Nöje

15-åriga Albin blev skolans lucia: “Det känns som att jag skriver historia”

Sällan tidigare har lucia-debatten varit livligare och mer högljudd från alla håll och kanter. Just därför är det extra uppfriskande att Högastensskolan i Helsingborg lät 15-åriga Albin Persson kandidera som lucia inför årets luciatåg på högstadieskolan. I morgon äntrar Albin salen med ljus i håret – som skolans första manliga lucia! 

 

Albins uppmärksammade Facebook-inlägg har i skrivande stund över tolv tusen gilla-markeringar, tusen delningar och en hel drös av varma och peppande lyckönskningar.

Lucia

Vi på Metro Mode hejar på Albin och Högastensskolan som bryter normer genom att visa att alla, oavsett kön, hudfärg och utseende kan vara lucia i Sverige 2016.

Albin-persson-lucia

“Här är jag! En 15-årig bög som snart ska vara lucia på Högastensskolan. Jag är så otroligt tacksam för alla som stöttar mig i mina val, att skolan lät mig kandidera och alla lärare och kompisars fantastiska respons. Samtidigt är jag otroligt stolt över mig själv, att jag vågar ställa upp och bryta normer. Men mest av allt är jag tacksam för mina föräldrar som älskar mig för den jag är och låter mig leva livet till fullo. Tack mamma & pappa. Detta kommer att bli en minst sagt spännande upplevelse och det känns som att jag skriver historia. Att jag kan förbättra för en utsatt grupp i samhället. Den 13/12 klockan 7:30 ska jag stå, iklädd lucialinne med ljus i hår i idrottshallen och bara vara tacksam för livet! Hjärtligt välkomna för att älska alla! PEACE AND LOVE”

 

Foto & källa: Facebook 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!