Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

21 saker du förmodligen inte visste om Sex and the City!

Sex and the City var länge en av världens mest populära serier och är än idag ikonisk. Vi ser den om och om igen och vi älskar den fortfarande lika mycket! Fast är vet vi verkligen allt om serien? Vi har samlat ihop 21 saker som vi inte visste om SATC!

satc_sexandthecityFoto: Getty

1. Det här visste du säkert redan men serien är baserad på Candace Bushnell bok ”Sex and the City” som är en samling av hennes kolumner i New York Observer. Carrie Bradshaw var hennes alter ego.

2. Carrie skulle egentligen vara brunett. 24 timmar innan pilotavsnittet började spelas in ångrade de sig eftersom Candace Bushnell är blond.


3.

Cynthia Nixon är egentligen blond och Miranda Hobbs skulle vara rödhårig. Så hennes klassiska röda hår är alltså fejk.

4. Sarah Jessica Parker var den enda av de fyra huvudrollsinnehavarna som hade ett kontrakt där det stod att hon inte skulle vara naken framför kameran.

5.

Den ikoniska ballerinakjolen som Carrie har i öppningsscenen kom från en fyndhörna och kostade 5 dollar. Det var faktiskt SJP:s idé att hon skulle ha på sig den. Hon hittade den i kostymförrådet, nu är den inramad och hänger på Michael Patrick Kings kontor.

6. Efter att Miranda och Carrie åt cupcakes från Magnolia Bakery blev stället så populärt att de var tvungna att börja anställa en utkastare.

7. I den första filmen lånar Carrie boken ”Love Letters of Great Men”. Den boken finns inte på riktigt när filmen hade premiär. Dock var det så många fans som frågade efter den så boken faktiskt blev publicerad.


8.

Mr Big finns faktiskt på riktigt och är inspirerad av Bushnells ex, den före detta förläggaren Ron Galotti.

9. Den åttonde säsongen hade bara åtta avsnitt eftersom Sarah Jessica Parker var gravid.

10. 2012 såldes Carries lägenhet för 9,65 miljoner dollar, vilket är 82,6 miljoner svenska kronor.

11. Cynthia Nixon har faktiskt inte hål i öronen. Alla Mirandas örhängen är clips, i vissa fall fick de ta vanliga örhängen och göra om dem till clips.


12.

Om du tittar noga på Mr Bigs fru Natasha kommer du upptäcka att hon bara bär vita kläder. Detta för att förstärka att hennes personlighet är ”vanilj”.

13. Kim Cattrall tackade nej till rollen som Samantha två gånger innan hon övertalades till att ta den.


14.

Kim trodde också att hon skulle få rollen som någons mamma. Hon trodde aldrig att hon skulle spela en sådan roll som Samantha. 2002 sa hon så här: ”Jag trodde aldrig att jag skulle få spela en sån roll vid den här åldern … Jag trodde jag skulle få spela någons mamma. De andra tjejerna är 10 år yngre än jag …”

15. Scenen när Trey friar till Charlotte filmades inte framför ett äkta Tiffanys-fönster. Den legendariska affären ville inte att de skulle filma ett riktigt skyltfönster. Det fejkade skyltfönstret var dock tvunget att godkännas av en anställd så det skulle se äkta ut.

16. Många av de sjuka saker som har hänt i serien har varit självupplevda av personer bakom serien. Som till exempel när Berger gör slut med Carrie genom en post-it-lapp.

via GIPHY

17. Ingen av de fyra huvudkaraktärerna har haft samma outfit två gånger, förutom i det sista avsnittet. Då hade Carrie en pälsjacka som hon hade i säsong 1.

18. I den första filmen har Carrie samma telefon som hon hade i serien. För att visa att den var väl använd och att det gått en lång tid tejpade dem den så den skulle se sliten ut.


19.

Carrie ställer 92 frågor i hennes kolumn sammanlagt under hela serien.

20. I avsnittet innan Carrie flyttar till Paris skriver hon, ”Är det dags att sluta ställa frågor?”. Det är hennes sista fråga.

21. Det sista avsnittet filmades klart fyra dagar innan det sändes.

Foto: REX
Källa: Imdb.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!