Nöje

20 saker som du och din älskling borde ha på er bucket list

Att ha en bucket list med din partner är ett fantastiskt bra sätt att tillföra lite spänning i vardagen. Vi listar tjugo roliga, romantiska och utmanande aktiviteter att prova med din partner.

Foto: Unsplash

De flesta är nog bekanta med konceptet “bucket list”: En lista med saker som vi vill göra någon gång i livet. Men har du någonsin funderat på att skapa en bucket list för ditt förhållande?

Här har vi samlat tjugo aktiviteter som kommer föra dig och din partner närmare varandra än någonsin!

1. Åk på en spontan roadtrip. En resa behöver inte vara lång eller ens genomtänkt för att vara lyckad. Bara sätt er i bilen och kör – givetvis med riktigt bra musik i högtalarna.

2. Lär er tango. Tango har kallats för den sexigaste dansen i världen och sägs dessutom få utövaren att känna sig sexigare. Att den kräver mycket kroppskontakt gör knappast saken sämre!

3. Återskapa er första dejt. Hur gullig är inte den här dejtidén? Bege er till platsen för er första dejt och försök återskapa den – bär samma kläder, ät samma saker, och så vidare.

4. Vinprovning. Visst, ni kanske inte blir vinexperter på en kväll, men ni kommer garanterat ha roligt under tiden som ni försöker.

5. Nakenbada. Nakenbad är alltid lite spännande, och vem är bättre att göra detta med än din partner?

6. Stanna i sängen hela dagen. Pausa vardagen och ignorera alla måsten, stäng av mobilerna och ägna er helhjärtat åt varandra.

7. Ta in på hotell och ät frukost i sängen. Det bästa med hotellbesök är att man inte behöver åka långt bort för att semesterkänslan ska infinna sig. Få saker slår dessutom en hotellfrukost och att äta frukost i sängen är verkligen ett av livets små glädjeämnen.

8. Prova att så något ätbart där hemma och laga en måltid på det ni skördar. Även om det bara blir ett par tomater så är känslan av att äta något ni själva producerat oslagbar.

9. Prova ett exotiskt recept tillsammans. Ju ovanligare desto bättre!

10. Besök ett nöjesfält och åk så många karuseller som möjligt. Adrenalinkicken kommer att föra er närmare varandra.

11. Lär er ett nytt språk tillsammans. Pluspoäng om ni sedan besöker landet där språket talas och testar era färdigheter.

12. Starta er egen bokklubb. Det här är en rolig idé som ni kan prova på två olika sätt: Antingen läser ni högt ur en bok tillsammans, eller så skaffar ni er ett varsitt exemplar av boken och utbyter åsikter när ni läst ut den.

13. Gå till ett museum och diskutera konsten. Kan ni inget om konst? Det spelar ingen roll, faktum är att det bara gör det hela ännu roligare.

14. Titta på varandras absoluta favoritfilm. Din partner kommer uppskatta att du ger hens favoritfilm en chans, även om den inte alls är din stil.

15. Upplev norrskenen tillsammans. Vi svenskar har tur som kan uppleva norrsken i vårt eget land. Vad kan vara mer romantiskt än en vinterresa till Lappland och somna under stjärnhimmeln?

16. Spring ett marathon ihop. Eller ett kortare lopp – poängen är att ha ett gemensamt mål.

17. Bo på ett slott. Varför inte semestra på ett romantiskt slott? Europa har flera slott som har blivit omgjorda till hotell och även här i Sverige finns det några riktiga pärlor som är väl värda ett besök.

18. Gå på en festival. Besök en musikfestival i sommar och dansa tills ni inte orkar mer. Perfekt för par som har liknande musiksmak!

19. Besök din älsklings hemstad. Om du inte redan har sett var din partner växte upp är detta det perfekta sättet att lära känna personen på djupet.

20. Fira varje årsdag. Det kan tyckas klyschigt att fira årsdagar men i själva verket är det är ypperlig ursäkt för att klä upp sig lite och göra något utöver det vanliga. Och visst är er relation värd att fira!

Källor: Bucketlistjourney, Bucket lists, Two Drifters

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!