Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Mozzarellasallad – 3 enkla (och galet goda) varianter

Varför krångla till det i onödan när det står middagsbjudning på schemat med en meny som bara tar tid och energi? Här hittar du två typer av mozzarellasallad som du enkelt slänger ihop på några minuter. 

Foto: Gather and feast/Trines Matblogg

Se tre recept på våra väldigt goda och lättlagade sallader nedan!

Mozzarella och tomatsallad  (vegetarisk)

Mozzarella och tomatsallad (vegetarisk)

Du behöver:

100 g buffelmozzarella

Cocktailtomater (gärna i olika färger)

Färsk basilika

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomaterna på mitten.

Strö över basilikablad.

Strö över bitar av buffelmozzarella.

Ringla över olivolja och balsamvinäger.

Salta och peppra efter smak.

Nästa bild
Sallad med fikon, mozzarella och parmaskinka

Sallad med fikon, mozzarella och parmaskinka

Du behöver:

100 g Parmaskinka

4 Fikon, skurna i båtar

2 msk Pinjenötter, rostade

50 g Ruccola

1 Mozzarella

Olivolja

Balsamvinäger

Flingsalt

Basilika

Gör så här: 

Rostade pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skölj ruccolan.

Lägg ruccolan i en skål och droppa över lite av din bästa olivolja och strö över lite flingsalt. Blanda väl och fördela salladen på fyra tallrikar.

Dela upp fikonen i 4 båtar och sprid ut på salladen, tillsammans med bitar av mozzarella (riv med fingrarna), skiva parmaskinkan och dekorera med  basilikablad. Strö över de rostade pinjenötterna, peppra och salta efter behag och ringla lite balsamvinäger över. Klart att servera!

Recept & Foto: Trines Matblogg

Nästa bild
Mozzarella tomatsallad med serronaskinka

Mozzarella tomatsallad med serronaskinka

Du behöver:

50 bitar av parmesan

50 g mozzarellakulor

50 g serranoskinka

Cocktailtomater (gärna i olika färger)

Bladspenat och ruccola

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomaterna och lägg på tallrik eller bricka.

Strö över ruccola och bladspenat.

Placera ut mozzarellabollar, parmesanbitar och serronoskinka.

Ringla över olivolja, balsamvinäger.

Salta och peppra efter smak.

TIPS! Placera ut tandpetare att ta plockmaten med.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!