Nöje

21 oktober 2015 – Tillbaka till Framtiden datumet är här

back-to-the-future-tillbaka-till-framtiden-21-oktober-2015-hoverboard
Den som kan sin “Tillbaka till Framtiden” vet precis vad dagens datum betyder. Den 21 oktober 2015 är den officiella “Tillbaka till Framtiden”-dagen.
 
I filmen “Tillbaka till Framtiden II” från 1989 åker Marty McFly (Michel J Fox) och Doc Brown (Christopher Lloyd) till framtiden, till dagens datum 21 oktober 2015. “Tillbaka till Framtiden”-fans har räknat ner och väntat med spänning på den här dagen och undrat, vad ska stämma?
 
Den framtid som Marty McFly åker till är lite annorlunda än den vi lever i idag. Men det finns en hel del saker som filmen faktiskt hade rätt om och några saker var såklart helt fel, som den där detaljen om att vi skulle bära två slipsar… En del ny teknik verkar vara inspirerade från filmen och frågan är om man hade lagt ner så mycket tid på att utveckla en svävande skateboard om den inte hade funnits i McFlys framtid.
 
En stor detalj missade faktiskt filmen, mobiltelefoner. I filmen använder de ett par glasögon liknande “Google glasses” som alla är uppkopplade till konstant. Men glasögonen är fortfarande uppkopplade till det fasta telefonnätet. De trodde också att modet skulle vara mer influerat av tekniken som självtorkande kläder och självknytande skor. 2011 försökte faktiskt Nike att återskapa skon från filmen och enligt Mashable så ska Nike ta fram en ny “Tillbaka till Framtiden”-sko.
 
Luke Westaway från C NET har gjort en film som sammanfattar allt som filmen hade rätt om och vad de missade.
 

 
Hur hade det sett ut om Marty McFly kom till vårt 2015? CollegeHumor har gjort en animerad film om hur det skulle vara om Doc Brown och Marty McFly kom till den faktiska 21 oktober 2015. Vi skulle nog säga att det var tur att skaparna hade lite mer fantasi och gjorde McFlys framtid är lite roligare än våran.
 

 
Fira dagen med att ladda upp med ett “Tillbaka till Framtiden”-marathon och en Pepsi Perfect. Pepsi släpper nämligen dagen till ära 6000 exemplar av läsken som Marty dricker på 80-tals caféet.
 
Läs även:
Här är Hollywoodkändisarna som ser ut som syskon – eller tvillingar
13 hotell du drömmer att checka in på
Facebook ändrar designen i mobilen – snart kan du ha en video som profilbild
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!