Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

19 olika länder har skapat “den perfekta mannen” utifrån samma mall

“Skapa den perfekta mannen” löd direktivet till 19 grafiska formgivare bestående av 11 kvinnor och 8 män runt om i världen som tilldelades samma mall. Resultatet av den attraktiva mannen blev minst sagt olika beroende på vilket land som fick “go crazy” i Photoshop. Ni kommer inte att tro era ögon. 

Online Doctor gjorde alltså testet för att få bättre förståelse kring kroppsuppfattningen runt om i världen och bad en fotograf från New York om modellhjälp.

Man

Här är originalbilden på fotografen från New York som gladeligen ställde upp i testet! TIPS! Ta en ordentlig titt för risken att du inte känner igen den unge mannen nedan är tyvärr stor.

Killar

I en kroppsfixerad värld undrade man om de utvalda formgivarna skulle ge samma uppmärksamhet till ansiktet som till kroppen. Spännande nog valde nästan samtliga mörkt hår, mörk skäggstubb och mörka ögon. Slump? Nja. Ideal? Ja.

Man kunde även se de olika kulturernas normer lysa igenom där mandelformade ögon, tjocka ögonbryn, tunga skägg, breda näsor och fylliga läppar adderades i Photoshop.

Man

När det kom till kroppstyperna så såg den attraktiva mannen väldigt olika ut beroende på vilket land som fick bestämma. I Hongkong var mannen väldigt smal medan den ryska mannen var grov med stora muskler. Den amerikanska mannen hade (som väntat) ett utmärkande “sex-pack” och i Serbien fick mannen extra hull och tatueringar.

Online Doctor menar att testet visar att strävan efter en viss kropp överskrider kön och drivs av media. Fixeringen för män ligger oftast i att bli smalare, starkare eller mer muskulös.

Foto och källa: Online Doctor 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!