Nöje

15 snygga DIY julklappar som vi faktiskt vill ha

Att göra egna julklappar kan vara en bra idé, men är det så kul att få en handmålad mugg eller en täljd smörkniv? Metro Mode har samlat 15 julklappar du kan göra själv och som faktiskt kommer bli uppskattade.

15-DIY-Julklappar-som-man-vill-ha-vas-marmor-halsband-smycken-muggar-metro-mode-puff

Det börjar bli hög tid att ge sig ut på julklappsjakt. Det brukar vanligtvis bli en ganska dyr historia. Ibland kan det vara svårt att hitta bra klappar och oftast slutar det att man köper någon opersonlig symbolisk gåva. Vi har hittat 15 julklappar som du kan göra själv och som kommer bli uppskattade. Vad sägs som en sockerskrubb med grapefrukt, en snygg marmorvas eller personliga glasunderlägg? Små projekt som passar både pysselproffset och nybörjaren och som inte gör dig ruinerad. Förvandla ditt hem till tomtens julverkstad och sätt igång att tillverka julklappar.

Vaser

Vaser

Vem vill inte ha ett par fantastiska marmorvaser? Så otroligt snygga och är inte alls svåra att göra. Det enda du behöver är lite nagellack och ett par vaser. Här hittar du exakt hur du gör dessa snygga skapelser. 

Foto: Sugar and cloth

Nästa bild
Passfodral

Passfodral

Ett personligt och fint passfodral. För detta projekt kan vi gissa att det krävs en hel del tålamod och är nog inget nybörjarpyssel. Fast det är ju riktigt fint. Man hade inte tackat nej till att få det i julklapp. Är du sugen på att ge dig på detta projekt, så hittar du hela beskrivningen här. 

Foto: Always rooney

Nästa bild
Halsband

Halsband

Ett litet enklare pyssel, lite fimolera och guldsprej blir tillsammans ett vackert och stilrent halsband.  Passar perfekt att ge till systern, kompisen eller smyckes-fantasten. Här hittar du hur du gör.

Foto: The lovely drawer

Nästa bild
Badbomb

Badbomb

Till den som älskar att ta långa och härliga bad kan du göra badbomber. Det är faktiskt lättare än vad man tror och det mesta har du kanske redan hemma. Här kan du läsa exakt hur du gör för att tillverka ett par badbomber. 

Foto: DIY Sweden

Nästa bild
Guld mugg

Guld mugg

Om du är bevandrad inom DIY-världen så vet du att guldsprej förvandlar tråkiga saker till lyxiga och snygga ting. Köp några vita muggar, eller ta några du har hemma, tejpa ett mönster och spreja loss. De kommer bli så snygga så att ingen kommer ana att du gjort dem själv. Här ser du exakt hur du går tillväga. 

Foto: Poppytalk

Nästa bild
Sockerskrubb

Sockerskrubb

Vem blir inte glad över att få skönhetsprodukter? Gör din egen och ge bort den i en fin burk och det är en given succé. Här ser du exakt hur du gör denna grapefrukt och mint-skrubb.

Foto: the kitchen mccabe

Nästa bild
Läppbalsam

Läppbalsam

Gör en julklapp med skönhetsprodukter som du har gjort själv. Både omtänksamt och personligt. att göra eget läppbalsam är inte alls svårt. Det du behöver är bivax, kokosolja och valfri eterisk olja. Blanda ihop allt under värme och sen har du ett vårdande läppbalsam. Här ser du exakt hur du gör. 

Foto: The seasoned mom

Nästa bild
Vas

Vas

Till inredningsälskaren som gillar färg kan du göra dessa fina “trävaser”. Kanske lite krångliga att göra men otroligt fina och kommer garanterat göra mottagaren glad. Är du sugen på att ta dig an detta projekt så hittar du hela beskrivningen här. 

Foto: Sarah Hearts

Nästa bild
Glasunderlägg

Glasunderlägg

Dessa helt fantastiska glasunderlägg vill man helst ha nu. Känner du ingen som, mot förmodan, skulle vilja ha dem så borde du göra dem till dig själv. Du behöver bara två sorters fimolera och något som gör kanterna guldiga. Vips så har du ett par glasunderlägg som är helt unika. Här ser du exakt hur du gör. 

Foto: Earnest Home Co

Nästa bild
Badsalt

Badsalt

Ett badsalt är både lätt att göra och alltid uppskattat att få. Receptet på det här badsaltet kan du variera i oändlighet, helt efter tyckte och smak. Här kan du läsa hur du ska göra för att blanda ihop ett badsalt. 

Foto: A Pumpkin And A Princess

Nästa bild
Anteckningsblock

Anteckningsblock

Den perfekta presenten till den som gillar att ha ordning och reda. Allt du behöver är lite kontaktplast och ett anteckningsblock. Ta ett gammalt som du inte gillar ett köp ett naturfärgat och gör ett mönster. Är du sugen på att snygga till ett anteckningsblock så hittar du hela beskrivningen här.

Foto: Brit.com

Nästa bild
Skålar

Skålar

Söta skålar som både nybörjaren och proffset kan bemästra. Du behöver stämplar, lera, färg och några skålar. Sen har du skapat en perfekt julklapp som passar både din mamma, mormor, syster eller vem som helst som älskar fina saker. Ingen kommer dessutom tro dig när du säger att du gjort dem själv. Här hittar du beskrivningen på hur du gör. 

Foto: Gathering Beauty

Nästa bild
Glasunderlägg

Glasunderlägg

Glasunderlägg till den som tröttnat på marmor men älskar det grafiska. Enkla att göra och otroligt snygga. Skapa ditt egen färgkombination och mönster eller inspireras av de som Eleanna Kotsikou gjort. Här hittar du hela beskrivningen. 

Foto: Crafts & DIY tutorials

Nästa bild
Handdukar

Handdukar

Skapa en personlig handduk med din egen design. Anpassa designen efter personen som ska få den. Älskar personen katter? Gör ett kattmönster. Är personen galen i avokado? Måla en massa avokados på handduken. Gör potatistryck eller måla med textilfärg. Här kan du läsa exakt hur du gör. 

Foto: Lana Red Studio

Nästa bild
ostbricka

ostbricka

Till ostälskaren kan du göra en snygg griffelbricka. Lite griffelfärg på en stenplatta eller liknande och du har en snygg ostbricka. Här ser du exakt hur du ska gå tillväga. 

Foto: Frankie Hearts Fashion

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!