Nöje

16 magiska resmål att boka inför vintern 2016/2017

16 magiska resmål att boka inför vintern 2016/2017
16 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/08/sydafrikaEdmund-Garman.jpg

Sydafrika

Missa inte landet som bjuder på magisk natur, safari (med chans att se the big 5), god mat och massor av vin! Kapstaden är en fantastisk stad med härliga omgivningar och urban atmosfär.

Foto: Flickr/Edmund Garman

https://metromode.se/files/2016/08/NYCKolitha-de-Silva.jpg

New York - USA

Nej, det finns ingen stad i världen som slår New York som passar bra att åka till året runt. Att fira nyår i staden som aldrig sover är ett hett tips om du vill uppleva något utöver det vanliga. PS: All julskyltning får en att känna sig som i en mysig julfilm.

Foto: Flickr/Kolitha De Silva

https://metromode.se/files/2016/08/MaldivernaSporty-SpiceFlickr.jpg

Maldiverna

Att många älskar paradisön Maldiverna är inte konstigt då ön bjuder in till vacker natur, djurliv, fantastiska stränder och kristallklart vatten. Här bör du snorkla, lapa sol och njuta av den goda maten.

Foto: Flickr/Sporty Spice

https://metromode.se/files/2016/08/KenyaDennis-Cockburn.jpg

Tanzania - Afrika

Afrika som världsdel har så mycket att erbjuda och är du intresserad av safari så ligger bland de bästa i Tanzania.

Vill du göra en rundresa i Afrika kan du enkelt ta flyg från Tanzania till Kenya där du bara måste uppelva Mombasakusten om är perfekt för alla som älskar sol och badsemester.

Diani Beach och Malindi bjuder på långa, vita sandstränder.

 

Foto: Flickr/Dennis Cockburn

https://metromode.se/files/2016/08/HawaiiEdmund-Garman.jpg

Hawaii

Hawaii är den enda av 50 amerikanska delstater som endast består av öar, där huvudstaden heter Honolulu.

På Hawaii kan du både njuta av lata dagar på stranden och fartfyllda nätter i stan. Gillar du att surfa och lapa sol så kan det här vara det perfekta resmålet för dig. Ta dig tid och res runt lite bland de vackra öarna.

 

Foto: Flickr/Edmund Garman

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrRoman-MelnichukSrilanka.jpg

Sri Lanka

Sri Lanka är en östat i Sydasien, belägen sydöst om Indien. Resmålet är perfekt för den vana resenären som vill komma bort från de mest turist-täta resmålen.

Naturen, djuren, folket och stränderna är bara några plus och då har vi inte ens nämnt maten som liknar den indiska väldigt mycket, och är galet god!

Ta chansen att resa runt i landet och du kommer definitivt att vilja resa tillbaka.

Foto: Flickr/Roman Melnichuk

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrRodrigoSoldon2Brasilien.jpg

Brasilien

Har du också drömt om Brasilien och kanske att få uppelva ett karnevalståg i Rio de Janeiro? Du är långt i från ensam och hit måste vi bara någon gång i livet, ellerhur?

Foto: Flickr/Rodrigo Soldon

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrLesHainesCuba.jpg

Cuba

Att många börjar dras mot Cuba är inte konstigt. Färgerna, människorna, kulturen och maten är bara några saker av det som lockar. Att det dessutom känns som att vara med i en gammal 50-talsfilm är bara ett plus.

Foto: Flickr/Les Haines

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrJocelyn-KinghornNyaZeeland.jpg

Nya Zeeland

Världens vackraste land innehåller precis allt. Naturen är dramatisk och här kan du faktiskt bila genom hela landet under ett par veckor. Sydön erbjuder glaciärer, skidbackar och är fullproppad med äventyrsaktiviteter medan den norra ön (där Auckland ligger) har sommar året om.

Varmast är det i Nya Zeeland under vår kallaste vinter och det här är ett land man bara inte får missa att uppelva i livet.

Foto: Flickr/Jocelyn Kinghorn

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrguidodarozzeVietnam.jpg

Vietnam

Snäppet billigare än Thailand, mindre turister och inte lika packade stränder med mängder av sevärdheter, regnskog, böljande risfält och vackra stränder. Vad mer kan en begära av en semester?

Foto: Flickr/Guidodarozze

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrErikTornerKAmbodja.jpg

Kambodja

Upplev landet som är lika vackert som intressant. Passa på att se solen gå upp i det heliga templet Angkor Vat och sup in den historiska atmosfären på plats.

Foto: Flickr/Erik Torner

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrEdSchipulKeyWest.jpg

Key West - USA

Ön Key West utanför Miamis kust är något alldeles speciellt med sitt sköna lunk, mysiga små villor och småstadskänsla. Stränderna lockar men även strosande i stan och en rejäl portion sydstadsmat. Missa för guds skull inte att testa dig fram bland utbudet av Key lime pies (som så klart kommer därifrån).

Foto: Flickr/Ed Schipul

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrdronepicrMexico.jpg

Mexico

Mexico har massor av smultronställen och två av våra favoriter är Tulum och Cancun där du kan njuta av en varierande semester, simma med jättesköldpaddor, dricka fruktiga cocktails på stranden och uppleva den mexikanska kulturen i stan.

Foto: Flickr/Dronepicr

https://metromode.se/files/2016/08/FlickrDeluxe-VacationsKaribien.jpg

Karibiska övärlden

Den karibiska ö-världen innehåller så många paradisöar att det är svårt att välja någon favorit. Vi gillar St Thomas, St Maarten och Bahamas. Hit kan du enkelt flyga från Miami eller andra ställen i USA men också ta en Västindien-kryssning till. Ett tips (för att spara en hel del pengar) är att boka kryssningen från Miami och inte via ett svenskt resbolag.

Foto: Flickr/Deluxe

https://metromode.se/files/2016/08/Flickrdagmaraustralien.jpg

Australien

Australien är ett fantastiskt land rikt på djur (en hel del farliga så klart men ack så intressanta), natur och storstad. Sydney är ett måste att planera in under din semester i Aussie men missa heller inte The Golden Coast med pärlor som Byron Bay och Fraser Island som är världens största sandö. Har du tur kan du se hajfenor från ön (där det är förbjudet att bada i havet).

Foto: Flickr/Dagmar

https://metromode.se/files/2016/08/DominikanskaKristoffer-Lybeck.jpg

Dominikanska Republiken

Dominikanska republiken är en paradisö i Västindien med några utav världens vackraste stränder. Några av våra favoritstränder (som måste upplevas irl) är Cabarete, Cayo Levantado, La Playita, Playa Encuentra.

Foto: Flickr/Kristoffer Lybeck

Sommarens semestertider börjar gå mot sitt slut och rutinerna att falla på plats igen efter sommarens lunk. Det behöver dock inte betyda att det är länge kvar till nästa semester – då det blivit hög tid att boka hösten och vinterns resa!

Här listar vi de 16 mest magiska platser vi kan tänka oss att spendera hösten/vintern 2016 på!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!