Nöje

16 smultronställen att besöka i Stockholm

När det är fint väder kan det vara härligt att göra roliga aktiviteter och dagsutflykter. Att semestra i Sverige behöver inte vara fy skam – i Stockholm finns närhet till det mesta och gott om smultronställen att besöka under sommaren. Bäst av allt: Det enda du behöver är ett SL-kort!

Foto: Unsplash/ Instagram @sahand.photography

Vi tipsar om 16 härliga ställen att besöka i huvudstaden.

1. Skinnarviksberget

1. Skinnarviksberget

Kliv av vid Mariatorget eller Zinkensdamm så behöver du bara promenera en bit. Ta med en picknickkorg och knata upp på berget på Södermalm! Den här utsikten går inte av för hackor och inget skymmer solen. Perfekt för lata eftermiddagar eller mysiga kvällar i solnedgången med vännerna.

Foto: Instagram @mires.se

Nästa bild
2. Nacka strand

2. Nacka strand

Hit kan du åka med Sjövägen, en fin båttur, och sedan kliva av på bryggan vid marinan. Här finns allt ifrån spa till restaurang med härligt utedäck! Härligt häng utlovas.

Foto: Instagram @hotel_j

Nästa bild
3. Vinterviken

3. Vinterviken

Hit kan du åka både buss, tvärbana eller tunnelbana. En liten promenadsträcka bort hittar du sedan de vackra omgivningarna vid Vinterviken med kafé, promenadstråk och en fantastiskt fin trädgård! Runt hörnet hittar du dessutom Örnsbergs Klippbad med härliga klippor och bra badmöjligheter.

Foto: Instagram @snaps_by_george

Nästa bild
4. Kanaanbadet

4. Kanaanbadet

Åk tunnelbanan till Blackeberg för att ta dig till Kanaanbadet. Här kan du njuta av härligt strandbad, hopptorn, beachvolley och en mysig uteservering som ligger nära till hands.

Foto: Instagram @sahand.photography

Nästa bild
5. Djurgården

5. Djurgården

Åk spårvagn, båt eller buss hit och gör precis det som passar dig! Utöver de välbesökta och folktäta sommarattraktionerna finns massa fina platser att se och strosa genom.

Rosendals trädgård, Villa Godthem eller Hasselbacken är väl värda besöket för en härlig måltid!

Foto: Instagram @stefanh90dagarviktklubb

Nästa bild
6. Hornsbergs strand

6. Hornsbergs strand

Ta dig hit via buss eller åk till Stadshagen med tunnelbanan och promenera en bit. Här är det fint iordning gjort med bryggor och en vacker kaj. Perfekt för att ligga och sola, picknick eller varför inte slå sig ner på någon av de närliggande uteserveringarna.

Foto: Instagram @visitstockholm

Nästa bild
7. Tantolunden

7. Tantolunden

Välbesökt park med närhet till Hornstull och kollektivtrafiken. Här kan du bada både från brygga och strand. Hopptorn finns det också! Är du en badkruka kan du promenera upp på berget och spana på små söta kolonilotter och stugor. Landet mitt i stan!

Foto: Instgram @nina_bergqvist

Nästa bild
8. Blockhusudden

8. Blockhusudden

Hit kan du åka på en mysig båttur med linjen som kallas Sjövägen, på så vis kan du njuta av så väl resan som destinationen! Det går även bussar. Väl på Blockhusudden kan du fika, besöka Thielska galleriet eller bara promenera på vackra Djurgården.

Foto: Instagram @augustinerba

Nästa bild
9. Bergianska trädgården

9. Bergianska trädgården

Åk hit med bussen till Frescati. Här ligger den stora botaniska trädgården som innehåller över 7 000 sorters växter! Promenera i grönskan och njut av hur vacker Sverige faktiskt kan vara i sommarskrud. Ta en promenad vid vattnet längs Brunnsviken och avsluta med en picknick i Haga-parken på andra sidan viken!

Foto: Instagram @semesterpappa

Nästa bild
10. Waldemarsudde

10. Waldemarsudde

Här kan du besöka muséet och se på Prins Eugens målningar eller andra aktuella utställningar. Gillar du inte konst kan du promenera i den enorma trädgården som sträcker sig över 70 000 kvadratmeter eller slå dig ner i serveringen Prinsens Kök.

Foto: Instagram @prinseugenewaldermarsudde

Nästa bild
11. Monteliusvägen

11. Monteliusvägen

Ta dig upp hit från Slussen och gå det fina promenadstråket uppe på Söders höjder med utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Kungsholmen.

Foto: Instagram @pascal_t_ih

Nästa bild
12. Vaxholm

12. Vaxholm

Åk hit med buss eller båt. Det här är det perfekta utflyktsmålet, en riktig sommaridyll. Här finns sevärdheter, pittoreska uteserveringar och badmöjligheter. Ta en dagsutflykt hit i sommar.

Foto: Instagram @vaxholmskastell

Nästa bild
13. Fåfängan

13. Fåfängan

Hit åker du enkelt med buss eller så tar du trapporna upp till höjden via London viadukten. Ät brunch eller fika och njut av solen vid en av Söders finaste utsiktsplatser.

Foto: Instagram @lisahsilwer

Nästa bild
14. Mälarpaviljongen

14. Mälarpaviljongen

Det är enkelt att gå hit från tunnelbanestationen Rådhuset. En fantastiskt fin uteservering invid strandkanten och ett stort trädäck på vattnet. En lummig oas mitt i centrala Stockholm där du både kan äta, dricka och fika.

Foto: Instagram @corneli_li

Nästa bild
15. Nockebyklipporna

15. Nockebyklipporna

Åk tunnelbanan till Brommaplan och därefter bussen till Nockebyklipporna! Här finner du en fantastiskt fin badplats! Här kan du hoppa i från klipporna och slipper ligga och trängas på en strand. Vackra omgivningar och fin utsikt!

Foto: Instagram @dalainger

Nästa bild
16. Ekerö

16. Ekerö

Ta pendelbåten från Klara Mälarstrand och ge dig ut på en tur bland Mälaröarna. Resan tar ungefär en timme och du hoppar av vid Tappström, vid Ekerö centrum. Därefter kan du ge dig ut och upptäcka allt som ön har att erbjuda. Båten går dock endast på vardagarna men det är perfekt för dig som är ledig i veckorna eller i sommar under semestern.

Foto: Instagram @comeflywithme.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!