifi så ofta du kan.

11. Drinkar
Det är hur gott som helst och är mycket vackrare att titta på än ett glas vin. Fast är det verkligen värt att spendera 300 kronor för att ha en kul kväll? Är du sugen på en drink? Köp en, det är ändå den du kommer uppskatta mest.

spartips-pengar-spara-

12. Lyxschampo
Bara för att det är dyrt betyder inte att det är bättre. Är du inte stenrik kan du lika gärna köpa budgetschampo, du kommer inte märka någon skillnad.

13. Flaskvatten
Det är både dåligt för din ekonomi och miljön. Detta är väldigt onödigt att spendera pengar på eftersom vi har rent och gott vatten i våra kranar. Fyll en flaska vatten innan du går ut istället för att köpa en på vägen.

14. Netflix, HBO, Cmore, Viaplay
Behöver du verkligen alla? Välj en eller max två. För du kommer förmodligen inte kunna utnyttja alla lika mycket.

Foto: Instagram @lissyroddyy

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!