Nöje

15 tv-serier du måste se sommaren 2016

Regniga sommardagar känns inte som ett lika stort straff när du kan få spänning, skratt och nostalgi utan att behöva lämna soffan. Här är tv-serierna du inte får missa under semestern!
 
tvserier 2016
Börja botanisera! Här har vi samlat femton av våra favoriter bland nya serier och gamla klassiker, som aldrig går ur tiden.
 
Bloodline | Säsonger: 1-2 (Netflix)
Miami-baserade dramathrillern Bloodlines handling kretsar kring familjen Rayburn som driver ett semesterhotell på ögruppen Florida Keys. En till synes perfekt amerikansk familj, men där mörka hemligheter från det förflutna ligger och gror. Sjukt obehaglig stämning i den här nagelbitaren!
 
Orange is the new black | Säsonger: 1-4 (Netflix)
Om du inte har hunnit kolla in den nya säsongen ännu (som släpptes 17 juni) så rekommenderar vi starkt att du kör ett OITNB-maraton så snart som möjligt! Har du inte träffat tjejerna på Litchfield-anstalten överhuvudtaget? Då är det dags att poppa pop-cornen och ta plats i soffan. Regina Spektors introlåt You’ve Got Time kommer få dig i rätt stämning.
 
oitnb
House of Cards | Säsonger: 1-4 (Netflix)
Grymt välgjorda politiska dramat House of Cards känns som ett måste för seriejunkies. Serien kretsar kring politikern Francis Underwood och hans agerande för att säkra en maktposition inom USA:s politiska centrum, tillsammans med sin fru Clarie, lika iskall och beräknande som sin make.
 
True detective | Säsonger: 1-2 (HBO)
Första säsongen där Matthew McConaughey och Woody Harrelson spelar två kriminalpoliser som återberättar sin 17 år långa jakt efter en seriemördare i Louisiana, blev snabbt en enorm succé – medan säsong två (där rollistan var utbytt) fick ett betydligt svalare välkomnande. Inför den tredje säsongen hoppas vi på en riktigt grym comeback i klass med den första, men tills dess bör du definitivt kolla in de tidigare avsnitten.
 
The Killing | Säsonger: 1-4 (Netflix)
Amerikanska The Killing baseras på den danska TV-serien Forbrydelsen (Brottet, på svenska) och utspelar sig i Seattle där poliserna Linden och Holder (spelad av vår svenska stjärna Joel Kinnaman) utreder mordfall.
 
Bron | Säsonger 1-3 (SVT)
Svensk-danska kriminalserien Bron tar avstamp i att ett lik dumpas mitt på Öresundsbron, precis på gränsen mellan Sverige och Danmark – vilket gör att Malmö- och Köpenhamnspolisen måste samarbeta i jakten efter mördaren. I april i år meddelade seriens skapare Hans Rosenfeldt att Bron “troligtvis” får en fjärde säsong, men att den blir seriens sista. Vi väntar med spänning!
 
Springfloden | Säsong: 1 (SVT)
Springfloden är baserad på Rolf och Cilla Börjlinds hyllade roman med samma namn. Handlingen börjar med ett sadistiskt mord på en gravid kvinna på Nordkoster. Tjugofem år senare är mordet fortfarande olöst, då ett gäng studenter på polishögskolan får i uppgift att studera fallet över sommaren som en cold case-övning. Var beredd på att falla handlöst för den här välgjorda dramathrillern, vi håller tummarna hårt för att det blir en andra säsong.
 
Arrested Development | Säsonger: 1-4 (Netflix)
Komediserien Arrested Development handlar om den minst sagt dysfunktionella familjen Bluth och alla deras problem efter att familjefadern George Senior blivit arresterad för att ha förskingrat från familjeföretaget Bluth Company. Serien lades först ner efter tre säsonger men återupplivades av Netflix för en fjärde säsong, det tackar vi för!
 
Parks & Recreation | Säsonger: 1-7 (HBO)
Stifta bekantskap med lokalpolitikern Leslie Knope och hennes crew på parkförvaltningen i lilla staden Pawnee i Indiana. Amy Poehler är hysteriskt rolig i rollen som Knope, vi kan inte sluta skratta!
 
tvserier
Modern Family | Säsonger: 1-7 (Netflix)
I serien följer vi Jay Pritchett i Los Angeles som är gift med Gloria, deras gemensamme son Joe och Glorias son Manny. Jays dotter Claire som är gift med Phil och deras barn Haley, Alex och Luke. Och så Claires bror som är gift med Cameron, som har adoptivdottern Lily. Hängde du med? En enda stor modern familj, som vi inte kan slita oss från!
 
… Och här är de gamla klassikerna som du varken vill eller får missa!
 
The Sopranos (säsonger 1-6) – favorit-maffiafamiljen nummer 1!

The Wire (säsonger 1-5) – djup och välspelad kriminalserie som utspelar sig i amerikanska Baltimore

Twin Peaks (säsonger 1-2) – om den till synes idylliska småstaden Twin Peaks i nordvästra USA

West Wing, Vita Huset (säsonger: 1-7) – kritikerrosad serie om livet och spelet innanför väggarna på USA:s mäktigaste hus

Six feet under (säsonger 1-5) – mörk komedi om familjen Fisher och deras begravningsbyrå i LA

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!